Ατλέτικο Μαδρίτης - Μίλαν 4-1

Τα δύο γκολ του Ντιέγο Κόστα οδήγησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης σε ακόμα μία νίκη επί της Μίλαν και με το θριαμβευτικό 4-1 του "Βιθέντε Καλδερόν", οι "ροχιμπλάνκος" προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μίλαν 4-1

Εικόνα αγώνα

Εάν η Μίλαν αναζητούσε κάτι από την αναμέτρηση του "Βιθέντε Καλδερόν", σίγουρα δεν σχεδίαζε το φανταστικό γκολ του Ντιέγο Κόστα μόλις 158 δευτερόλεπτα μετά από τη σέντρα. Το πιο γρήγορο τέρμα της Ατλέτικο στον θεσμό από τον αρχισκόρερ της στο Champions League (προσπέρασε Σέρχιο Αγκουέρο και Μίλινκο Πάντιτς) κατέτησε αδύνατο το έργο των "ροσονέρι", που φιλοδοξούσαν να γίνουν μόλις η δεύτερη ομάδα που νικούν τους "ροχιμπλάνκος" στην έδρα τους μετά από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κι όμως, οι παίκτες του Κλάρενς Ζέεντορφ το πίστεψαν και με πρωτεργάτη τον Κακά επιχείρησαν την ανατροπή. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε για 30ή φορά στον θεσμό με την κοντινή κεφαλιά στο 27' και λίγο αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ρίξει στο "καναβάτσο" τους γηπεδούχους.

Το μομέντουμ ήταν με τους φιλοξενούμενους, αλλά ένα τυχερό γκολ με κόντρα του Αρντά Τουράν τους καταρράκωσε. Ο Ρομπίνιο πέρασε στο παιχνίδι από το ημίχρονο, αλλά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Γκάμπι είχε δοκάρι με την έναρξη του 2ου μέρους και η Ατλέτικο έδειχνε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι.

Οι "ροσονέρι" δεν είχαν σαφές πλάνο ανάπτυξης και οι αντεπιθέσεις των γηπεδούχων "μύριζαν" διαρκώς γκολ. Αυτό εν τέλει προήλθε από στημένη φάση, με κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία και το δοκάρι του Ρομπίνιο στην επόμενη φάση ουσιαστικά οριστικοποίησε τη νίκη της ομάδας του Ντιέγο Σιμεόνε που προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά από 17 χρόνια. Ο Κόστα απλώς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το 7ο τέρμα του σε 5 παιχνίδια.

MVP

Δύο γκολ και κινήσεις που θύμιζαν... Βραζιλιάνο, αν και ο ίδιος έχει πολιτογραφηθεί Ισπανός πλέον. Ο Ντιέγο Κόστα διανύει τη σεζόν της ζωής του και έχει αναλάβει για τα καλά τον ρόλο του ηγέτη της νέας δύναμης του ισπανικού (και ευρωπαϊκού) ποδοσφαίρου.

Αδύναμος κρίκος

Αντίλ Ραμί και Ούρμπι Εμάνουελσον ανταγωνίζονται για τον τίτλο του πιο εξαφανισμένου αμυντικού της Μίλαν. Ο Ολλανδός δικαιολογείται κάπως καθώς έπρεπε να υποστηρίξει τους "ροσονέρι" κι επιθετικά, έχοντας μπροστά του τον Μικαέλ Εσιέν. Ο Γάλλος, αν και στόπερ, είχε λιγότερα κλεψίματα και επεμβάσεις ακόμα και από τον συμπαίκτη του.

Σχόλιο

Η Μίλαν για 1,5 ημίχρονο ήταν καλύτερη στο ζευγάρι. Αλλά αντί για 5 γκολ, βάσει ευκαιριών, σημείωσε μόλις ένα. Η Ατλέτικο αξιοποίησε τον γνώριμο τρόπο παιχνιδιού που έχει υιοθετήσει επί Ντιέγο Σιμεόνε και δεν σπατάλησε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Η κλάση ορισμένων παικτών και η συλλογική προσπάθεια απέδωσαν, στο τέλος, δικαιοσύνη, έστω και με ευρύτερο από το ορθό σκορ.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Λουίς, Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε (81' Ντιέγο), Γκαρθία (72' Σόσα), Τουράν (78' Ροδρίγκες), Κόστα

Μίλαν: Αμπιάτι, Αμπάτε, Μπονέρα, Ραμί, Εμάνουελσον, Ντε Γιόνγκ (78' Μουντάρι), Εσιέν (69' Πατσίνι), Τααράμπτ (46' Ρομπίνιο), Πόλι, Κακά, Μπαλοτέλι

Διαβάστε ακόμη

Το live της αναμέτρησης

News 24/7

24MEDIA NETWORK