Μπάγερν - Βιγιαρεάλ 3-1

Όχι μόνο την πρόκριση στη 16άδα του Champions League, αλλά και την πρωτιά στον 1ο όμιλο εξασφάλισε η Μπάγερν χάρη στο 3-1 επί της Βιγιαρεάλ στο Μόναχο.

Μπάγερν - Βιγιαρεάλ 3-1

Εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως το είχε σχεδιάσει στο μυαλό του ο Γιουπ Χάινκες: ένα γρήγορο γκολ για ν' ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και να κάνει εύκολη τη ζωή της Μπάγερν. Ο Ριμπερί στο 3', με το αριστοτεχνικό πλασέ του, έβαλε τα πράγματα σε μία τάξη και η γερμανική ομάδα είχε πλέον την ευχέρεια να παίξει απελευθερωμένα.

Το 2-0 από τον Γκόμες στο 23', μετά το σουτ του Τίμοστσουκ στο αριστερό δοκάρι, ήρθε να επιβεβαιώσει την υπεροχή των Βαυαρών, οι οποίοι απέναντι σε μια λειψή Βιγιαρεάλ έφταναν όποτε ήθελαν στην αντίπαλη περιοχή και απειλούσαν.

Η ισπανική ομάδα σε μια από τις λιγοστές επιθέσεις της εξέθεσε την άμυνα της Μπάγερν και μείωσε με τον ντε Γκουζμάν στο 50', ήταν ξεκάθαρο ωστόσο πως ο Ριμπερί και η παρέα του είχαν κάτι ακόμα. Στο 69' ο Γάλλος άσος βρέθηκε σε θέση βολής και πλασάροντας για δεύτερη φορά τον Ντιέγο Λόπεθ έδωσε οριστικό τέλος στην όποια επιδίωξη του "κίτρινου υποβρυχίου" να πάρει τον πρώτο βαθμό του στην "Αλιάντζ Αρένα". Πάλι καλά δε που δεν επέστρεψε στη βάση της με περισσότερα... τεμάχια.

Κλειδί του αγώνα

Από τη στιγμή που η Μπάγερν άνοιξε τόσο νωρίς το σκορ, μόλις στο 3', όλα πήραν το δρόμο τους. Η Βιγιαρεάλ ήταν αδύνατο ν' αντισταθεί.

MVP

Ο Φρανκ Ριμπερί μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Στο ματς με τη Βιγιαρεάλ είχε το ρόλο του εκτελεστή, όντας ο τελικός αποδέκτης των συνεργασιών των συμπαικτών του. Το καλύτερο πάντως το έχασε (προσπάθεια με ανάποδο ψαλίδι)

Αδύναμος κρίκος

Το αμυντικό δίδυμο της Βιγιαρεάλ, Μουσάτσιο και Μαρτσένα, ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση και δεν γλίτωσε τα προσωπικά λάθη χάνοντας σε πολλές περιπτώσεις τους αντιπάλους τους.

Μπάγερν: Νόιερ, Βαν Μπάουτεν, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί (81' Πιάνιτς), Ρόμπεν (76' Όλιτς), Αλάμπα, Κρόος, Τίμοστσουκ, Γκόμες (72' Μίλερ)

Βιγιαρεάλ: Ντιέγκο Λόπεθ, Οριόλ, Μουσάτσιο, Μαρτσένα, Άγχελ Λόπεθ (70' Σένα), Γασπάρ, ντε Γκουζμάν (63' Μουμπάρακ), Πέρεθ, Βαλέρο (78' Χοσελού), Σοριάνο, Ρουμπέν

News 24/7

24MEDIA NETWORK