Στους "16" η Γιουβέντους, προβάδισμα για Europa η Γκλάντμπαχ

Η Γιουβέντους θα ακολουθήσει την Μάντσεστερ Σίτι στους "16" του Champions League, καθώς επικράτησε με 1-0 της αγγλικής ομάδας στο "Juventus Stadium". Στο άλλο ματς του ομίλου η Γκλάντμπαχ νίκησε με 4-2 τη Σεβίλλη και απέκτησε προβάδισμα για το Europa League.

Στους "16" η Γιουβέντους, προβάδισμα για Europa η Γκλάντμπαχ

Γιουβέντους - Μάνστσεστερ Σίτι 1-0

Η Γιουβέντους νίκησε γιατί... έχει κάτω από τα γκολπόστ τον τεράστιο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο Ιταλός τερματοφύλακας δέχθηκε τρομερή πίεση από τους επιθετικούς της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά με εντυπωσιακές αποκρούσεις διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Οι "μπιανκονέρι" μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, κυνήγησαν το γκολ κι είδαν την προσπάθειά τους να αποδίδει καρπούς στο 18' με σκόρερ τον Μάριο Μάντζουκιτς. Ο Άλεξ Σάντρο έκανε τη σέντρα από αριστερά κι ο Κροάτης άσος με πλασέ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώρια αντίδρασης στον Τζο Χαρτ, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Οι "πολίτες" πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, πίεσαν για την ισοφάριση, έχασαν τεράστιες ευκαιρίες με τους Αγκουέρο και Στέρλινγκ, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Γιουβέντους: Μπουφόν Κιελίνι, Σάντρο (78' Εβρά), Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Μαρκίσιο, Πογκμπά, Στουράρο, Μάντζουκιτς (55' Μοράτα), Ντιμπάλα (82' Κουαδράδο).

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ (81' Καμπαγιέρο), Σανιά, Κλισί, Ντεμιτσέλις, Οταμέντι, Φερνάντο, Νάβας, Ντε Μπρούινε, Φερναντίνιο (60 Ντελφ), Τουρέ, Αγουέρο (69' Στέρλινγκ).

Στους "16" η Γιουβέντους, προβάδισμα για Europa η Γκλάντμπαχ

Γκλάντμπαχ - Σεβίλλη 4-2

Η Γκλάντμπαχ νίκησε γιατί... δεν άφησε κανένα δικαίωμα στη Σεβίλλη να αμφισβητήσει την υπεροχή της. Στο 29', ο Λαρς Στιντλ έπιασε κοιμώμενη την άμυνα της ισπανικής ομάδας και με κοντινό πλασέ έδωσε προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Αντρέ Σούμπερτ δεν κατέβασαν ρυθμούς και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 68ο λεπτό με τον Φάμπιαν Τζόνσον, προτού ο Ράφαελ ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0, με όμορφη ενέργεια στο 78'.

Οι Σεβιγιάνοι έκαναν το 3-1 με τον Βιτόλο στο 82', όμως ένα λεπτό αργότερο ο Στιντλ, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των γηπεδούχων. Τελικά, η Σεβίλλη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έβερ Μπανέγκα μείωσε σε 4-2 στις καθυστερήσεις.

Γκλάντμπαχ: Ζόμερ, Κρίστενσεν, Βεντ, Τζόνσον (87' Ελβέντι), Κορμπ, Νορτβέιτ, Νταχούντ (79' Σουλτς), Στιντλ, Τραορέ (13' Ντρμιτς), Τσάκα, Ράφαελ

Σεβίλλη: Ρίκο, Τρεμουλινάς, Ραμί, Κολοτζιέτζακ, Κόκε (83' Μαριάνο), Κριχόβιακ, Κρον-Ντέλι (64' Ενζονζί), Μπανέγκα, Βιτόλο, Κονοπλιάνκα, Γκαμεϊρό (76' Γιορέντε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλα τα γκολ του Champions League

News 24/7

24MEDIA NETWORK