Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 1-1 (VIDEOS)

Η Παρί Σεν Ζερμέν απάντησε στο γκολ του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, αλλά η Τσέλσι έφυγε με το 1-1 από το "Παρκ ντε Πρενς" και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League.

Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 1-1 (VIDEOS)

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Η συνύπαρξη των Εντέν Αζάρ και Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ στην ίδια πτέρυγα ενδεχομένως να δημιούργησε άγχος στους φίλους της Παρί εξαιτίας της ταχύτητας του Βέλγου, ωστόσο ο Ολλανδός τα πήγε περίφημα. Επιπλέον, ο Εσέκιελ Λαβέτσι αγωνίστηκε δεξιά κι ο Έντινσον Καβάνι αριστερά, ενώ στον αντίποδα ο Τιμπό Κουρτουά προτιμήθηκε αντί του Πετρ Τσεχ για τα γκολπόστ της Τσέλσι.

Η αμυντική λειτουργία των "μπλε" ήταν αρκετά καλή, γεγονός που αποδεικνύεται και από την ανυπαρξία του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (ήταν ο παίκτης με τα λιγότερα αγγίγματα μπάλας στο πρώτο ημίχρονο). Ουσιαστικά, οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο στο 12ο λεπτό με την κεφαλιά του θετικότατου Μπλεζ Ματουιντί (μπλόκαρε ο Κουρτουά) και στο 34ο με την κεφαλιά του Καβάνι (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βέλγος γκολκίπερ).

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέγραψε έξι τελικές στο πρώτο ημίχρονο και οι φιλοξενούμενοι μόλις δύο, αλλά η μία εξ αυτών κατέληξε στα δίχτυα του Σαλβατόρε Σιρίγκου. Το ρολόι σημάδευε το 36ο λεπτό, ο Τζον Τέρι είχε παραμείνει μπροστά μετά από στημένη φάση, έκανε τη σέντρα, ο Γκάρι Κέιχιλ βρήκε την μπάλα με τακουνάκι κι ένας ακόμη αμυντικός, ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (σ.σ. η Τσέλσι είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ από... αέρος στο εφετινό Champions League, πέντε τον αριθμό).

Οι παίκτες του Λοράν Μπλαν μπήκαν φορτσάτοι στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο τέταρτο έφεραν την μπάλα ουκ ολίγες φορές στα αντίπαλα καρέ είτε με φάουλ είτε με κόρνερ. Το γκολ της ισοφάρισης, πάντως, δεν προήλθε από στημένη φάση, αλλά από σέντρα του Ματουιντί στο 54ο λεπτό που βρήκε τον Καβάνι στη σωστή θέση (ο Ουρουγουανός έγινε ο τρίτος σκόρερ της διοργάνωσης με έξι τέρματα σε επτά ματς).

Το τελευταίο 20 λεπτο ήταν μοιρασμένο, ωστόσο η πολύ ανώτερη Παρί του δευτέρου ημιχρόνου άγγιξε τη νίκη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Ιμπραχίμοβιτς. Λίγο νωρίτερα, ο Καβάνι είχε επιχειρήσει να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ, όμως το ψαλιδάκι του δεν έπιασε.

MVP

Ο Τιμπό Κουρτουά κερδίζει τον τίτλο του MVP μόνο και μόνο για την τρομερή απόκρουση που έκανε στις καθυστερήσεις και κράτησε το 1-1. Ανάλογη επέμβαση κατέγραψε και στο πρώτο ημίχρονο (σε κεφαλιά του Καβάνι).

Αδύναμος κρίκος

Η μεσοεπιθετική γραμμή της Τσέλσι, αλλά ο εμφανώς ανέτοιμος Σεσκ Φάμπρεγκας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, αφού δεν κατάφερε να ενώσει την τετράδα. Στον αντίποδα, ο επίσης ανέτοιμος Μπλεζ Ματουιντί τα πήγε περίφημα.

Σχόλιο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν παρέταξε το... πούλμαν της περυσινής σεζόν για να έχει καλύτερη τύχη από το πούλμαν της ομάδας του. Βέβαια, χρειάστηκε η καλή αμυντική λειτουργία στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και ο Τιμπό Κουρτουά για να φύγει η Τσέλσι με το 1-1 που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης. Η Παρί, ουσιαστικά, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο ημίχρονο, αφού κατέγραψε ελάχιστες αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες και στο δεύτερο απέδειξε γιατί δεν έχει χάσει στο "Παρκ ντε Πρενς" για 33 συνεχόμενα ευρωπαϊκά ματς.

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξγουελ, Βεράτι, Νταβίντ Λουίζ, Ματουιντί, Λαβέτσι (81' Παστόρε), Ιμπραχίμοβιτς, Καβάνι.

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν (79' Κουαδράδο), Φάμπρεγκας (84' Οσκάρ), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (82' Ρεμί).

Τα γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK