Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1

Το γκολ του Καβάνι στο τέλος (2-1) υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να πάει σε 15 βράδια στο Καραϊσκάκη και με νίκη επί της Άντερλεχτ να προκριθεί για τέταρτη φορά στη φάση των "16" του Champions League. Ο Μανωλάς είχε ισοφαρίσει το γρήγορο γκολ του Ιμπραχίμοβιτς, με 10 για ένα ημίχρονο η Παρί λόγω αποβολής του Βεράτι.

Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1

ΤO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Πολύ θα ήθελαν να είχαν αποφύγει το γρήγορο γκολ οι "ερυθρόλευκοι", αλλά στο 7' ο -αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή- Ιμπραχίμοβιτς (στην 100η συμμετοχή του στο Champions League) δεν συγχώρεσε. Το κενό στα αριστερά της άμυνας, με τον Μπονγκ να εκτίθεται μεταξύ Καβάνι και Φαν ντερ Βιλ, κόστισε το 1-0 και έφερε σε μειονεκτική θέση τους πρωταθλητές, οι οποίοι θα έπρεπε έκτοτε να αμύνονται αποτελεσματικά και ταυτόχρονα να κυνηγήσουν την ισοφάριση.

Με ασφυκτική πίεση πάνω στην μπάλα, προκειμένου οι Παριζιάνοι να μην εκμεταλλευτούν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, και τον Μήτρογλου να απειλεί δις (12', 34') ο Ολυμπιακός πέτυχε να ελέγξει την κατάσταση και να μένει στη διεκδίκηση του αποτελέσματος. Ιδίως δε από τη στιγμή που ο κέρβερος Ρομπέρτο έβγαλε το διαγώνιο σουτ του Καβάνι στο 40'.

Η δικαιολογημένη αποβολή του Βεράτι (με δεύτερη κίτρινη) στο 46' έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια στους παίκτες του Μίτσελ να κινηθούν στο χώρο. Το ποσοστό κατοχής της Παρί έπεσε απότομα και αυτόματα οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο. Ο Μίτσελ δεν δίστασε να πάρει τα ρίσκα του με Βάις (αντί Μπονγκ) και Ντομίνγκες (αντί Σαλίνο), αλλά με την οπισθοχωρημένη πλέον Παρί δεν ήταν το ίδιο εύκολο να βρεθούν διάδρομοι προς την εστία του Σιρίγκου.

Ο Ραμπιό, που χρησιμοποίησε ο Μπλαν, δούλεψε καλά στον άξονα και οι πρωταθλητές Γαλλίας όχι μόνο δεν κινδύνευαν, αλλά άγγιξαν το δεύτερο γκολ. Εκ νέου όμως Ρομπέρτο κράτησε το 1-0 τόσο στο τρομερό φάουλ του Ιμπραχίμοβιτς (51') όσο και στις διαδοχικές ευκαιρίες των Ραμπιό (72'), Ματουιντί (74').

Όταν στο 80' ο Μανωλάς (έστω κι αν ο Ντομίνγκες που έκανε την πρώτη επαφή ήταν εκτεθειμένος) ισοφάριζε από κόρνερ του Χολέμπας και την ίδια ώρα η Άντερλεχτ έφτανε στο 2-2 με την Μπενφίκα, ο Ολυμπιακός είχε στην αγκαλιά του την πρόκριση στη 16άδα του Champions League. Ο συνδυασμός ωστόσο του γκολ του Καβάνι, που στο 90' ξέφυγε από στον κενό χώρο και πλάσαρε εύστοχα, και του τρίτου των "αετών" στις Βρυξέλλες αναγκάζει την ελληνική ομάδα να νικήσει την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη για να προκριθεί, ανεξάρτητα τι θα συμβεί στη Λισαβόνα (Μπενφίκα-Παρί).

MVP

Ο Ρομπέρτο προσέθεσε ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του. Με καταπληκτικές επεμβάσεις, ιδίως δε στη... φωτοβολίδα του Ιμπραχίμοβιτς, κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό μέχρι το 1-1 του Μανωλά. Αν είχε γλιτώσει και το γκολ του Καβάνι, όλα θα ήταν ονειρικά.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γκαετάν Μπονγκ για την αδυναμία του ν' ανταπεξέλθει στα αμυντικά καθήκοντά του μέχρι ν' αντικατασταθεί και ο Βλάντιμιρ Βάις για το γεγονός ότι δεν βοήθησε δημιουργικά από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μερικά λεπτά από τους 16 της διοργάνωσης. Ο Καβάνι ωστόσο του έφραξε το δρόμο. Το αριθμητικό πλεονέκτημα περισσότερο άγχωσε τους "ερυθρόλευκους" παρά τους ωφέλησε, αφού και η Παρί οπισθοχώρησε, με αποτέλεσμα το ματς με την Άντερλεχτ σε δύο εβδομάδες να αποκτά χαρακτήρα τελικού. Οι πρωταθλητές έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν την πρόκριση μπροστά στο κοινό τους απέναντι στην διάφορη Άντερλεχτ. Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται...

Οι συνθέσεις

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί (85' Λούκας), Βεράτι, Λαβέτσι (49' Ραμπιό), Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς (79' Μαρκίνιος)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο (57' Ντομίνγκες), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ (46' Βάις), Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ, Κάμπελ (77' Σαβιόλα), Χολέμπας, Μήτρογλου

Κίτρινες: Βεράτι, Φαν ντερ Βιλ, Ματουιντί, Καβάνι - Μανωλάς, Ντομίνγκες, Βάις, Μανιάτης

Κόκκινη: Βεράτι

Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS
Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK