"Καθάρισε" Γιουβέντους και πρωτιά η Ρεάλ, πιέζει η Γαλατάσαραϊ

Η Γιουβέντους αντιστάθηκε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", αλλά τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο και η αποβολή του Τζιόρτζιο Κιελίνι έδωσαν τη νίκη 2-1 στη Ρεάλ Μαδρίτης, που περιμένει απλά τη μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης και της πρωτιάς στον 2ο όμιλο του Champions League. Η Γαλατάσαραϊ επικράτησε εύκολα 3-1 της Κοπεγχάγης και προσπέρασε τους "μπιανκονέρι".

"Καθάρισε" Γιουβέντους και πρωτιά η Ρεάλ, πιέζει η Γαλατάσαραϊ

Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους 2-1

(4', 29' πέν. Ρονάλντο - 22' Γιορέντε)

Η συνάντηση των "γιγάντων" του ισπανικού και του ιταλικού ποδοσφαίρου βρήκε νικήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ως "αφεντικό" του ομίλου με τη νίκη 2-1 επί της Γιουβέντους, δείχνει να εξασφαλίζει την πρωτιά και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Αντόνιο Κόντε άλλαξε το αγαπημένο 3-5-2 σε 4-4-2 μετά από τις πρόσφατες αμυντικές αναταραχές, αλλά μόλις στο 4ο λεπτό ο Τζιαλουίτζι Μπουφόν χρειάστηκε να μαζέψει ξανά την μπάλα από την εστία του. Σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Κριστιάνο Ρονάλντο, το γκολ του οποίου "αφύπνισε" τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Με έναν ηγετικό Πολ Πογκμπά και όλα τα "όπλα" της μεσαίας γραμμής στο χορτάρι του "Σαντιάγο Μπερναμπέου", οι "μπιανκονέρι" κυριάρχησαν για περίπου ένα 20λεπτο και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος σταμάτησε το σερί - ρεκόρ απαραβίαστης εστίας του Ίκερ Κασίγιας (στην 132η συμμετοχή του στο θεσμό, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ραούλ) διάρκειας 517 λεπτών.

Η χαρά της "γηραιάς κυρίας" διήρκεσαν πολύ λίγο, αφού στο 29' ένα ανόητο μαρκάρισμα του Τζιόρτζιο Κιελίνι στον Σέρχιο Ράμος κατέληξε σε πέναλτι. Ο Ρονάλντο σκόραρε για 57η φορά στον θεσμό, προσπέρασε τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ και πλέον κυνηγάει τους Ραούλ και Λιονέλ Μέσι στη λίστα των αρχισκόρερ.

Με το σκορ υπέρ της και τη Γιουβέντους απορυθμισμένη, η Ρεάλ δεν δυσκολεύθηκε να ελέγξει τον ρυθμό. Η αποβολή του Κιελίνι στο 48' για αγκωνιά στον Ρονάλντο βοήθησε την κατάσταση, με τον Κόντε να ρίχνει στο ματς τον Λεονάρντο Μπονούτσι αντί του Γιορέντε. Ο Καρίμ Μπενζεμά έχασε μία απίθανη ευκαιρία να "κλειδώσει" τη νίκη και στο 67' έδωσε τη θέση του στον Γκάρεθ Μπέιλ. Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν ο Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, ο οποίος ήταν δραστήριος, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κασίγιας, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους και να στέλνει τους "μερένγκες" με ανεβασμένη ψυχολογία στο clásico του Σαββάτου κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Ιγιαραμέντι (72' Ίσκο), Κεντίρα, Ντι Μαρία (79' Μοράτα), Μόντριτς, Ρονάλντο, Μπενζεμά (67' Μπέιλ)

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες, Μπαρτζάλι, Ογκμπόνα (69' Τζιοβίνκο), Κιελίνι, Βιδάλ, Πίρλο (59' Ασαμόα), Πογκμπά, Μαρκίζιο, Τέβες, Γιορέντε (50' Μπονούτσι)

"Καθάρισε" Γιουβέντους και πρωτιά η Ρεάλ, πιέζει η Γαλατάσαραϊ

Γαλατάσαραϊ - Κοπεγχάγη 3-1

(10' Μέλο, 38' Σνάιντερ, 45+1' Ντρογκμπά - 88' Κλαουντεμίρ)

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό ώστε η Γαλατάσαραϊ να διαχωρίσει τη θέση της από τη διεκδίκηση θέσης στο Europa League. Οι πρωταθλητές Τουρκίας έκαναν επίδειξη δύναμης με αντίπαλο την Κοπεγχάγη κι έθεσαν σοβαρό υποψηφιότητα για πλασάρισμα στις νοκ άουτ φάσεις του θεσμού.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έπιασε από τον... λαιμό τους Δανούς και με το προβάδισμα που της έδωσε ο Φελίπε Μέλο μόλις στο 10ο λεπτό, τους ανάγκασε να... ξετρυπώσουν από την άμυνά τους και να αφήσουν κενά. Οι δύο περσινές μεταγραφές του Ιανουαρίου, ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ και ο Ντιντιέ Ντρογμπά (49ο στις διοργανώσεις της UEFA), έβαλαν το λιθαράκι τους πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, όπου η "τσιμπόμ" ήταν καταιγιστική.

Η είσοδος των Άντι και Κριστιάν Μπολάνιος δεν έφερε αποτελέσματα για τον Στόλε Σόλμπακεν, με τους γηπεδούχους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων στη συνέχεια, Αν και πιο επικίνδυνοι, το τελευταίο γκολ ήταν για τους Δανούς που μείωσαν στο 88' με τον Κλαουντεμίρ, αλλά δεν απέτρεψαν την πρώτη νίκη της Γαλατάσαραϊ στον όμιλο, που τη φέρνει στη 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας, πάνω από τη Γιουβέντους.

Γαλατάσαραϊ: Μουσλέρα, Εμπουέ, Καγιά, Σετζού, Μπρούμα, Ινάν, Μέλο (76' Γιουλσελάμ), Σνάιντερ (80' Αμραμπάτ), Γιλμάρ, Ντρογκμπά (86' Μπουλούτ)

Κοπεγχάγη: Βίλαντ, Γιάκομπσεν, Μέλμπεργκ, Σίγκουρντσον, Μπένγκτσον, Γκίσλασον (46' Μπολάνιος), Κλαουντεμίρ, Ντιλέινι, Γιόργκενσεν, Μπράατεν (84' Τουτού), Βετόκελε (46' Άντι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK