Πρώτη η Μπαρτσελόνα, εκτός Ευρώπης ο ΑΠΟΕΛ (VIDEOS)

Η Μπαρτσελόνα ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ στο Καμπ Νου και νικώντας 3-1 την Παρί Σεν Ζερμέν πήρε την πρώτη θέση του ομίλου. Ο ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη ηττήθηκε με 4-0 από τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ και έμεινε στο τελευταίο σκαλί.

Πρώτη η Μπαρτσελόνα, εκτός Ευρώπης ο ΑΠΟΕΛ (VIDEOS)

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 3-1

(19' Μέσι, 42' Νεϊμάρ, 77' Σουάρες - 15' Ιμπραχίμοβιτς)

Το διακύβευμα δεν ήταν διόλου ασήμαντο στο Καμπ Νου, Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν διεκδίκησαν την πρώτη θέση του ομίλου. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας βολευόταν μόνο με νίκη και μπαίνοντας με περισσότερο θράσος στο ματς κατάφερε να προηγηθεί στο 15' με το ωραίο σουτ στην κίνηση του Ιμπραχίμοβιτς.

Η Μπαρτσελόνα όμως, μπροστά στο κίνδυνο να απωλέσει την πρωτιά του ομίλου να και να μπει σε περιπέτειες σε ότι αφορά την κλήρωση της επόμενης φάσης, αντέδρασε συντονισμένα ισοφαρίζοντας στο 19' με τον Μέσι και παίρνοντας το προβάδισμα στο 42' με το εξαιρετικό σουτ του Νεϊμάρ έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο, ο Λουίς Ενρίκε είχε την πολυτέλεια να ρίξει στη μάχη τους Ράκιτιτς και Τσάβι γεγονός που βοήθησε την Μπαρτσελόνα να ελέγξει την κατάσταση χωρίς να αδιαφορεί για την επίθεση. Στο 77' δε τα πάντα τελείωσαν όταν ο Σουάρες διαμόρφωσε από κοντά το 3-1 για τους Καταλανούς.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μπάρτρα (91' Αντριάνο), Πικέ, Μασεράνο, Ματιέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα (73' Τσάβι), Πέδρο (67' Ράκιτιτς), Σουάρες, Νεϊμάρ, Μέσι.

Παρί Σεν Ζερμέν: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουελ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (62' Παστόρε), Ματουιντί (75' Λαβέτσι), Μόουρα, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.

Πρώτη η Μπαρτσελόνα, εκτός Ευρώπης ο ΑΠΟΕΛ (VIDEOS)

Άγιαξ - ΑΠΟΕΛ 4-0

(45', 50' Σχόνε, 53' Κλάασεν, 74' Μιλικ)

Εκ των πραγμάτων, το έργο του ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ δύσκολο στην Αμστερναμ Αρίνα, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο χορτάρι. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γιώργου Δώνη κράτησε ικανοποιητικά και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό της να φτάσει σε πολλές ευκαιρίες και να απειλήσει. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου όμως, ο "Αίαντας" κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Σχόνε.

Το τέρμα αυτό ουσιαστικά καθόρισε τη μοίρα του αγών αφού ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε ποτέ να συνέλθει από το σοκ. Μόλις στο 50 ο Σχόνε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το 2-0 (μετά από περιπετειώδη φάση διαρκείας) και στο 53' ο Κλάασεν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 με ωραία κεφαλιά μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Κίσνα. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε από τον Μίλικ στο 74'

Αγιαξ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μοϊσάντερ, Φίρχεφερ, Σερέρο, Κλάασεν, Άντερσεν (68' Ρίντεβαλντ), Σχόνε (75' Ελ Γκάζι), Κίσνα, Μίλικ (85' Ζίβκοβιτς).

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μάριο Σέρζιο, Παπάζογλου, Καρλάο, Αντωνιάδης, Βινίσιους, Νούνο Μοράις (72' Αρτιματάς), Τιάγκο Μοράις, Εφραίμ (65' Αλωνεύτης), Σέρινταν (65' Σωτηρίου).

News 24/7

24MEDIA NETWORK