Όταν η Ρεάλ δεινοπάθησε στη Φιλαδέλφεια

Σαν σήμερα 9 χρόνια πριν, η ΑΕΚ άφηνε για ακόμη μια φορά το στίγμα της στην ποδοσφαιρική ιστορία. Στις 2 Οκτωβρίου του 2002, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ των πολλών εκατομμυρίων και των δεκάδων αστέρων, δεινοπάθησε στη Νέα Φιλαδέλφεια για να πάρει ισοπαλία (3-3) από τους κιτρινόμαυρους.

Όταν η Ρεάλ δεινοπάθησε στη Φιλαδέλφεια
INTIME SPORTS

Απέναντι στους Κασίγιας, Ρομπέρτο Κάρλος, Φίγκο, Ζιντάν, Ραούλ, Μοριέντες κ.α. η "γαλανόλευκη" ΑΕΚ των Χιώτη, Κωστένογλου, Καψή, Κασάπη, Ζαγοράκη, Κατσουράνη, Τσιάρτα και Νικολαϊδη, υποχρέωσε τη βασίλισσα να ιδρώσει για να πάρει αποτέλεσμα στο "Νίκος Γκούμας".

Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας είχαν πετύχει οι Τσιάρτας, Μαλαδένης και Νικολαΐδης, ενώ για την ισπανική ομάδα είχαν σκοράρει οι Ζιντάν (2 γκολ) και Γκούτι.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως εκείνη την ημέρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα του με 9 Έλληνες στην αρχική ενδεκάδα, οι οποίοι έγιναν 10 μετά την είσοδο του Μαλαδένη στο 13' στη θέση του Πετκόφ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Καψής, Ράιτ, Λάκης, Κασάπης, Ζαγοράκης (83' Σεντένο), Κατσουράνης, Πετκόφ (13' Μαλαδένης), Τσιάρτας (83' Ιβιτς), Νικολαΐδης.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Κάρλος, Ελγκέρα, Παβόν, Μακελελέ, Καμπιάσο, Φίγκο, Ζιντάν (84' Πορτίγιο), Γκούτι (87' Μακ Μάναμαν), Ραούλ (81' Μοριέντες).

Όταν η Ρεάλ δεινοπάθησε στη Φιλαδέλφεια
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK