Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-6

Σαρωτική η Ρεάλ Μαδρίτης διέλυσε 6-1 την Σάλκε στη Γερμανία και βρίσκεται από τώρα στα προημιτελικά του Champions League. Μεγάλο παιχνίδι από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ.

Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-6

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως χάθηκε το τόπι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Γερμανίας, με μία φανταστική Ρεάλ να κάνει το αυτονόητο: να "χτυπά" τη Σάλκε στη λανθασμένη επιλογή της να παίζει ψηλά την άμυνα και να αφήνει κενούς χώρους.

Έτσι, με Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά και Μόντριτς στο αρχικό σχήμα, κάθε επίθεση των Μαδριλένων "μύριζε" γκολ. Οι 12 τελικές που έβγαλε η στατιστική για τους φιλοξενούμενους δεν είναι από αυτές, τις ακίνδυνες. Είναι από αυτές που θα μπορούσαν να ήταν γκολ, αν δεν ήταν ο Φάρμαν, αν δεν ήταν το δοκάρι (του Κριστιάνο Ρονάλντο), αν δεν ήταν η ατυχία. Φανταστείτε αν έμπαιναν και αυτά, σε τι σκορ θα φτάναμε. Οχι πως το 0-2 του πρώτου μέρους ήταν λίγο. Με τον Μπενζεμά στο 13' να ανοίγει το σκορ και τον Μπέιλ στο 21' να σκοράρει με το "μυτάκι", αφού πρώτα "άδειασε" τους αντιπάλους με τρεις διαδοχικές ντρίμπλες, η Ρεάλ είχε ουσιαστικά "καθαρίσει" με το ματς.

Αυτό το πιστοποίησε στο δεύτερο μέρος όταν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό απέναντι σε μία Σάλκε που με... παιδική νοοτροπία δεν έδειχνε ικανή όχι να σκοράρει, αλλά ούτε καν να απειλήσει. Στο 52' ο Κριστιάνο Ρονάλντο "εξαφάνισε" τη μπάλα και με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 (φτάνοντας τον Ιμπραχίμοβιτς στα 10 γκολ στην εφετινή διοργάνωση) για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα ο Μπενζεμά να βάλει για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Κι αν νομίζετε ότι το πάρτι της Ρεάλ είχε τελειώσει, κάνετε λάθος, αφού και ο Μπέιλ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα γράφοντας σαν σε προπόνηση το εμφατικό 0-5 στο 69ο λεπτό.

Στα επόμενα λεπτά μέχρι τη λήξη του αγώνα, η Σάλκε κράτησε λίγο μπάλα -κυρίως γιατί την... άφησε η Ρεάλ- χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία, σε αντίθεση με την ομάδα του Αντσελότι που σε κάθε κατεβασιά απειλούσε με το έκτο γκολ. Αυτό ήρθε στο 89' πάλι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στο εφετινό Champions League (με 11 τέρματα), αλλά -επιτρέψτε μας- το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Χούντελααρ με το εκπληκτικό γκολ στο 91ο λεπτό, όπου διαμόρφωσε το τελικό 1-6 στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα για τη Σάλκε και τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη για τη Ρεάλ.

MVP:

Σκοράρει γκολάρες στην Primera, σκοράρει γκολάρες και στο Champions League. Ο λόγος για τον Γκάρεθ Μπέιλ που σκόραρε δις κόντρα στη Σάλκε (εξαιρετικό το πρώτο) και ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αδύναμος κρίκος:

Όλη η Σάλκε. Ολη για Χρυσό Βατόμουρο. Απογοητευτική εμφάνιση για τους Γερμανούς που κατέρρευσαν μόλις έγινε το 0-2.

Σχόλιο:

Με επιβλητικό τρόπο η Ρεάλ Μαδρίτης "καθάρισε" με την Σάλκε και σκέφτεται από τώρα το επόμενο θύμα της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Μαδριλένοι είχαν το μομέντουμ (το σαββατοκύριακο ανέβηκαν στην κορυφή της Primera), αλλά και την αγωνιστική άνοδο στο καταλληλότερο σημείο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Χέβεντες, Ματίπ, Φελίπε Σαντάνα, Κολάσινατς (76' Φουχς), Νόιστεντερ, ΚΠ Μπόατενγκ (59' Γκορέτσκα), Μάιερ, Φαρφάν (72' Ομπάσι), Ντράξλερ, Χούντελααρ.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο (73' Ιγιαραμέντι), Μόντριτς, Ντι Μαρία (68' Ίσκο), Μπέιλ (80' Χεσέ Ροντρίγκεθ), Κρ. Ρονάλντο, Μπενζεμά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK