Εμφατική νίκη της Ντόρτμουντ στην Κωνσταντινούπολη, από την κόλαση στον παράδεισο η Άρσεναλ

Ένα ημίχρονο χρειάστηκε η Ντόρτμουντ για να κάμψει την αντίσταση της Γαλατάσαραϊ και με το τελικό 4-0 να πανηγυρίσει την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς. Από την κόλαση στον παράδεισο η Άρσεναλ, η οποία έβαλε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά κι επικράτησε 2-1 της Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, ανήμερα των 65ων γενεθλίων του Αρσέν Βενγκέρ.

Εμφατική νίκη της Ντόρτμουντ στην Κωνσταντινούπολη, από την κόλαση στον παράδεισο η Άρσεναλ

Γαλατάσαραϊ - Ντόρτμουντ 0-4

(6', 18' Ομπαμεγιάνγκ, 41' Ρόις, 83' Ράμος)

Διπρόσωπη εξακολουθεί να παρουσιάζεται η Ντόρτμουντ, καθώς στην Bundesliga παραπαίει και στον 4ο όμιλο του Champions League καμαρώνει στην κορυφή με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Η ελλιπής Γαλατάσαραϊ, η οποία αγωνίστηκε με αριστερό μπακ τον άπειρο Άλεξ Τέλες, είχε 57% κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η βεστφαλική ομάδα "χτύπησε" δύο φορές στην αντεπίθεση με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (6', 18') και μία με τρομερό σουτ του Μάρκο Ρόις στο 41'). Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Αντριάν Ράμος, σκοράροντας στην πρώτη επαφή του με την μπάλα στο 83' και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Γαλατάσαραϊ: Μουσλέρα, Τέγες (62' Εζτεκίν), Τσετζού, Καγιά, Τσαμντάλ, Μέλο, Άλτιντοπ (61' Τζεμαϊλί), Ινάν, Σνάιντερ, Γιλμάζ, Πάντεβ (78' Τσολάκ).

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Σούμποτιτς, Χούμελς (69' Γιουντογκάν), Παπασταθόπουλος, Πίστσεκ, Κελ, Μπέντερ (55' Γκίντερ), Καγκάβα (82' Ράμος), Ρόις, Μεχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ.

Εμφατική νίκη της Ντόρτμουντ στην Κωνσταντινούπολη, από την κόλαση στον παράδεισο η Άρσεναλ

Άντερλεχτ - Άρσεναλ 1-2

(71' Ναχάρ - 89' Γκιμπς, 91' Ποντόλσκι)

Η αναμέτρηση άρχισε με μία καλή ευκαιρία του Σάντι Καθόρλα, εν συνεχεία όμως, οι δύο αντίπαλοι περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι καμία από τις πέντε τελικές του πρώτου μέρους δεν είχε κατεύθυνση προς την εστία. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του εορτάζοντος Αρσέν Βενγκέρ ανέβασε την απόδοσή της, αλλά το γκολ του Άντι Ναχάρ στο 71' έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους και το δοκάρι του Άντονι βάντεν Μπόρε στο 79' έσωσε τους φιλοξενούμενους. Όλα έδειχναν ότι οι Βέλγοι θα πανηγυρίσουν τη νίκη, αλλά το γκολ του Κίεραν Γκιμπς (89') και του νεοεισελθόντος Λούκας Ποντόλσκι (91') έδωσαν χιτσκοκικό χαρακτήρα στο φινάλε, δίνοντας τους τρεις βαθμούς στους "κανονιέρηδες".

Άντερλεχτ: Πρότο, Ντεσχάχτ, Μπεμπά, Βάντεν Μπόρε, Πρατ (88' Ντεντόνκερ), Ντεφούρ, Τιέλεμανς, Ναχάρ, Σιριάκ (83' Σουάρες), Ατσεαμπόνγκ, Κοντέ.

Άρσεναλ: Μαρτίνες, Γκιμπς, Μέρτεσακερ, Μονρεάλ, Τσέιμπερς, Γουίλσιρ (84' Ποντόλσκι), Ράμσεϊ, Καθόρλα, Φλαμινί (75' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Σάντσες, Γουέλμπεκ (75' Κάμπελ).

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Άντι Ναχάρ έγινε ο δεύτερος Ονδουριανός που βρίσκει δίχτυα στο Champions League (ο πρώτος ήταν ο Έμιλι Ισαγκουίρε και είχε βάλει αυτογκόλ στο 2-0 της Μίλαν επί της Σέλτικ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK