Άρσεναλ - Μονακό 1-3 (VIDEOS)

Η κυνική Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ απειλεί την Άρσεναλ με πρόωρο αποκλεισμό. Το θριαμβευτικό 3-1 των Μονεγάσκων στο Λονδίνο ήταν συνδυασμός τακτικής, αποτελεσματικότητας και τύχης. Λιγοστές πλέον οι πιθανότητες για την ομάδα του Βενγκέρ.

Άρσεναλ - Μονακό 1-3 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η Μονακό δεν έκανε κάτι περισσότερο απ' όσα έχει κάνει εφέτος στο Champions League. Με την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση, μόλις ένα γκολ παθητικό, η ομάδα του Ζαρντίμ δεν επέτρεψε στην Άρσεναλ -παρά την ταχύτητα με την οποία άλλαζαν την μπάλα οι παίκτες του Βενγκέρ- να γίνει επικίνδυνη.

Από τη στιγμή που για πρώτη φορά οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 33' με σουτ του Σάντσες που έφυγε άουτ, η Μονακό είχε φέρει το ματς στα δικά της μέτρα. Μάλιστα στο 38', με όπλο τη γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, ο Κοντογκμπιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα με τη βοήθεια του Μερτεζάκερ και οι "πρίγκιπες" απέκτησαν προβάδισμα.

Ο Βενγκέρ άργησε να επέμβει στη ροή του αγώνα, εμπιστεύτηκε τους πρώτους έντεκα για μια ώρα, το αποτέλεσμα όμως δεν τον δικαίωσε. Ο Ζιρού δεν σημάδεψε σωστά σε καμία περίπτωση και σε συνδυασμό με την άρτια εκτελεσμένη αντεπίθεση του 53' η Μονακό έφτασε σ' ένα καθαρό 2-0. Το οποίο θα μπορούσε να είναι και 3-0, αν ο Οσπίνα δεν έσωζε την Άρσεναλ στο τετ α τετ του Μαρσιάλ στο 61', μετά την υπέροχη "τυφλή" ασίστ του Μουτίνιο στον κενό χώρο.

Ούτε η παρουσία του Ουόλκοτ ούτε αυτή του Τσάμπερλεν ενίσχυσε επιθετικά την Άρσεναλ. Χωρίς να παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό του σκορ οι Μονεγάσκοι συνέχισαν το ίδιο σοβαρά και με ορθολογικό πλάνο κράτησαν τους Λονδρέζους μακριά. Οι γραμμές ήταν κοντά, ο Ζαρντίμ ανανέωσε (με Καρασκό, Μπερνάρντο Σίλβα και Κιρζαβά), το οξυγόνο όταν έκρινε πώς ήταν απαραίτητο και ο Οσπίνα ανησύχησε περισσότερο από τον Σούμπασιτς.

Το εξαιρετικής έμπνευσης και εκτέλεσης γκολ του Τσάμπερλεν στο 91' αύξησε -προσωρινά- τις ελπίδες των "κανονιέρηδων", προτού ο Φερερά-Καρασκό ψαλιδίσει τις περισσότερες από αυτές "εκτελώντας" τον Οσπίνα την τρίτη φορά που βγήκε με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση.

MVP

Επειδή καθένας παίκτης της Μονακό έδωσε και από κάτι, ο τίτλος πάει στον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος, που τόσο λοιδωρήθηκε στην Ελλάδα, έχει φτιάξει μια ομάδα που ξέρει πρώτα να μην χάνει και όταν βρίσκει αντιπάλους που της αφήνουν χώρους, όπως η Άρσεναλ, να τους βγάζει νοκ άουτ.

Αδύναμος κρίκος

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο Ολιβιέ Ζιρού αποδοκιμάστηκε τη στιγμή της αλλαγής αποτυπώνει το πόσο αχρείαστος ήταν όσο έμεινε στο παιχνίδι. Αν και ήταν μέσα στις φάσεις ο Γάλλος, τελειώνοντας έξι μπάλες, ήταν τρομερά άστοχος ακόμη και σε κενό τέρμα!

Σχόλιο

Η Μονακό άγγιξε το τέλειο. Αν είχε γλιτώσει το γκολ του Τσάμπερλεν, θα γράφαμε για μία ονειρική βραδιά. Όχι πως το γκολ του Άγγλου εξτρέμ αφαιρεί πολλά από την τεράστια επιτυχία της ομάδας του Ζαρντίμ, η οποία πλέον έχει γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Αν η Άρσεναλ καταφέρει να πετύχει την ανατροπή στο Μόντε Κάρλο απέναντι στην καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, θα είναι θαύμα.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν (68' Οξλέιντ-Τσάμπερλεν), Καθόρλα (82' Ροσίτσκι), Εζίλ, Σάντσες, Ουέλμπεκ, Ζιρού (60' Ουόλκοτ)

Μονακό: Σούμπασιτς, Τουρέ, Ουάλας, Αμπντενούρ, Ετσιετζίλε, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Ντιράρ (82' Κιρζαβά), Μαρσιάλ (84' Μπερνάρντο Σίλβα), Μπερμπάτοφ (76' Φερερά-Καρασκό)

Τα γκολ σε vine

News 24/7

24MEDIA NETWORK