Ο Χιώτης, ο Φερέρ και ο Σάντος

Μετά από 13 χρόνια στην ΑΕΚ, όπου τα δύο τα πέρασε δανεικός σε Εθνικό και Προοδευτική, αναγκάστηκε το 2007 να γίνει νησιώτης με τη φανέλα της Κέρκυρας στη Β' Εθνική, καθώς ο Φερέρ προτίμησε για δίδυμο γκολκίπερ τους Μορέτο και Μάχο! Το 2008 πήρε την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα στην οποία πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα έχει περαιτέρω εξέλιξη.

Ο Χιώτης, ο Φερέρ και ο Σάντος

Η πορεία με τον ΑΠΟΕΛ και η κορύφωση της αναγνώρισης στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι με τη Λιόν, είναι η εκδίκηση του καλύτερου τερματοφύλακα που διαθέτει αυτό το διάστημα η Ελλάδα.

Στην Κύπρο είναι πλέον ήρωας. "Άντε ρε Χιώτη" φώναξε ο σπίκερ την ώρα που ο Έλληνας γκολκίπερ έπεφτε στην αριστερή του γωνιά για να αποκρούσει το πέναλτι του Μπαστός. Ο Χιώτης έδωσε το πιο γλυκό τέλος στην αγωνία τόσο του εκφωνητή όσο και όλων όσων λαχταρούσαν για την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ!

Ο Χιώτης, ο Φερέρ και ο Σάντος
xiotissimaia.jpg INTIME SPORTS

Στη σκιά του Ατματζίδη και ο Ντέμης

Ο Διονύσης Χιώτης ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της ΑΕΚ το 1994 όταν ήταν 17 ετών. Ζούσε στη σκιά του Ατματζίδη, μέχρι τη στιγμή που ήρθε η ώρα για την ευκαιρία του. Να 'ναι καλά ο Σάντος. Το κοινό τον αγάπησε αμέσως και στη Νέα Φιλαδέλφεια μόλις πήγαινε να πάρει θέση μπροστά από την 9-11 άκουγε ρυθμικά το όνομα του: "Διονύσης Χιώτης οε, οε, οε...".

Δεμένος συναισθηματικά με την ΑΕΚ, την υπηρέτησε ως σωστός επαγγελματίας αλλά και ως οπαδός της. Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν ενεργά στις προσπάθειες για την "Ένωση 1924" στις αρχές του 2003. Τότε που μαζί με τον Ντέμη και άλλους Αεκσήδες έβαζαν τις πρώτες υπογραφές στο καταστατικό μιας κίνησης για να γίνει η ΑΕΚ εταιρεία λαϊκής βάσης.

Το 2001 ουσιαστικά ήταν η πρώτη χρονιά που αισθάνθηκε βασικός και μάλιστα κατάφερε να προσπεράσει τον Ηλία Ατματζίδη. Ο Σάντος τον πίστεψε και ο Χιώτης έκανε 26 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.

Η απίστευτη δήλωση

"Πρέπει να τα βάλεις με τους δυνατούς. Αλλιώς δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Αν δεν πολεμήσεις με τα μεγαθήρια δεν έχεις τύχη. Και στο ποδόσφαιρο και στη ζωή..." δήλωνε μετά την επική του εμφάνιση που έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ . Το βράδυ της Τετάρτης ο Χιώτης έδειξε ότι αυτά τα λόγια τα πίστευε. Από τα 11 μέτρα έμοιαζε ανίκητος και δεν λύγισε ούτε όταν η μπάλα και η τύχη έπαιξαν μαζί του, στο πέναλτι του Λισάντρο Λόπες.

Ο Χιώτης, ο Φερέρ και ο Σάντος
apoelxiotis.jpg INTIME SPORTS

Ο Χιώτης του Euro 2012

Στις 4 Ιουνίου ο Χιώτης κλείνει τα 35. Μια χαρά ηλικία για τερματοφύλακα. Η καλύτερη. Τέσσερις μέρες μετά, η εθνική κάνει πρεμιέρα στο Euro 2012 κόντρα στην Πολωνία. Το κάρμα τα φέρνει έτσι που το να ξανασμίξει με τον Σάντος για κάτι μεγάλο, είναι το προφανές...

Το βίντεο του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK