Μπος: "Δεν είναι αγώνας της χρονιάς κόντρα στον ΠΑΟΚ"

Ο προπονητής του Άγιαξ, Πέτερ Μπος τόνισε ότι δεν βλέπει το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ ως τον αγώνα της χρονιάς, ενώ είναι αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα προχωρήσει στη διοργάνωση. Αναλυτικά τα όσα είπε.

Μπος: "Δεν είναι αγώνας της χρονιάς κόντρα στον ΠΑΟΚ"

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την εικόνα που έχει από τον ΠΑΟΚ: «Τους είδαμε με την Τβέντε, επίσης με τον Απόλλωνα Λεμεσού και μας φάνηκαν πολύ καλοί».

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ξεχώρισε: «Είδαμε γενικά τον τρόπο που παίζει ο ΠΑΟΚ, είδαμε και κάθε παίκτη ξεχωριστά και έχουμε προετοιμαστεί για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Υπάρχει κίνδυνος γιατί κάθε παίκτης πρέπει να ανταποκριθεί σωστά. Προετοιμαστήκαμε σωστά, μάθαμε πολλά και θα κοιτάξουμε να βγάλουμε τα στοιχεία αύριο».

Για την κατάσταση στον Άγιαξ, το ποδόσφαιρο που θα παίξει και τους παίκτες που υπολογίζει: «Ελπίζω ότι ο αγώνας της χρονιάς δεν θα είναι αυτός με τον ΠΑΟΚ με την έννοια ότι θα προχωρήσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη, έχουμε προετοιμαστεί τέσσερις εβδομάδες για το ματς αυτό. Ο Μπαζούρ δεν μπορεί να παίξει. Θα δούμε και αν βάλουμε τον Μίλικ στις προπονήσεις. Είναι ο πρώτος αγώνας και είναι θαυμάσια η αίσθηση ότι αρχίζουμε επιτέλους».

Για την προετοιμασία που δεν πήγε τόσο καλά στα αποτελέσματα: «Έχω καλή αίσθηση για τα φιλικά που κάναμε στο ξεκίνημα, ενώ είχαμε και ευκαιρίες. Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος, δεν υπάρχει ο ιδανικός αγώνας. Αύριο θα είμαι ικανοποιημένος όταν κερδίσουμε. Οι παίκτες είναι μία χαρά, ρωτήστε και τον Ντέιβ Κλάασεν».

Για το γεγονός ότι έβαλε την τελευταία προπόνηση το απόγευμα, αντί για πρωί: «Δεν θέλω να έχω πολύ μεγάλο διάστημα από προπόνηση και αγώνα. Συνήθως σε διεθνή αγώνα μία ομάδα προπονείται το πρωί τη μέρα του αγώνα, αλλά εγώ δεν τω κάνω. Θέλω η ομάδα μου να προπονείται την ώρα του αγώνα, αν και δεν μπορούσε να γίνει ακριβώς αυτό σήμερα».

Για τον Σερέρο: «Ο Σερέρο κάνει προπονήσεις με τους Νέους. Δεν ήταν δική μου επιλογή αυτό. Τον διαλέξαμε για τους Νέους».

Για το αν παίξει πιο προσεκτικά αν πάει: «Πάντα παίζω προσεκτικά. Ας πούμε ότι χάνουμε τη μπάλα, εμείς δίνουμε παραπάνω πίεση για να πάρουμε τη μπάλα και δεν θα οπισθοχωρήσουμε».

Για τον Μίλικ: «Έπαιξε πολλή μπάλα την προηγούμενη σεζόν, έπρεπε να ξεκουραστεί. Θα προσπαθήσουμε να τον βάλουμε στο πλάνο για τη ρεβάνς. Θα είναι διαφορετικό οκτώ μέρες μετά».

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να κριθεί αύριο η πρόκριση και ποιο από τα δύο ματς με τον Άγιαξ θεωρεί πιο δύσκολο: «Απόφαση θα παρθεί την επόμενη εβδομάδα για το πώς θα παίξουμε. Αν το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό αύριο, θα πάμε πιο αισιόδοξοι στη Θεσσαλονίκη».

Για το αν αλλάξει τη μεσαία γραμμή που ήταν καλή επί Ντε Μπουρ: «Θα κοιτάξω να έχω ισορροπία, μου λείπουν κάποια παιδιά, ο Γκουντελι (τιμωρημένος) και ο Μπαζούρ Το πώς θα παίξουμε αύριο δεν σημαίνει ότι έτσι θα παίξουμε όλοι τη σεζόν. Όσο για τον Βέστερμαν θα δω αν τον βάλω αύριο γιατί έχει μία εβδομάδα λιγότερες προπονήσεις».Τόνισε ακόμη ότι δεν φοβάται τίποτα από το αυριανό (26/7) ματς.

Ντέιβι Κλάασεν: "Ξεχνάμε την απώλεια του τίτλου"

Ο αρχηγός του Άγιαξ από την πλευρά του δήλωσε:

Για το τι άλλαξε με την παρουσία του Μπος: «Με την αλλαγή προπονητή υπάρχει μικρή διαφορά στις προπονήσεις σε λεπτομέρειες. Λίγη παραπάνω πίεση, μας ζητά να πάμε πιο μπροστά μας κοστίζει σε ενέργεια αν δεν το κάνουμε σωστά. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Είμαστε μία χαρά, τώρα που έχουμε ένα ματς που αξίζει θα κάνουμε αυτό που μπορούμε. Οι αγώνες είναι πάντα καλύτεροι από τις προπονήσεις».

Για το πώς αντιμετώπισαν την απώλεια του πρωταθλήματος πέρυσι: «Καλό είναι που παίζουμε νωρίς για να το ξεχάσουμε. Το συζητήσαμε και προσπαθούμε να μάθουμε από αυτό που έγινε».

Για το τι πιστεύει για την ομάδα φέτος: «Την προηγούμενη σεζόν στην αρχή νιώθαμε το ίδιο καλά, αρχίσαμε καλά και πιστεύω το ίδιο θα γίνει και τώρα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK