Κλοπ: "Ο διαιτητής έδωσε φάουλ, γι' αυτό δεν έδωσε το πέναλτι"

Στην αλλαγή συστήματος και στη συντηρητική αντιμετώπιση του αγώνα μετά το 1-0 οφείλεται η επιτυχία της Ντόρτμουντ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο προπονητής της Μπορούσια κλήθηκε να σχολιάσει τη φάση του χεριού του Χούμελς, υποστηρίζοντας ότι ο διαιτητής έδωσε φάουλ!

Κλοπ: "Ο διαιτητής έδωσε φάουλ, γι' αυτό δεν έδωσε το πέναλτι"

" Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την μας απόδοση. Παλιότερα έχω πει πολλές φορές πως θα μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα, όμως αυτή τη φορά τα εφαρμοσάμε όλα στο παιχνίδι όπως τα είχα ζητήσει. Παίξαμε καλά, είχαμε φοβερή ατμόσφαιρα, είχαμε και έναν καλό αντίπαλο απέναντί μας. Είχαμε ευκαιρίες, είχαμε και ένα δοκάρι, αλλά πολλές φορές στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη. Η αρχή του παιχνιδιού σίγουρα ήταν καλύτερη για εμάς, όμως γενικά παίξαμε πειθαρχημένα".

" Αλλάζαμε το σύστημα μας επιθετικά σε 4-3-3 και 4-5-1 αμυντικά. Στην προπόνηση είχαμε 30 λεπτά για να τα δοκιμάσουμε. Ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση και έπρεπε να αλλάξουμε κάτι. Εγώ τους είπα να παίξουν πειθαρχημένα και να μην κάνουν χαζά φάουλ. Σε κάποιες φάσεις ο Ολυμπιακός βγήκε στις αντεπιθέσεις. Δεν μπορώ να πω πως τρίβουμε τα μάτια μας με την εμφάνιση, αλλά πήραμε τη νίκη κι αυτό είναι το σημαντικό".

" Ο Ρόμαν (σ.σ Βαϊντεφέλερ) και εγώ έχουμε μια καλή σχέση και είμαστε άτομα με ταμπεραμέντο. Απλά στη συγκεκριμένη φάση κρατούσε παραπάνω την μπάλα, ενώ εγώ του ζήτησα να τη δώσει για να βγούμε στην αντεπίθεση. Γι' αυτό ίσως φάνηκε πως δημιουργήθηκε μια ένταση μεταξύ μας".

" Δεν πρέπει να γίνει συνήθεια αυτός ο τρόπος παιχνιδιού. Επρεπε να πάρουμε βαθμούς και όχι να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Αν είχαμε χάσει θα με ρωτούσατε αν είμαι άπειρος, αν έφταιγε κάτι και άλλα τέτοια. Δεν θέλουμε να παίζουμε έτσι. Δεν μένει στην ιστορία όμως μια ήττα από την Μαρσέιγ για παράδειγμα που παίξαμε καλά, αλλά η νίκη, ιδιαίτερα αυτή που ήταν η πρώτη μας νίκη στο τσάμπιονς λιγκ. Με την Άρσεναλ θέλουμε να πετύχουμε ένα μίγμα και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

" Δεν μπορώ να πω πως θα είναι εύκολο παιχνίδι, ούτε πως θα κερδίσουμε εύκολα. Αν είχαμε χάσει ή φέρναμε ισοπαλία, θα πηγαίναμε για ψώνια στο Λονδίνο. Αν ρωτήσετε τον Βενγκέρ για το παιχνίδι μ' εμάς μας υπολογίζει. Η ευκαιρία είναι μικρή, αλλά θα την έχουμε. Τον Φλεβάρη θέλουμε να παίζουμε στην Ευρώπη".

" Πρώτα έγινε επιθετικό φάουλ και μετά ο Χούμελς έκανε χέρι. Γι' αυτό δόθηκε φάουλ. Ήταν σωστή η απόφαση του διαιτητή. Δεν νομίζω πως έκανε κάποιο λάθος. Άλλωστε πήρε πληροφορίες από τον επόπτη. Αν ήθελε να δώσει πέναλτι θα το έδινε και ούτε θέλω να δώσω σημασία όλο το βράδυ γι' αυτή την απόφαση. Αν θέλετε ρωτήστε τον ίδιο τον διαιτητή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK