Άρσεναλ-Ντόρτμουντ 2-1

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι κρατήθηκε σε εξαιρετική φόρμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ και με δύο δικά του γκολ η Άρσεναλ επικράτησε με 2-1 της Ντόρτμουντ, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον όμιλο του Ολυμπιακού. Η αποχώρηση του Γκέτζε έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Άρσεναλ-Ντόρτμουντ 2-1

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές συγκινήσεις, αφού η Ντόρτμουντ υπέστη δύο σοβαρές απώλειες. Ο Μπέντερ αποχώρησε στο 24' με πρόβλημα στο κεφάλι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκέτζε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο και να αφήσει τους Βεστφαλούς χωρίς τον εγκέφαλό τους στον αγωνιστικό χώρο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Γερμανοί να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο και να αναγκάσουν και την Άρσεναλ να μην βρει χώρους για να κινηθεί. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0.

Μία εξαιρετική προσπάθεια του Σονγκ στις αρχές της επανάληψης επέστρεψε στον Ρόμπι Φαν Πέρσι να ανοίξει το σκορ για την Άρσεναλ και παράλληλα να στείλει τα ευχάριστα μαντάτα στον Ολυμπιακό. Μία φάση πριν ο Καγκάβα είχε χάσει την ευκαιρία να κάνει το 0-1, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

Ο Ολλανδός διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και στο 86' ανέβασε το δείκτη του σκορ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, σε μία φάση που πλάσαρε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από κόρνερ του Αρτέτα.

Στις καθυστερήσεις ο Καγκάβα μείωσε (2-1) με κοντινό πλασέ, αλλά δεν άλλαξε το σενάριο του αγώνα, αφού ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άρσεναλ έκανε μόλις 5 τελικές, τις λιγότερες στο Τσάμπιονς Λιγκ από την περίοδο 2003-04.

Κλειδί του αγώνα

Το κενό του Μπέντερ μπορούσε να καλυφθεί για τη Ντόρτμουντ. Αυτό του Γκέτζε όμως στοίχισε πολύ στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

MVP

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν μας δίνει άλλη επιλογή τον τελευταίο καιρό. Είναι εκπληκτικός, σκοράρει κατά ριπάς και έχει...κλειδωμένο στο συρτάρι του το συγκεκριμένο βραβείο.

Αδύναμος κρίκος

Και τα δύο γκολ της Άρσεναλ προήλθαν από σέντρες στην καρδιά της άμυνας. Όπως έδειξε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό η Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ειδικά και μετά την απουσία του Σούμποτιτς.

Άρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ, Φερμάελεν, Κονσιελνί (83' Τζουρού) Σάντος, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Σονγκ, Μπεναγιούν, Φαν Πέρσι, Γουόλκοτ (85' Ντιαμπί), Ζερβινιό (74' Μπεναγιούν)

Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ,, Χούμελς, Πίστσεκ, Σαντάνα, Σμέλτζερ, Γκρόσκροϊτζ, Μπέντερ (24' Λάιντερ), Γκέτζε (29' Πέρισιτς), Κελ (64' Μπάριος)



News 24/7

24MEDIA NETWORK