Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 1-2 (VIDEOS)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος έβαλε δύο γκολ στο πρώτο του ματς επί αγγλικού εδάφους από την ημέρα που άφησε την Λίβερπουλ, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι κι έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League. Έχασε πέναλτι ο Λιονέλ Μέσι στην εκπνοή.

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα 1-2 (VIDEOS)

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Η απουσία του τιμωρημένου Γιάγια Τουρέ, η απόφαση του Μανουέλ Πελεγκρίνι να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Τζέιμς Μίλνερ και η πρώτη συμμετοχή του Λουίς Σουάρες επί αγγλικού εδάφους μετά την αποχώρησή του από την Λίβερπουλ ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις που αφορούσαν τον καταρτισμό των ενδεκάδων.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε κρατήσει απαραβίαστη την εστία της σε μόλις μία από τις προηγούμενες 13 εντός έδρας αναμετρήσεις στο Champions League και, βέβαια, όταν απέναντί της βρίσκονται παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Λουίς Σουάρες ή ο Νεϊμάρ, οι πιθανότητες να δεχθεί γκολ ήταν αυξημένες. Η βαθμολογία και τα στατιστικά των ομίλων του Champions League

Ύστερα από μία προσπάθεια του Μέσι που σταμάτησε στον Μάρτιν Ντεμιτσέλις κι ένα άστοχο σουτ του Σουάρες, ο Βενσάν Κομπανί έκανε ένα λάθος υπολογισμό που δεν έμεινε ανεκμετάλλευτος από τον Σουάρες, με συνέπεια η Μπαρτσελόνα να προηγηθεί στο 16ο λεπτό.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε είχαν την απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο του "Ετιχάντ" και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μέσι έδωσε αριστερά στον Ζόρντι Άλμπα, εκείνος έκανε το γύρισμα και ο Σουάρες διπλασίασε τα γκολ του.

Ο Σουάρες έβαλε δύο γκολ σε ένα ματς για πρώτη φορά από τότε που μετακόμισε στην Βαρκελωνη, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σέντρα-σουτ του Ντάνι Άλβες που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και μία καλή στιγμή του Σαμίρ Νασρί (η μοναδική προς την εστία).

Η Μάντσεστερ Σίτι άσκησε πίεση στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και απείλησε με τους Έντιν Τζέκο, Σέρχιο Αγκουέρο, προτού ο Αργεντινός επιθετικός μειώσει στο 69' μετά από υπέροχη επιθετική προσπάθεια.

Η αποβολή του Γκαέλ Κλισί στο 74', πάντως, δεν επέτρεψε στους "πολίτες" να συνεχίσουν την άσκηση πίεσης, ενώ θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που ο Μέσι έχασε πέναλτι (και κλασική ευκαιρία στην επαναφορά), δευτερόλεπτα πριν από το τελευταίο σφύριγμα.

ΜVP

Ο Λουίς Σουάρες. Έβαλε δύο γκολ και την ασίστ για το κερδισμένο πέναλτι.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γκαέλ Κλισί. Αποβλήθηκε σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του πίεζε για την ισοφάριση.

Σχόλιο

Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και εκμεταλλευόμενη την απουσία του Γιάγια Τουρέ επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο "Ετιχάντ", αποκτώντας σαφές προβάδισμα για την πρόκριση. Εντυπωσιακός ο Σουάρες, εξαιρετικός ο Μέσι, αν δεν έχανε το πέναλτι θα έπαιρνε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Νασρί (62' Φερναντίνιο), Φερνάντο, Μίλνερ, Σίλβα (78' Σανιά), Τζέκο (68' Mπονί), Αγκουέρο.

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Άλβες (75' Αντριάνο), Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς (71' Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ (80' Πέδρο).

Τα highlights του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Σουάρες

Το δεύτερο γκολ του Σουάρες

Το γκολ του Αγκουέρο

Νευριασμένος ο Άλβες τη στιγμή της αλλαγής του

Το χαμένο πέναλτι του Μέσι και η χαμένη κεφαλιά σε κενό τέρμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK