Ο "καλός σαμαρείτης" Ντάβιντς

Δείγμα της γενναιοδωρίας του φανέρωσε ο Έντγκαρ Ντάβιντς λίγες ώρες μετά την ήττα της Μπάρνετ από την Άκρινγκτον Στάνλεϊ το περασμένο Σάββατο. Διαβάστε την εκπληκτική ιστορία.

Ο "καλός σαμαρείτης" Ντάβιντς

Τριάντα έξι φίλοι της ομάδας που προπονεί ο Ολλανδός μετέβησαν στο Λάνκασαϊρ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Εκτός από τη στεναχώρια της ήττας και το ταξίδι 3,5 ωρών, όμως, έπρεπε να αντιμετωπίσουν και την ατυχία τους, αφού χάλασε το πούλμαν που τους μετέφερε, 321 χλμ. πριν από τον προορισμό τους.

Λίγα λεπτά αργότερα πέρασε από δίπλα τους το πούλμαν της Μπάρνετ, ο προπονητής και οι παίκτες της οποίας διαπίστωσαν το πρόβλημά τους. Τότε ο Έντγκαρ Ντάβιντς έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές να αποβιβαστούν στον επόμενο σταθμό και στον οδηγό να επιστρέψει για να παραλάβει τους οπαδούς, προκειμένου να τους οδηγήσει στο σταθμό όπου θα περίμεναν το επόμενο λεωφορείο!

Η μεγαλοψυχία του πάλαι ποτέ Ολλανδού διεθνή δεν σταμάτησε εκεί, πάντως, αφού προέτρεψε τους παίκτες του να παραγγείλουν ζεστό καφέ (με δικά του έξοδα) για τους οπαδούς την ώρα που περίμεναν στο σταθμό το επόμενο λεωφορείο.

Ο Έντγκαρ Ντάβιντς εξιστόρησε το σπάνιο περιστατικό στην Daily Telegraph: " Είδα το πούλμαν στην άκρη του δρόμου και μερικούς από τους οπαδούς να στέκονται έξω στο κρύο. Ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω για την ομάδα μου, να στείλω το πούλμαν πίσω για να τους μαζέψει. Λίγα λεπτά μετά την επιστροφή του πούλμαν, άρχισε να βρέχει. Είμαι χαρούμενος για την πράξη μου. Κανένας δεν έμεινε πίσω!"

Ο "καλός σαμαρείτης" Ντάβιντς

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ένας προπονητής της Μπάρνετ φανερώνει τη γενναιοδωρία του, αφού στα μέσα της δεκαετίας του '90 ο Ρέι Κλέμενς είχε δώσει εντολή στον οδηγό του πούλμαν της ομάδας να μαζέψει κάποιους οπαδούς, το αυτοκίνητο των οποίων είχε χαλάσει μετά από ένα εκτός έδρας παιχνίδι με την Πλίμουθ.

Την σπουδαία πράξη του Έντγκαρ Ντάβιντς ύμνησε ένας από τους οπαδούς που έζησαν την περιπέτεια, με σχετική δημοσίευση σε φόρουμ των φίλων της αγγλικής ομάδας. "Ήταν φιλικός, μας μιλούσε, βγάλαμε φωτογραφίες μαζί του και μας ευχήθηκε τα καλύτερα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο ανώνυμος φίλαθλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK