Δεν καταλαβαίνει από κρύο η Μπάγερν, τα χρειάστηκε η Σίτι

Η αποτελεσματικότατη Μπάγερν δεν επηρεάστηκε από τις πολικές συνθήκες της Μόσχας και χάρη στο 3-1 επί της ΤΣΣΚΑ έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες στο Champions League (ρεκόρ). Παράλληλα έγινε η πρώτη ομάδα των ομίλων που κάνει το "πέντε στα πέντε". Τα χρειάστηκε η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά νίκησε 4-2 την Πίλζεν.

Δεν καταλαβαίνει από κρύο η Μπάγερν, τα χρειάστηκε η Σίτι

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπάγερν 1-3

(62' πέν. Χόντα - 17' Ρόμπεν, 56' Γκέτσε, 65' πέν. Μίλερ)

Στον απόηχο του θριάμβου επί της Ντόρτμουντ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρατάχθηκε με βασικούς (το ρόλο του Μάριο Μάντζουκιτς είχε ο Μάριο Γκέτσε), ενώ αντίθετα η ΤΣΣΚΑ αγωνίστηκε χωρίς τους Άλαν Τζαγκόεβ και Σεϊντού Ντουμπιά. Όπως ήταν φυσικό η Μπάγερν κυριάρχησε και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε (εν κινήσει πλασέ του Άριεν Ρόμπεν, έπειτα από γύρισμα του Τόμας Μίλερ στο 17ο λεπτό).

Η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Λέονιντ Σλούτσκι, η οποία εκμεταλλεύθηκε τον τραυματισμό του Φίλιπ Λαμ, βγήκε γρήγορα στην κόντρα και έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Κεϊσούκε Χόντα στις αρχές του δευτέρου μέρους. Το δεύτερο γκολ του αγώνα έμελλε να μπει και πάλι από τους πρωταθλητές Ευρώπης (με ατομική ενέργεια του Γκέτσε στο 56'), οι οποίοι σημείωσαν δύο γκολ σε ισάριθμες τελικές προσπάθειες!

Είχε έρθει η σειρά των πέναλτι και των δοκαριών. Ο Χόντα εξιλεώθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες, μειώνοντας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 62', αλλά ο Μίλερ απάντησε με το ίδιο νόμισμα 3 λεπτά αργότερα (είχε προηγηθεί δοκάρι του Γκέτσε). Τελικά η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισε μόνο τα δοκάρια (στο 79' με τον Ζόραν Τόσιτς) και η Μπάγερν κλείδωσε την πρωτιά του 4ου ομίλου.

Οι συνθέσεις

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Ναμπάμπκιν, Σενίκοβ, Βέρνμπλουμ, Χόντα, Στ. Τσούμπερ (68' Ελμ), Τόσιτς, Γ. Μιλάνοβ (90' Βιτίνιο), Μούσα (80' Μπαζέλιουκ).

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ (28' Αλκάνταρα), Χάβι Μαρτίνεθ (80' Κίρχοφ), Ρόμπεν, Γκέτσε (88' Γκριν), Τ. Μίλερ, Αλάμπα, Κρόος.

Σε ρυθμούς twitter

# Το προηγούμενο ρεκόρ νικών στο Champions League ανήκε στην Μπαρτσελόνα, η οποία δεν είχε... αντίπαλο από τον Σεπτέμβριο του 2002 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2003.

Δεν καταλαβαίνει από κρύο η Μπάγερν, τα χρειάστηκε η Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Πίλζεν 4-2

(33' πέν. Αγκουέρο, 65' Νασρί, 78' Νεγρέδο, 89' Τζέκο - 43' Χόραβα, 69' Τετσλ)

Το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι προερχόταν από το εκκωφαντικό 6-0 επί της Τότεναμ δεν θορύβησε τους ψυχωμένους και ταχύτατους παίκτες της Πίλζεν, οι οποίοι την κοίταξαν στα μάτια. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαν δύο περισσότερες τελικές προσπάθειες από τους ακριβοπληρωμένους αντιπάλους τους (9-7) και ίδια κατοχή μπάλας.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο, πάντως, άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 33ο λεπτό, έφτασε τα οκτώ γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις Champions League και τα 16 στην εφετινή σεζόν, ωστόσο το ημίχρονο δεν ανέδειξε νικητή. Βλέπετε, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα (στο 43') και ο Τόμας Χόραβα ισοφάρισε με ένα εκπληκτικό σουτ.

Ο αντικαταστάτης του "Κουν" (Χεσούς Νάβας) τόνωσε την επιθετική γραμμή των γηπεδούχων, ενώ ο έτερος παίκτης που πέρασε αλλαγή (Γιάγια Τουρέ) συνέβαλε τα μέγιστα για να σκοράρει ο Σαμίρ Νασρί στην 100ή του συμμετοχή με τη φανέλα της Σίτι. Η τσεχική ομάδα, πάντως, δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε εκ νέου με τον Στάνιτσλαβ Τετσλ (στο 69'). Είχε έρθει η ώρα για τα μεγάλα μέσα...

Στο 76ο λεπτό ο Άλβαρο Νεγρέδο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και δύο λεπτά αργότερα έγινε αποδέκτης μιας σέντρας του Νάβας για να ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, ενώ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 89' όταν ο Έντιν Τζέκο διαμόρφωσε το 4-2.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Λέσκοτ, Ντεμιτσέλις, Κολάροφ, Μίλνερ, Γκαρθία, Φερναντίνιο (64' Γ. Τουρέ), Νασρί (75' Νεγρέδο), Τζέκο, Αγκουέρο (46' Νάβας).

Πίλζεν: Κόζατσικ, Ραϊτοράλ, Προχάζκα, Τσισόφσκι, Λιμπέρσκι, Χόραβα, Χόρβατ, Πετρζέλα (73' Κόβαρικ), Κολάρ, Ντούρις (91' Βάγκνερ), Τετσλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK