Η Ντόρτμουντ πέταξε εκτός Ευρώπης τη Μάντσεστερ Σίτι

Με γκολ του Γιούλιαν Σίμπερ στο 57ο λεπτό, η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αποχαιρέτησε πρόωρα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρεάλ νίκησε εύκολα τον Άγιαξ με 4-1.

Η Ντόρτμουντ πέταξε εκτός Ευρώπης τη Μάντσεστερ Σίτι

Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

(57' Σίμπερ)

Απόλυτα μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του "Βεστφάλεν". Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες εν αντιθέσει με την Ντόρτμουντ που απείλησε ουκ ολίγες φορές. Στο πρώτο μισό καταγράφηκαν δύο -υποψίες- ευκαιριών με πρωταγωνιστές τους Κιρχ και Γιουντογκάν αντίστοιχα, ενώ στα εναπομείναντα λεπτά οι Σίμπερ και Ρόις άγχωσαν τον Χαρτ. Το αριστερό σουτ του Ρόις στο 36', μάλιστα, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού των "πολιτών".

Το προβλέψιμο παιχνίδι των φιλοξενούμενων (οι μέσοι τους αναζητούσαν με ψηλές μπαλιές τον Τζέκο) συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του Κλοπ να έχουν εύκολο έργο. Επιπροσθέτως, αφού προηγήθηκαν οι ευκαιρίες των Σμέλτσερ, Πέρισιτς και Γκρόσκροϊτς, ο Σίμπερ εκμεταλλεύθηκε μία ωραία σέντρα του νεοεισελθόντα Μπλαστσικόφσκι, νίκησε με κεφαλιά τον Χαρτ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Βεστφαλίας, πιστοποιώντας παράλληλα τον πρόωρο αποκλεισμό της Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Κιρχ (88' Μπίτενκουρτ), Χούμελς, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Γιουντογκάν, Γκρόσκροϊτς, Λάιτνερ, Ρόις (46' Μπλαστσικόφσκι), Πέρισιτς, Σίμπερ (77' Λεβαντόφσκι).

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Μάικον, Κομπανί, Λέσκοτ, Νάστασιτς, Μπάρι, Γκαρθία, Νασρί (69' Σαμπαλέτα), Τέβες, Σινκλέρ (57' Αγκουέρο), Τζέκο (64' Μπαλοτέλι).

Η Ντόρτμουντ πέταξε εκτός Ευρώπης τη Μάντσεστερ Σίτι

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ 4-1

(13' Ρονάλντο, 28', 88' Καγεχόν, 49' Κακά / 59' Μπούριχτερ)

Η παράδοση της τελευταίας διετίας που θέλει τη Ρεάλ να νικάει με χαρακτηριστική άνεση τον Άγιαξ συνεχίστηκε. Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έφτασε τα 61 γκολ εν έτει 2012 (ατομικό ρεκόρ). Δύο λεπτά προτού ανοίξει το σκορ ο Πορτογάλος (προ κενής εστίας, μετά από ασίστ του Μπενζεμά), ένας συμπατριώτης του (Κοεντράο) είχε σημαδέψει το δοκάρι του Φέρμεϊρ. Αυτή δεν ήταν η μοναδική ατυχία για τον 24χρονο μπακ, αφού τραυματίστηκε και αποχώρησε. Από εκεί και πέρα το πρώτο μέρος εξελίχθηκε σε μονόλογο της ομάδας του Μουρίνιο που σημείωσε και δεύτερο γκολ με τον Καγεχόν (προήλθε από εξαιρετική ασίστ του Μόντριτς).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους και δη για τον αρχηγό Κακά, ο οποίος σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ και έγινε ο κορυφαίος Βραζιλιάνος σκόρερ του Champions League (έφτασε τα 28 και ξεπέρασε τον Ριβάλντο). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, πάντως, ο "Αίαντας" ανέβασε ρυθμούς και στο 59' ο Μπούριχτερ εκμεταλλεύθηκε μία λάθος έξοδο του Αδάν για να μειώσει προ κενής εστίας. Έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 67' ο Χούσεν αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Καγεχόν με κοντινή κεφαλιά. Σημειώνεται ότι στο 72ο λεπτό του αγώνα πέρασε ως αλλαγή ο Ροντρίγκεθ και έγινε ο νεότερος παίκτης της Ρεάλ στη διοργάνωση (17 ετών και 354 ημερών).

Ρεάλ Μαδρίτης: Αδάν, Νάτσο, Καρβάλιο, Βαράν, Κοεντράο (23' Πέπε), Κεντίρα, Μόντριτς, Καγεχόν, Κακά (72' Ροντρίγκεθ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (80' Μοράτα).

Άγιαξ: Φέρμεϊρ, Φαν Ράιν, Άλντερβαϊρελντ, Μοϊσάντερ, Μπλιντ, Πόουλσεν (40' Σόνε), Ντε Γιονγκ, Έρικσεν, Μπούριχτερ, Χούσεν (77' Ένο), Φίσερ (77' Σάνα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK