Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης των αποψινών "μονομάχων"

Τελευταία αγωνιστική στους ομίλους του Champions League και το Contra.gr σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια πρόκρισης των αποψινών "μονομάχων".

Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης των αποψινών "μονομάχων"

Τα γκολ της Βόλφσμπουργκ και της Αϊντχόφεν "σκότωσαν" την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την άφησαν εκτός Champions League. Στο Europa συνεχίζουν οι "κόκκινοι" διάβολοι. Παράλληλα, η Ρεάλδιέλυσε 8-0 την Μάλμε, η Ατλέτικο πήρε την πρωτιά από την Μπενφίκα παρά το γκολ του Μήτρογλου. Αυτή ήταν μια σύνοψη των όσων έγιναν στην τελευταία αγωνιστική των πρώτων τεσσάρων ομίλων του Champions League το βράδυ της Τρίτης (8/12).

Το βράδυ της Τετάρτης (9/12) διεξάγεται η τελευταία αγωνιστικής στους τέσσερις τελευταίους ομίλους, όπου το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Αρκετές ομάδες "μάχονται" για την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ή του Europa League.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

5ος όμιλος

Μπαρτελόνα - 13 β.

Ρόμα - 5 β.

Μπάγερ Λεβερκούζεν - 5 β.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - 4 β.

Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης των αποψινών "μονομάχων"

Αγώνες:

21.45: Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα

21.45: Ρόμα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ

Τα δεδομένα: Η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 5ου ομίλου. Από εκεί και πέρα όμως γίνεται "μάχη" για τη δεύτερη θέση με Ρόμα και Λεβερκούζεν να ισοβαθμούν. Οι Ιταλοί είναι καλύτεροι στην ισοβαθμία, επομένως αν νικήσουν την ΜΠΑΤΕ θα προκριθούν χωρίς να τους νοιάζει τι θα γίνει στο άλλο ματς. Από την άλλη η Λεβερκούζεν για να προκριθεί θέλει νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα και να χάσει βαθμούς η Ρόμα από τη ΜΠΑΤΕ, η οποία ψάχνει επίσης την πρόκριση με μια νίκη.

Εκτίμηση: Η Ρόμα με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση και αν και η ΜΠΑΤΕ θα παλέψει, λογικά οι Ιταλοί θα πάρουν το ματς. Είναι πιθανό βέβαια να χρειαστούν πάνω δύο ή τρία τέρματα για να το καταφέρουν, καθώς οι αντίπαλοι τους το "έχουν" το γκολ. Στη Γερμανία το παιχνίδι της Λεβερκούζεν είναι δύσκολο. Αν και η Μπάγερ χρειάζεται βαθμούς, έχει απέναντί της την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα. Οι Γερμανοί θα είναι με το... ραδιοφωνάκι στο χέρι, περιμένοντας το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού. Και οι δύο πάντως σκοράρουν εύκολα, μένει να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

6ος όμιλος

Μπάγερν Μονάχου - 12 β.

Ολυμπιακός - 9 β.

Άρσεναλ - 6 β.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - 3 β.

Olympiakos' Alfred Finnbogason, centre, celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League Group F soccer match between Arsenal and Olympiakos at Emirates stadium in London Tuesday, Sept. 29, 2015. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Olympiakos' Alfred Finnbogason, centre, celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League Group F soccer match between Arsenal and Olympiakos at Emirates stadium in London Tuesday, Sept. 29, 2015. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Αγώνες:

21.45: Ολυμπιακός - Άρσεναλ

21.45: Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπάγερν Μονάχου

Τα δεδομένα: Και εδώ η πρώτη θέση έχει "κλειδώσει". Η Μπάγερν Μονάχου με 12 βαθμούς είναι η νικήτρια του γκρουπ και όλα τα βλέμματα στρέφονται στο "Καραϊσκάκης", εκεί που ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ. Οι γηπεδούχοι προκρίνονται με τρία αποτελέσματα, νίκη, ισοπαλία και ήττα με 0-1 ή 1-2. Το 3-2 όμως ή η νίκη με οποιοδήποτε άλλο σκορ δίνουν την πρόκριση στους Άγγλους. Όσον αφορά την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη.

Εκτίμηση: Ο "τελικός" του ομίλου διεξάγεται στο Φάληρο. Η Άρσεναλ κατεβαίνει σκεπτόμενη μόνο την επίθεση καθώς θέλει νίκη με δύο γκολ κι αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός και να σκοράρει. Το ματς θα είναι ανοιχτό και θα έχει τέρματα. Από την άλλη, το πιο αδιάφορο ματς διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ. Η Μπάγερν είναι πρώτη, η Ντιναμό τελευταία. Εξαρτάται από το πόσο ορεξάτες θα είναι οι δύο ομάδες.

7ος όμιλος

Τσέλσι - 10 β.

Πόρτο - 10 β.

Ντιναμό Κιέβου - 8 β.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - 0 β.

Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης των αποψινών "μονομάχων"

Αγώνες:

21.45: Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τελ Αβίβ

21.45: Τσέλσι - Πόρτο

Τα δεδομένα: Ο πιο "καυτός" όμιλος. Ο νικητής του αγώνα της Τσέλσι με την Πόρτο θα τερματήσει πρώτος στο γκρουπ. Εάν λοιπόν υποθέσουμε ότι το ματς δεν θα λήξει ισόπαλο, τότε η Ντιναμό Κιέβου με νίκη κόντρα στην αδιάφορη και αποκλεισμένη Μακάμπι, θα προκριθεί ως δεύτερη. Αν Τσέλσι και Πόρτο έρθουν ισόπαλες, τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. Σε αυτό το ενδεχόμενο οι Ουκρανοί θα τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο και δεύτερη η Τσέλσι, ενώ η Πόρτο θα συνεχίσει στο Europa League. Εάν η Ντιναμό δεν νικήσει τους Ισραηλινούς, τότε η Πόρτο ακόμη και με ισοπαλία μπορεί να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου, καθώς στο πρώτο ματς είχε νικήσει την Τσέλσι με 2-1.

Εκτίμηση: Όσον αφορά το Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι, είναι ξεκάθαρο το φαβορί και η ομάδα που το θέλει περισσότερο. Οι Ουκρανοί έχουν "χρυσή" ευκαιρία μπροστά τους και δεν γίνεται να την αφήσουν να πάει χαμένη. Στο άλλο ματς όλα είναι πιθανά. Η Τσέλσι προκρίνεται με νίκη ή ισοπαλία, ενώ η Πόρτο θα παίξει για τη νίκη. Θα σκοράρουν και οι δύο λογικά, ωστόσο η πρόβλεψη για τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ δύσκολη.

8ος όμιλος

Ζενίτ - 15 β.

Γάνδη - 7 β.

Βαλένθια - 6 β.

Λιόν - 1 β.

Champions League: Τα σενάρια πρόκρισης των αποψινών "μονομάχων"

Αγώνες:

21.45: Βαλένθια - Λιόν

21.45: Γάνδη - Ζενίτ

Τα δεδομένα: Το 5 στα 5 έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ζενίτ και έχει "κλειδώσει" την πρώτη θέση του ομίλου. Η μοναδική ομάδα που έχει 100% ποσοστό νικών! Γάνδη και Βαλένθια θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση, ενώ η Λιόν θα είναι σίγουρα τελευταία. Οι Βέλγοι για να προκριθούν θέλουν νίκη κόντρα στη Ζενίτ, ή απώλεια βαθμών της Βαλένθια κόντρα στη Λιόν, καθώς την "έχουν" στην ισοβαθμία. Από την άλλη οι Ισπανοί θέλουν μόνο τη νίκη και παράλληλα να μην νικήσει η Γάνδη για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Σε πολύ κακή κατάσταση η Λιόν, ενώ από την άλλη η Βαλένθια "καίγεται" για τη νίκη. Η λογική λέει πως θα την πάρει και θα περιμένει τα... ευχάριστα από το Βέλγιο. Η ατμόσφαιρα στο ματς της Γάνδης θα είναι πολύ καλή. Οι φίλαθλοι της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι και περιμένουν να την δουν να προκρίνεται στην επόμενη φάση. Βέβαια αυτό ίσως γεμίσει με άγχος τους άπειρους ποδοσφαιριστές της. Η Ζενίτ είναι υπολογίσιμη και αν και αδιάφορη, δεν πάει για τουρισμό στο Βέλγιο. Μικρό σκορ, ίσως και ισοπαλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΚΤΟΣ η Γιουνάιτεντ, διαστημική Ρεάλ, πρώτη η Ατλέτικο. Όλα τα ματς

Όλα τα γκολ του Champions League

News 24/7

24MEDIA NETWORK