Mπάγερν-Αρσεναλ 1-1

Η Μπάγερν μπορεί να μην νίκησε στη ρεβάνς του Μονάχου την Αρσεναλ αλλά το 1-1 αποδείχθηκε αρκετό για να πάρει την πρόκριση για τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγήθηκαν με τον Σβαϊστάιγκερ οι γηπεδούχοι, ισοφάρισαν με τον Ποντόλσκι οι φιλοξενούμενοι.

Mπάγερν-Αρσεναλ 1-1

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Παρά το γεγονός ότι είχε την άνεση του σκορ του πρώτου αγώνα (0-2) η Μπάγερν δεν άφησε χώρο και πρωτοβουλία στην Αρσεναλ. Είναι, έτσι και αλλιώς, θέμα νοοτροπίας του Γκουαρντιόλα. Οι Βαυαροί πήραν την μπάλα στα πόδια τους και πίεσαν αλλά κλασικές ευκαιρίες, πέρα από αυτή του Ρόμπεν στο πρώτο ημίχρονο, δεν έβγαλαν.

Η Αρσεναλ στην αρχή ήταν διστακτική, όσο περνούσε η ώρα όμως έπαιρνε τα ρίσκα της και σε στιγμές γινόταν απειλητική για μία άμυνα όμως που έδειχνε να έχει τον έλεγχο. Ο Βενγκέρ στο ημίχρονο άλλαξε τον Εζίλ με τον Ροτσίσκι αλλά πριν προλάβει να πάρει κάνει από την αλλαγή, η Μπάγερν προηγήθηκε στο 55' με το γκολ του Σβαϊνστάιγκερ μετά την ασίστ του εξαιρετικού Ριμπερί.

Το καλό για τους "κανονιέρηδες" ήταν ότι ισοφάρισαν άμεσα, στο 57' με τον Ποντόλσκι (με την ανοχή του διαιτητή Μόεν που δεν είδαν το φάουλ του σκόρερ στον Λαμ) γεγονός που έφερε μία κάποια αναταραχή στους γηπεδούχους που μέχρι τότε έδειχναν άνετοι. Η Αρσεναλ το πάλεψε είναι αλήθεια, πάτησε περιοχή και άλλες φορές αλλά η Μπάγερν δεν επέτρεψε τίποτα περισσότερο στην αντίπαλό της. Οι Γερμανοί μάλιστα έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στις καθυστερήσεις όταν ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε το πέναλτι του Μίλερ.

ΜVP

Ο Αριεν Ρόμπεν την ίδρωσε για τα καλά τη φανέλα του. Ετρεξε, πλαγιοκόπησε, απείλησε, έδωσε ασίστ, κέρδισε και πέναλτι. Σ' όλες τις μεγάλες φάσεις μέσα ο σπουδαίος Ολλανδός ακραίος.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μεσούτ Εζίλ σ' αυτό το ζευγάρι δεν...Στο Μόναχο έπαιξε 45 λεπτά, έλαμψε δια της απουσίας του και αντικαταστάθηκε από το ημίχρονο.

Σχόλιο

Η... μακράν καλύτερη ομάδα πέρασε δίκαια στην επόμενη φάση και ακονίζει τα νύχια της για τις επόμενες μεγάλες μάχες. Η εφετινή Μπάγερν πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε πέρυσι. Οτιδήποτε άλλο εκτός από τον τελικό γι' αυτήν την ομάδα μάλλον θα είναι αποτυχία. Η Αρσεναλ θα μπορούσε να τολμήσει περισσότερο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βενγκέρ όμως έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο 77'.

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Λαμ, Τιάγκο, Ριμπερί (85' Μίλερ), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε (59' Κρόος), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Μάντζουκιτς.

Αρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Βερμάλεν, Κοσιενλί, Αρτέτα (77' Νιαμπρί), Εζίλ (46' Ροσίτσκι), Τσαμπερλέιν (84' Φλαμινί), Καθόρλα, Ποντόλσκι, Ζιρού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK