Ζωντανή η Βασιλεία, "έβαλε φωτιά" στον όμιλο

Η Βασιλεία έκανε την τέλεια εμφάνιση, νίκησε ξανά την Τσέλσι και "έβαλε φωτιά" στον 5ο όμιλο. Στο μηδέν η αναμέτρηση στο Βουκουρεστίου.

Ζωντανή η Βασιλεία, "έβαλε φωτιά" στον όμιλο

Στεάουα-Σάλκε 0-0

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο μέρος στο Βουκουρέστι, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με επιθετική διάθεση και να ψάχνουν το γκολ. Η αναμέτρηση ήταν ανοιχτή και οι γηπεδούχοι, που είχαν ισχνή κατοχή της μπάλας (51%) είχαν τις τελικές για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Το ίδιο ισχύει και για τη γερμανική ομάδα που με τρεις τελικές έκανε αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη άμυνα.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι αν και θα μπορούσε στη φάση του 69ου λεπτού όπου ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της Στεάουα. Ο Φάρμαν γρονθοκόπησε -κατά την έξοδό του και στην προσπάθεια να διώξει τη μπάλα- τον Πιοβακάρι, αλλά ο ρέφερι δεν είδε καμία παράβαση.

Πάντως, οι Ρουμάνοι ήταν καλύτεροι, έριξαν στα σχοινιά τη Σάλκε και έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη και να διατηρήσουν τις ελπίδες για το Europa League. Τώρα, είπαν "αντίο" στις εφετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις:

Στεάουα: Ταταρουσάνου, Πρεπελίτσα (82' Στάντσιου), Σουκάλα, Γκάρντος, Λατόβλεβιτς, Νεάγκου (46' Νεάγκου), Μπουρτσεάνου, Κιπτσίου (77' Ιάνκου), Αντριάν Πόπα, Τανάσε, Πιοβοκάρι.

Σάλκε: Φέρμαν, Ουτσίντα, Χέβεντες, Φελίπε Σαντάνα, Αόγκο, Τζερμέιν Τζόουνς, Νόιστεντερ, Μάιερ (74' Ντράξλερ), Φαρφάν, Φουχς (88' Ομπάσι), Σαλάι.

Βασιλεία-Τσέλσι 1-0

(87' Σαλάχ)

Ο κακός μπελάς της Τσέλσι είναι η Βασιλεία και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Μπορεί οι Λονδρέζοι, που στο ματς του πρώτου γύρου στο Λονδίνο είχαν ηττηθεί από τους Ελβετούς, να ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι (μόνο με αυτοκτονία χάνουν την πρόκριση), αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαν στόχο στο ματς. Ευτυχώς, όμως, είχαν και τον Τσεχ, ο οποίος σταματούσε κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων που ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος, αλλά τους έλειψε το γκολ.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος έκοβε και έρβασε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο 87' πέτυχε και το γκολ που έμελλε να κρίνει το ματς (σε φάση που κοιμήθηκε η άμυνα της Τσέλσι, όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε στους βοηθούς του ο Μουρίνιο). Οσον αφορά στη μάχη της πρόκρισης, θυμάστε που γράψαμε νωρίτερα για αυτοκτονία της Τσέλσι; Ε, αν δεν κερδίσει την Στεάουα την τελευταία αγωνιστική, πάει για... φούντο.

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Ζόμερ, Ιβάνοφ, Βόσερ, Σαρ, Ξάκα (71΄ Αγιέτι), Ντιέ, Στόκερ (92΄ Σαούρο), Φράι, Σαλάχ, Ελ Νενί, Στρέλερ (78΄ Σίο)

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Βίλιαν (86΄ ντε Μπρούιν), Όσκαρ (55΄ Αζάρ), Ετό (41΄ Τόρες)

News 24/7

24MEDIA NETWORK