Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League (VIDEOS)

Λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση του "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Ολυμπιακό, η Γιουβέντους υπέστη την πρώτη της απώλεια στο πρωτάθλημα και, μάλιστα, από την ουραγό Σασουόλο (1-1). Η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε στις επιτυχίες με το 2-0 επί της Εσπανιόλ.

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League (VIDEOS)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Εσπανιόλ 2-0

(43' Τιάγο, 71' Σουάρεθ)

Κακή παρένθεση αποδεικνύεται η ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης από τη Βαλένθια, αφού η επιστροφή στη δράση βρήκε τους πρωταθλητές Ισπανίας να υποτάσσουν με 2-0 την Εσπανιόλ στο "Βιθέντε Καλδερόν" για την 8η αγωνιστική της Primera Division με αρκετά πειστικό τρόπο.

Οι "ροχιμπλάνκος" έπαιξαν με τη συνταγή που γνωρίζουν καλύτερα, στηρίχθηκαν στις στημένε φάσεις και στην πίεση στον αντίπαλο και δικαιώθηκαν. Στο μοναδικό σουτ εντός εστίας των Καταλανών, στο 13ο λεπτό, ο Μιγκέλ Άνχελ Μογιά έκανε το χρέος του και έσωσε την προσπάθεια του Λούκας Βάθκεθ, και από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε μονότονο ρυθμό. Τιάγκο και Γκάμπι έκαναν ό,τι ήθελαν στον χώρο του κέντρου και τοποθέτησαν τα θεμέλια της νίκης των γηπεδούχων.

Λίγο πριν από το τέλος του 1ου μέρους, η Ατλέτικο κέρδισε δύο σερί κόρνερ. Στο πρώτο ο Πορτογάλος μέσος προειδοποίησε, στο δεύτερο σκόραρε και άνοιξε το σκορ με το 10ο γκολ από στημένη φάση για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ένα γέμισμα στην περιοχή της Εσπανιόλ έφερε και το επόμενο τέρμα στο 71ο λεπτό, με τον Μάριο Σουάρεθ να χρίζεται σκόρερ και να διασφαλίσει την 76η νίκη της Ατλέτικο επί του πιο... αγαπημένου αντιπάλου της στην κατηγορία.

Η σύνθεση της Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Μογιά, Χουανφράν, Χιμένες, Γοδίν, Ανσάλντι, Τουράν (60' Γκριεζμάν), Γκάμπι, Τιάγκο (53' Σουάρεθ), Κόκε, Γκαρθία, Μάντζουκιτς (85' Ροντρίγκες)

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League (VIDEOS)

Σασουόλο - Γιουβέντους 1-1

(13' Τζάτζα - 19' Πογκμπά)

Ο Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο δεν απαρνήθηκε το 3-4-3 ούτε κόντρα στην Γιουβέντους και δικαιώθηκε, αφού η Σασουόλο απέσπασε βαθμό ( 1-1), στην αναμέτρηση του "Σιτά ντελ Τρικολόρε".

Στο πρώτο ημίχρονο η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League επιχείρησε έξι τελικές προς την εστία έναντι μόλις μιας των γηπεδούχων, η οποία όμως κατέληξε στα δίχτυα του Τζιανλουίτζι Μπουφόν (σκόρερ ο Σιμόνε Τζάτζα στο 13' μετά από καραμπόλες στα αντίπαλα καρέ).

Η Γιουβέντους, η οποία παρατάχθηκε χωρίς τον πολύτιμο Αρτούρο Βιδάλ, απάντησε άμεσα με πλασέ του Πολ Πογκμπά από το ύψος της μεγάλης περιοχής κι έχασε ευκαιρίες για το γκολ της νίκης, ωστόσο το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Να σημειωθεί ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-3-3 και με την είσοδο του Κλαούντιο Μαρκίζιο στο 60ό λεπτό προτίμησε το 4-3-1-2.

Η σύνθεση της Γιουβέντους (4-3-3): Μπουφόν, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ, Περέιρα, Πογκμπά, Εβρά (60' Μαρκίζιο), Πίρλο (84' Ζιοβίνκο), Τέβες, Γιορέντε (66' Κομάν).

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League (VIDEOS)

Μάλμε - Έλφσμποργκ 1-2

(1' Ρόζενμπεργκ - 66' πέν, 79' Λάρσον)

Είκοσι δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο συνήθης Μάρκους Ρόζενμπεργκ για να δώσει το προβάδισμα στην Μάλμε, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί η εντός έδρας ήττα από την Έλφσμποργκ με 2-1.

Ο άνθρωπος που εκτέλεσε τον Ολυμπιακό βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ, δίνοντας το έναυσμα για να διεξαχθεί ένα πολύ ωραίο ματς με γρήγορο ρυθμό κι ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, πίεσαν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με πέναλτι του Γιόχαν Λάρσον στο 66', ενώ ο ίδιος παίκτης "ξαναχτύπησε" στο 79', σε μία από τις πολλές αντεπιθέσεις της Έλφσμποργκ (σ.σ. φέρει ευθύνη ο γκολκίπερ Ρόμπιν Όλσεν, καθώς το δέχθηκε στην κλειστή γωνία).

Οι πρωταθλητές Σουηδίας ανέκτησαν τον έλεγχο στο τελευταίο δεκάλεπτο κι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων απομάκρυναν την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Το πρόγραμμα

Ατλέτικο Μαδρίτης - Εσπανιόλ (19/10, 13:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK