Προβάδισμα η Ντόρτμουντ, άνετα η Αρσεναλ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε 3-1 την Νάπολι στο "Βεστφάλεν" και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση αφού κάλυψε και το σκορ της ήττας της στην Ιταλία. Με δύο γκολ του Ουίλσιρ η Αρσεναλ επικράτησε εύκολα 2-0 της αδύναμης Μαρσέιγ στο Λονδίνο.

Προβάδισμα η Ντόρτμουντ, άνετα η Αρσεναλ

Ντόρτμουντ-Νάπολι 3-1

(10΄(πεν) Ρόις, 60' Μπαζικόφσκι, 78' Ομπαμεγιάνγκ-71' Ινσίνιε)

Το επίπεδο της Ντόρτμουντ έχει φτάσει στο εξής σημείο. Της κάνει 14 τελικές και της παίρνει την κατοχή μέσα στο γήπεδό της, και όμως οι Γερμανοί βρίσκουν τρόπο να νικήσουν με 3-1. Η ομάδα του Κλοπ, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην άμυνα, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 10' με το πέναλτι του Ρόις.

Η Νάπολι δεν φοβήθηκε τον οίστρο της αντιπάλου της και χτύπησε στα ευάλωτα νώτα της. Εκανε ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Καγεχόν (στο 30' δοκάρι), κοίταξε την Μπορούσια στα μάτια αλλά η θεά τύχη του ποδοσφαίρου δεν την ευνόησε.

Ο Μπλαζικόφσκι έκανε το 2-0 στο 60' μετά από ωραία αντεπίθεση και η Ντόρτμουντ αισθάνθηκε ακόμα πιο ασφαλής έστω και αν ο Ινσίνιε μείωσε στο 71'.Ο Κλοπ έκανε τις κατάλληλες κινήσεις από τον πάγκο από τον πάγκο για να διώξει τους Ιταλούς μακριά από τα καρέ της ομάδας και είδε τους παίκτες του να πετυχαίνουν και τρίτο γκολ με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 78'.

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Κελ, Μπέντερ, Ρόις (81' Πίτσεκ), Μπαζικόφσκι (69' Ομπαμεγιάνγκ), Σαχίν, Γκροσκροϊτς, Λεβαντόφσκι (89' Σίμπερ), Μεχιταριάν.

Νάπολι: Ρέινα, Μάτζιο, Φερνάντες, Αρμέρο, Αλμπιόλ, Καγεχόν (66' Ινσίνιε), Τζεμαϊλί (62' Ινλέρ), Μπεχράμι, Ιγουαϊν, Μέρτενς, Πάντεφ (75' Σαπάτα).

Προβάδισμα η Ντόρτμουντ, άνετα η Αρσεναλ

Αρσεναλ-Μαρσέιγ 2-0

(1' και 65' Ουίλσιρ)

Πιο άνετη νίκη πιθανώς δεν θα μπορούσε να περιμένει ούτε ο Αρσέν Βενγκέρ για την Αρσεναλ. Οι παίκτες του χρειάστηκαν μόλις....27 δευτερόλεπτα για να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με το πανέμορφο τέρμα του Ουίλσιρ (το 2ο ταχύτερο των "κανονιέρηδων" στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ) και εν συνεχεία χειρίστηκαν με ωριμότητα τις καταστάσεις για να μην κινδυνεύσουν.

Ουδείς, φυσικά, προβληματίστηκε όταν ο Οζίλ έχασε πέναλτι στο 38' (απέκρουσε ο Ματαντά) αφού η Αρσεναλ συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι παρά τις αλλαγές του Ελιλ Μποπ. Το δεύτερο τέρμα, το οποίο και εξασφάλισε τη νίκη στους γηπεδούχους, ήρθε στο 65' και πάλι με τον Ουίλσιρ.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η Αρσεναλ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της παρά το γεγονός ότι έφτασε τους 12 βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική η Νάπολι θα την περιμένει έτοιμη για μεγάλη μάχη μέχρις εσχάτων.

Aρσεναλ: Στσέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιενλί, Μόνρεαλ, Ροσίτσκι (75' Oυόλκοτ), Ουίλσιρ (75' Καθόρλα), Οζίλ (81' Αρτέτα), Ράμσεϊ, Φλαμινί, Ζιρού.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Αμπνταλάχ, Ενκούλου, Μέντες, Μορέλ, Λεμινά (80' Σεϊρού), Ρομάο, Ιμπουλά (59' Τοβίν), Ζινιάκ, Αγιού (59' Βαλμπουενά), Καλίφα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK