Μονπελιέ-Αρσεναλ 1-2

Η Αρσεναλ απάντησε άμεσα στο γρήγορο γκολ της Μονπελιέ, έφυγε νικήτρια από τη Γαλλία (2-1) και μαζί με τη Σάλκε είναι στην πρώτη θέση του β' ομίλου.

Μονπελιέ-Αρσεναλ 1-2

Εικόνα αγώνα:

Τρία γκολ σε 18 λεπτά. Διόλου άσχημα για ένα παιχνίδι που υποτίθεται ότι έπαιζαν δύο προβληματικές -βάσει αποδόσεων- ομάδες (αν και η Αρσεναλ έχει πάρει τα πάνω της). Η Μονπελιέ μπήκε δυνατά στο ματς και ευτύχησε να σκοράρει στο 9ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπελαντά, αλλά η Αρσεναλ κάπου εκεί ξύπνησε και άλλαξε τα δεδομένα.

Στο 16ο λεπτό ο Ποντόλσκι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και ισοφάρισε και προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, δύο λεπτά αργότερα ο Ζερβίνιο σκόραρε και ανέτρεψε το σκορ στο "Μοσόν". Παρά τις προσπάθειες της Μονπελιέ, η οποία πίεσε, το αποτέλεσμα στα πρώτα 45 λεπτά δεν άλλαξε με την Αρσεναλ να βρίσκει τη λύτρωση στη γρήγορη ψυχρολουσία των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μονόλογος των πρωταθλητών Γαλλίας. Δημιούργησαν και έχασαν φάσεις, είχαν και δοκάρι απέναντι σε μία κουρασμένη Αρσεναλ, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το σκορ.

Ο,τι και αν προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι δεν είχε ευτυχή για αυτούς κατάληξη, ενώ οι "κανονιέρηδες" έριξαν πρωτίστως το βάρος στο να κρατήσουν το υπέρ τους 2-1 και μετά να πετύχουν και τρίτο γκολ. Και το κράτησαν έως τέλους.

Το κλειδί του αγώνα:

Δεν θέλει δίπλωμα προπονητικής. Δύο γκολ σε δύο λεπτά για την Αρσεναλ απέναντι σε μία άπειρη, όπως φάνηκε, ομάδα. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες (καλές) εικόνες η εφετινή ομάδα του Βενγκέρ.

Ο αδύναμος κρίκος:

Το γράψαμε και παραπάνω. Απειρη η Μονπελιέ. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το υπέρ της 1-0, ένα γκολ που της έστρωσε με ροδοπέταλα το δρόμο για τη νίκη. Αλλά τελικά βρήκε... αγκάθια.

MVP:

Ο Ποντόλσκι έχει ακούσει ουκ ολίγα, αφού δεν είναι ο επιθετικός που ήθελαν οι φίλαθλοι της Αρσεναλ. Μια χαρά, όμως, έκανε τη δουλειά του.

Μονπελιέ: Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιανγκά-Μπιουά, Χίλτον, Μπεντίμο, Σαϊχί, Εστράδα (78' Ερέρα), Μουνιέ (68' Αΐτ-Φανά), Μπελαντά, Καμπελά, Καμαρά (78' Σταμπουλί)

Άρσεναλ: Μανόνε, Μερτεζάκερ, Βερμάλεν, Τζένκινσον, Γκιμπς, Ντιαμπί, Αρτέτα, Καθόρλα (90' Κοκλέν), Ζερβίνιο, Ποντόλσκι (90' Ουόλκοτ), Ζιρού (76' Ράμσεϊ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK