Παρί Σεν Ζερμέν - Βαλένθια 1-1

Η Παρί Σεν Ζερμέν τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε, ωστόσο το τελικό 1-1 της έδωσε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Champions League μετά από 18 ολόκληρα χρόνια. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με δυνατό σουτ του Ζονάς, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Εζεκίελ Λαβέτσι.

Παρί Σεν Ζερμέν - Βαλένθια 1-1

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι απουσίες των Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Ζερεμί Μενέζ και Μάρκο Βεράτι επηρέασαν την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία δεν μπόρεσε να επιβληθεί σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Κάποιες ατομικές ενέργειες του Λούκας Μόουρα και τέλος... Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν και άτυχη, συν τοις άλλοις, αφού ο Κριστόφ Ζαλέ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 27' από τον Γκρεγκορί Φαν ντερ Βιλ.

Η Βαλένθια είχε τη, συντριπτική για τέτοιας σπουδαιότητας παιχνίδι, κατοχή της μπάλας με 60%, προσπάθησε να απειλήσει (κατά κύριο λόγο) από τα δεξιά, όμως, οι τελικές προσπάθειες των Ζονάς και Τίνο Κόστα ήταν απελπιστικές. Η καλύτερη ευκαιρία καταγράφηκε στο 15ο λεπτό όταν μετά από ωραίο 1-2 του Ζονάς με τον Ρομπέρτο Σολδάδο, ο τελευταίος έκανε το σουτ που μπλόκαρε ο Σαλβατόρε Σιρίγκου.

Παρί Σεν Ζερμέν - Βαλένθια 1-1

Το ρολόι σημάδευε το 55ο λεπτό της, αδιάφορης μέχρι εκείνη τη στιγμή, αναμέτρησης όταν ο Ζονάς εκμεταλλεύθηκε την απώλεια της μπάλας από τους γηπεδούχους, κινήθηκε διαγώνια προς την αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ έβαλε την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε θέση οδηγού.

Η είσοδος του Κεβίν Γκαμεϊρό δεν βοήθησε σε τίποτα άλλο την Παρί Σεν Ζερμέν παρά μόνο στο γεγονός ότι ισοφάρισε γρήγορα. Ο διεθνής επιθετικός έκανε μία ωραία κούρσα στο 66ο λεπτό, βγήκε νικητής από τις κόντρες και ο Λαβέτσι με διπλή προσπάθεια έφερε το ματς στα ίσα.

H Βαλένθια δεν επηρεάστηκε από τη γρήγορη ισοφάριση, ήταν καλύτερη και στο τελευταίο 25λεπτο της αναμέτρησης, όμως, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί κανένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισε (13 στο σύνολο). Ως εκ τούτου το εισιτήριο για τα προημιτελικά πήγε σε γαλλικά χέρια.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η γρήγορη απάντηση της Παρί Σεν Ζερμέν. Το γκολ του Εζεκίελ Λαβέτσι, ο οποίος είχε και την τύχη με το μέρος του στη συγκεκριμένη φάση, ανακούφισε τον Κάρλο Αντσελότι, αφού είχε την... καβάντζα της παράτασης.

MVP

Ο Άλεξ. Έκανε πολλές σημαντικές επεμβάσεις και μαζί με τον παρτενέρ του Τιάγκο Σίλβα εξουδετέρωσαν ούτε μία ούτε δύο, αλλά 13 εκτελέσεις κόρνερ της Βαλένθια.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Η Βαλένθια του πρώτου παιχνιδιού. Αν έπιανε ανάλογη απόδοση με τη σημερινή, ενδεχομένως να έπαιρνε το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Στο "Παρκ ντε Πρενς", πάντως, δεν υστέρησε κανένας παίκτης της.

Το live της αναμέτρησης

Παρί Σεν Ζερμέν - Βαλένθια 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK