Χάινκες: "Πάντα πίστευα στην ομάδα"

Ο Γιουπ Χάινκες ξεκαθάρισε ότι από την αρχή της σεζόν είχε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών του, αφού όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του Champions League "έχουμε μία εξαιρετική ομάδα και παίζουμε ως σύνολο".

Χάινκες: "Πάντα πίστευα στην ομάδα"

"Το προηγούμενο Σάββατο ήταν ο τελευταίος μου αγώνας στην Bundesliga ως προπονητής και αύριο θα είναι η τελευταία μου ευκαιρία για να σηκώσω αυτό το τρόπαιο στα χέρια μου", είπε αρχικά ο τεχνικός της Μπάγερν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μέρος που θα διεξαχθεί ο τελικός: "Το Γουέμπλεϊ είναι ένα γήπεδο με παράδοση στην Αγγλία, την Ευρώπη αλλά και διεθνώς. Γι' αυτό οι παίκτες σέβονται πολύ την τοποθεσία του τελικού. Νομίζω πως η ατμόσφαιρα θα είναι μοναδική".

Για τον τελικό με την Ντόρτμουντ επεσήμανε: "Ανέκαθεν προσπαθούσα να είμαι αισιόδοξος. Γνωρίζω τι μπορεί να πετύχει η ομάδα μου. Το είχα πει πριν το παιχνίδι με τη Γιουβέντους και από την Μπαρτσελόνα, όταν δεν ήμασταν φαβορί. Ανέκαθεν πίστευα πως μπορούμε να το πάρουμε. Έχουμε μία εξαιρετική ομάδα και παίζουμε ως σύνολο. Αν το αποδείξουμε αύριο στον αγωνιστικό χώρο θα νικήσουμε".

O Φίλιπ Λαμ, από την πλευρά του, δήλωσε: "Ας ξεκινήσουμε με κάτι δεδομένο: δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κερδίσουμε τον τίτλο. Αν όμως κοιτάξουμε στο παρελθόν και φτάσουμε στο σήμερα, θα δούμε ότι έχουμε κάνει τεράστια βήματα. Έχουμε ωριμάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και έχουμε εξελιχθεί. Πλέον βρισκόμαστε στην ιδανική ηλικία, άρα γιατί να μην νικήσουμε; Δεν μπορώ να πω αν εμείς έχουμε περισσότερη πίεση. Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που μετέχουμε σε τελικό και είμαι βέβαιος ότι αυτή η ομάδα θα παίξει και σε άλλους τελικούς. Πάντα υπάρχει πίεση στην Μπάγερν.

Είμαστε πρωταθλητές και σε μία εβδομάδα έχουμε τον τελικό κυπέλλου Γερμανίας. Ποτέ δεν σταματά η πίεση. Το "Γουέμπλεϊ" είναι κάτι ξεχωριστό και είναι φανταστικά να παίζεις εδώ, αλλά αυτό που θέλουμε είναι ο τίτλος και δεν μας ενδιαφέρει σε ποιο μέρος θα τον κατακτήσουμε. Τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα ήταν ασυναγώνιστη και ξέραμε ότι αυτός είναι ο αντίπαλος που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Εναντίον της, δείξαμε πόσο έχουμε βελτιωθεί τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά".

Ο Τόμας Μίλερ, τέλος, προσέθεσε: "Μερικοί από τους συμπαίκτες μου δεν έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία. Εγώ πάντως δε νιώθω τόσο νευρικός όσο στους δύο προηγούμενους τελικούς (2010, 2012). Είναι ένα συνηθισμένο ματς του Champions League. Φυσικά ξέρω ότι θα αρχίσω να έχω ανατριχίλες, αλλά αυτό είναι κάτι που το χρειάζομαι. Ξέρουμε καλά τον λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ. Οι αδυναμίες μας; Δεν πιστεύω ότι έχουμε αδυναμίες. Ίσως να ρωτούσατε την Ντόρτμουντ αν τις έχει ανακαλύψει. Έχουν περάσει αρκετοί αγώνες στους οποίους δεν έχουμε δεχθεί ούτε γκολ. Είμαστε σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση για τον ματς".

Αξίζει να σημειωθεί πως το κυκλοφοριακό χάος του Λονδίνου επηρέασε τη συνέντευξη Τύπου, αφού οι εκπρόσωποι της Μπάγερν έφτασαν καθυστερημένοι στο "Γουέμπλεϊ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK