Αποσπάστηκαν Πόρτο και Παρί

Η Πόρτο δυσκολεύτηκε αφάνταστα κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου, εν τέλει όμως, επικράτησε 3-2 και διατηρήθηκε στην κορυφή του Α' ομίλου, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν ξεπέρασε από το πρώτο ημίχρονο το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-0).

Αποσπάστηκαν Πόρτο και Παρί

Πόρτο - Ντιναμό Κιέβου 3-2

(15' Βαρέλα, 36', 78' Τ. Μαρτίνες / 21' Γκούσεφ, 72' Μπράουν)

Ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στις τελικές τους προσπάθειες ήταν στο πρώτο μέρος οι δύο μονομάχοι. Η Ντιναμό Κιέβου ήταν εξίσου απειλητική με την αντίπαλό της (κέρδισε μάλιστα και 4 κόρνερ έναντι κανενός των "δράκων"), όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να προηγηθούν. Στο 15ο λεπτό ο Βαρέλα κεραυνοβόλησε τον Σοφκόφσκι και έγινε ο πρώτος Πορτογάλος της Πόρτο που βρήκε δίχτυα στο Champions League μετά το Φεβρουάριο του 2010. Παρεμπιπτόντως, εκείνος είχε σκοράρει και τότε σε μία αναμέτρηση με αντίπαλο την Άρσεναλ...

Η ομάδα του Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο απάντησε άμεσα με κεφαλιά του Γκούσεφ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βελόσο, αλλά ένα τέταρτο αργότερα (στο 36'), η Πόρτο ξαναπήρε το προβάδισμα με κοντινό σουτ του Μαρτίνες, ύστερα από εξαιρετική μπαλιά-τρύπα του συμπατριώτη του, Χάμες Ροντρίγκες. Η Ντιναμό Κιέβου αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, αφού ο Μπράουν με κοντινό βολέ ισοφάρισε εκ νέου, αλλά έξι λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνες με κοντινή προσπάθεια σημείωσε το 2ο γκολ του στο παιχνίδι και τη διοργάνωση γενικότερα, χαρίζοντας τη νίκη στους γηπεδούχους.

Πόρτο: Έλτον, Ντανίλο, Μάικον, Οταμέντι, Μανγκαλά, Γκονσάλες, Φερνάντο, Μουτίνιο (75' Ντεφούρ), Βαρέλα (64' Ατσού), Μαρτίνες, Ροντρίγκες (92' Λόπες).

Ντιναμό Κιέβου: Σοφκόφσκι, Μπετάο, Μίχαλικ, Χατσερίντι, Ταΐβο, Γκάρμας, Βουκόγεβιτς (84' Κράνιτσαρ), Βελόσο, Γιαρμολένκο, Μπράουν, Γκούσεφ.

Αποσπάστηκαν Πόρτο και Παρί

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

(33' Ιμπραΐμοβιτς, 43' Μενέζ)

Την πρώτη της εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη μετά από 10 ανεπιτυχείς προσπάθειες σημείωσε η Παρί Σεν Ζερμέν. Στη σκιά της έντονης φημολογίας που θέλει τον Άντε Τσάτσιτς να παραιτείται, η κροατική ομάδα δεν μπόρεσε να προβάλει σθεναρή αντίσταση και, μοιραία, τέθηκε εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό με κοντινή προσπάθεια και τα site που ασχολούνται με στατιστικά πήραν φωτιά. Συγκεκριμένα έβαλε το 7ο γκολ του στα τελευταία 8 παιχνίδια για τους ομίλους του Champions League, έφτασε τα 30 στο Chamoions League και τα 33 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας τον Τόμπιορν Νίλσον (πρώτος Σουηδός σκόρερ στην Ευρώπη παραμένει ο Λάρσον).

H πολυδιαφημισμένη γαλλική ομάδα δεν έχει πείσει ακόμη με τις εφετινές της εμφανίσεις, στο "Μάξιμιρ" όμως, ήταν κυρίαρχη και όταν ο Μενέζ έκανε το 2-0 στο 43ο λεπτό με διαγώνιο πλασέ, όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Πραγματικά, η Παρί είχε κατοχή μπάλας πάνω από 60% και στο δεύτερο ημίχρονο, κρατώντας μακριά από τα καρέ του Σιρίγκου τους αντίπαλους επιθετικούς. Έχασε, μάλιστα, ορισμένες καλές ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, που ταυτόχρονα σήμανε την 9η σερί ήττα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη διοργάνωση.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Κέλαβα, Πούλιτς, Ιμπάνιεθ (46' Καλέγιο), Σίμουνιτς, Βερσάλικο, Βίντα, Κόβατσιτς (91' Χαλίλοβιτς), Σαμίρ, Πίβαριτς, Μπρόζοβιτς, Τσοπ (70' Ρουκάβινα).

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Ζαλέ, Άλεξ (46' Καμαρά), Τιάγο Σίλβα, Μάξουελ, Μποντμέρ (60' Σισοκό), Ματουιντί, Βεράτι, Μενέζ (77' Οαρό), Ιμπραΐμοβιτς, Παστόρε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK