Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (VIDEO)

Η Λεβερκούζεν με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αγωνίζεται βασικός νίκησε 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στην "Μπάι Αρίνα" και πήρε ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη.

LEVERKUSEN, GERMANY - FEBRUARY 25:  Hakan Calhanoglu of Bayer Leverkusen  celebrates scoring the opening goal with team mates during the UEFA Champions League round of 16 match between Bayer 04 Leverkusen and Club Atletico de Madrid at BayArena on February 25, 2015 in Leverkusen, Germany.  (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)
LEVERKUSEN, GERMANY - FEBRUARY 25: Hakan Calhanoglu of Bayer Leverkusen celebrates scoring the opening goal with team mates during the UEFA Champions League round of 16 match between Bayer 04 Leverkusen and Club Atletico de Madrid at BayArena on February 25, 2015 in Leverkusen, Germany. (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

To live του αγώνα

H εικόνα του αγώνα

Η συνήθης συντηρητική προσέγγιση της Ατλέτικο στο παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία στη Λεβερκούζεν να πάρει την μπάλα στην κατοχή της και να αναζητήσει την τύχη της. Σε δύο περιπτώσεις ο Σπάχιτς άγγιξε το 1-0 αλλά η μπάλα, ειδικά στη φάση του 26' που κατέληξε στο δοκάρι, δεν του έκανε το χατήρι.

Η Ατλέτικο περίμενε υπομονετικά πίσω από την μπάλα και έψαχνε τους κενούς χώρους για να φύγει γρήγορα μπροστά. Η αλήθεια είναι ότι δεν εντόπισε πολλά τέτοια κενά και οι μοναδικές αξιοπρόσεκες τελικές της προσπάθειες καταγράφηκαν στο 39' με το δραστήριο Γκριεζμάν και στο 45+3 με τον Τιάγκο.Το χειρότερο όμως για τον Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ότι αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές πριν από το ημίχρονο αφού οι Σικιέρα και Νίγκεθ τραυματίστηκαν.

Με την ενδεκάδα της να αλλάζει γρήγορα πρόσωπα, η πρωταθλήτρια Ισπανίας ξόδεψε λεπτά για να προσαρμοστεί και μέχρι να βρει θέσεις και πατήματα, η Λεβερκούζεν είχε κάνει ήδη το 1-0. Στο 57' ο Μπελαραμπί είχε μία εξαιρετική έμπνευση για πάσα με τακουνάκι και ο Τσαλχάνογλου τελείωσε πολύ ωραία τη φάση με δεξιά βολίδα.

Θα περίμενε κανείς ότι το γκολ θα ενεργοποιούσε την Ατλέτικο, ωστόσο οι ροχιμπλάνκος λίγα πράγματα έκαναν. Στο 74' το γκολ του Τόρες ακυρώθηκε σωστά αφού η μπάλα είχε βγει άουτ πριν φτάσει στον Ισπανό φορ ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Ισπανούς στο 76' όταν αποβλήθηκε ο Τιάγκο. Το αριθμητικό πλεονέκτημα εξασφάλισε στους Γερμανούς μία πολύτιμη νίκη, κανείς όμως δεν ξέρει αν το 1-0 θα τους φανεί αρκετό για την πρόκριση.

MVP

Πολλή δουλειά από τον Σπάχιτς στο πρώτο ημίχρονο όταν ο παίκτης της Λεβερκούζεν είχε δύο πολύ καλές προσπάθειες για γκολ. Εφευρετικός στις κινήσεις του ο Μπελαραμπί ο οποίος πιστώνεται και την ασίστ στη φάση του γκολ.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Τουράν δεν κατάφερε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και δικαίως αντικαταστάθηκε σχετικά νωρίς από τον Ντιέγκο Σιμεόνε που περίμενε διαφορετικά πράγματα.

Σχόλιο

Η Λεβερκούζεν δικαιώθηκε για τις προσπάθειές της καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και νίκησε με πειστική εμφάνιση έναν αντίπαλο με πολύ υψηλούς στόχους. Πλέον η Ατλέτικο τρέχει και χρειάζεται αψεγάδιαστη εμφάνιση στη ρεβάνς του "Βιθέντε Καλδερόν" για να πάρει την πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ, Κ. Παπαδόπουλος, Σπάχιτς, Βέντελ, Κάστρο, Μπέντερ (68' Ρόλφες), Μπελαραμπί, Τσαλχάνογλου (87' Μπραντ), Σον, Ντρμιτς (80' Κίσλινγκ).

Ατλέτικο: Μόγια, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα (38' Γκάμεθ), Γκάμπι, Τιάγκο, Τουράν (64' Τόρες), Γκριεζμάν, Νίγκεθ (41' Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK