Η σιγουριά της Μαρσέιγ και ο έτοιμος για όλα Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, σε ένα παιχνίδι που οι "ερυθρόλευκοί" θέλουν οπωσδήποτε την νίκη, προκειμένου να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Το γκάλοπ του Contra.gr. Έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός για την δεύτερη θέση του ομίλου. Μπείτε στον διάλογο!

Η σιγουριά της Μαρσέιγ και ο έτοιμος για όλα Ολυμπιακός
melberg.jpg INTIME SPORTS

Σίγουρος ο Ντεσάν

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ φοβάται τους Τζιμπούρ και Μιραλάς, αλλά έδειξε σίγουρος για την επικράτηση της Μαρσέιγ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δηλώνει πως ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για τη νίκη προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για κατάληψη της 2ης θέσης, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει και τον οδηγούν στη χρησιμοποίηση του Γιάννη Μανιάτη σε ρόλο κεντρικού μέσου.

Η σιγουριά της Μαρσέιγ και ο έτοιμος για όλα Ολυμπιακός

Ζητούμενο ο έλεγχος

Κάπως έτσι συνοψίζεται το σκηνικό του ματς μεταξύ της Μαρσέιγ και του Ολυμπιακού στο "Βελοντρόμ". Το παιχνίδι που ακολουθεί με την Παρί Σεν Ζερμέν επισκιάζει τα πάντα στη γαλλική ομάδα, που θέλει ένα γρήγορο γκολ για να απλουστεύσει στη συνέχεια τα πράγματα. Κάτι που θα προσπαθήσει να αποφύγει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Και στις δύο προηγούμενες εκτός έδρας δοκιμασίες του, ο πειραϊκός σύλλογος δέχθηκε τέρμα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ζητούμενο, λοιπόν, είναι ο έλεγχος του ρυθμού στο πρώτο διάστημα του αγώνα προκειμένου η ελληνική ομάδα να μην αιφνιδιαστεί ξανά και μην βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ από την αρχή.

Η σιγουριά της Μαρσέιγ και ο έτοιμος για όλα Ολυμπιακός

Οι 10 σίγουροι και ο Μανιάτης

Σε τόσο υψηλό επίπεδο, η ανατροπή του σκορ μόνο εύκολη δεν είναι. Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μοντέστο, Φουστέρ, Χολέμπας, Μιραλάς και Τζιμπούρ, είναι οι δέκα σίγουροι παίκτες στην εντεκάδα του Ολυμπιακού. Ο άξονας προβληματίζει και ο Μανιάτης συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να είναι ο ενδέκατος. Ο 25άχρονος ποδοσφαιριστής "μπαίνει στα βαθιά", σε ένα απαιτητικό ματς και καλείται να... κολυμπήσει.

Ο Μιραλάς, από την άλλη πλευρά, έδειξε τις προθέσεις του στους Γάλλους δημοσιογράφους (με μεταφραστή έναν ξάδερφο του Αντώνη Ρίκκα της ΑΕΚ, οποίος μας άφησε χαμένους στη μετάφραση), επισημαίνοντας πως θέλει να πετύχει ένα ή ακόμα και δύο γκολ. Άλλωστε, ξέρει το γήπεδο και το έχει ξανακάνει με τη φανέλα της Λιλ. Και είναι αλήθεια πως ο 24άχρονος επιθετικός δεν έχει κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι την τρέχουσα σεζόν. Άλλωστε, ψάχνει ακόμα το πρώτο του γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Φαβορί η Μαρσέιγ, αλλά...

Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που γνωρίζουν τι σημαίνει "Βελοντρόμ", όπως ο Βέλγος και ο Μοντέστο, που έχουν αγωνιστεί σε αυτό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Τζιμπούρ, ο οποίος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και αποτελεί το Νο1 κίνδυνο για τη Μαρσέιγ, όπως παραδέχθηκε ο Ντεσάμπ. Ο Αλγερινός αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά, αν και υπήρχε η σκέψη στο προπονητικό επιτελείο για να πάρει ανάσες, καθώς παίζει διαδοχικά 90λεπτα.

Η σιγουριά της Μαρσέιγ και ο έτοιμος για όλα Ολυμπιακός

Οι πρωταθλητές στοχεύουν στη νίκη, πιστεύουν στην πρόκριση στη φάση των "16" και απομένει να διαπιστώσουμε αν τα λόγια του Βαλβέρδε και των ποδοσφαιριστών του θα γίνουν πράξη πάνω στο χορτάρι. Εδώ στη Μασσαλία υπάρχει η αίσθηση από τους Γάλλους πως η Μαρσέιγ θα πάρει το ματς, αλλά ο Ολυμπιακός, με περίπου 700 φιλάθλους στο πλευρό του, επιθυμεί να διαψεύσει τους πάντες. Φαβορί είναι η Μαρσέιγ, αλλά αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και γκρίνια λόγω των αποτελεσμάτων της στο Championnat, οπότε ο σοβαρός και παθιασμένος Ολυμπιακός είναι έτοιμος για όλα στο άντρο των Μασσαλών.

Ενημερωθείτε για τον καιρό στη Μασσαλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK