"Ξεγυμνώθηκε" η Μπάγερν, ο Ζόνας "καθάρισε" για τη Βαλένθια

Απόλυτη κυρίαρχος στον ΣΤ' Όμιλο η ΜΠΑΤΕ, θριάμβευσε 2-0 επί της Μπάγερν και διπλασίασε τις νίκες της σε ισάριθμα παιχνίδια. Με το ίδιο σκορ και πρωταγωνιστή τον Ζόνας η Βαλένθια έκαμψε την αντίσταση της "άποντης" Λιλ στο "Μεστάγια".

"Ξεγυμνώθηκε" η Μπάγερν, ο Ζόνας "καθάρισε" για τη Βαλένθια

ΜΠΑΤΕ - Μπάγερν 3-1

(23' Παβλόφ, 78' Ροντιόνοφ, 95' Μπρεσάν - 91' Ριμπερί)

Η άμυνα της Μπάγερν έμπαζε εξ αρχής και η ταχύτητα των παικτών της ΜΠΑΤΕ εξέθεσε ακόμη περισσότερο την τετράδα των Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε και Μπαντστούμπερ. Αν και στο 6' ο Νόιερ αντέδρασε στο σουτ του Ολεκνόβιτς, ήταν αδύνατο να κάνει κάτι στο εξ επαφής του Παβλόφ στο 23'. Είχε μεσολαβήσει στο 13' το δοκάρι του Κρόος, όπως και να 'χε όμως οι περυσινοί φιναλίστ έπρεπε να βρουν τρόπο να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Με συντριπτική κατοχή της μπάλας και μαέστρο τον Ριμπερί, άρχισαν να πιέζουν την άμυνα των πρωταθλητών Λευκορωσίας και φτιάχνουν ευκαιρίες. Ωστόσο ο Μίλερ και ο Μάντζουκιτς δεν ήταν εύστοχοι όταν έπρεπε και το 1-0 στοίχειωνε τις προσπάθειες της ομάδας του Χάινκες, η οποία αδυνατούσε ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κατά το δεύτερο ημίχρονο. Όταν μάλιστα δέχθηκε δεύτερο γκολ στο 78', έχασε κάθε ελπίδα για την ανατροπή, ό,τι κι αν έχει γραφεί-ειπωθεί κατά καιρούς για γερμανικές ομάδες. Άλλωστε όταν ο Ριμπερί μείωσε στο 91' ήρθε η άμεση απάντηση από την ΜΠΑΤΕ με την αντεπίθεση του 95' και το κοντινό πλασέ του αμαρκάριστου Μπρεσάν.

ΜΠΑΤΕ: Γκορμπούνοφ, Μπορντάτσεφ, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Πολιάκοφ, Λιχταρόβιτς (66' Σιβάκοφ), Βολόντκο, Χλεμπ, Παβλόφ (84' Μπρεσάν), Ολεκνόβιτς, Ροντιόνοφ (87' Μοζολέφσκι)

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπάντστουμπερ (77' Σβαϊστάιγκερ), Ριμπερί, Χάβι Μαρτίνεθ (58' Σακίρι), Μίλερ, Λουίζ Γκουστάβο, Κρόος, Μάντζουκιτς (75' Πισάρο)

"Ξεγυμνώθηκε" η Μπάγερν, ο Ζόνας "καθάρισε" για τη Βαλένθια

Βαλένθια - Λιλ 2-0

(38', 75' Ζόνας)

Η Βαλένθια απείλησε πρώτη με τον Φεγκουλί στο 8', αλλά μέχρι ο Ζόνας να βρει βρει εστία στο 38', η Λιλ ήταν το αφεντικό του αγώνα. Έλειπε από τον άξονα ο επιτελικός Μαρτέν, οι υπόλοιποι όμως τόσο στο κέντρο όσο και στις πτέρυγες έκαναν εξαιρετική δουλειά για τη γαλλική ομάδα, η οποία δημιούργησε τις προϋποθέσεις να σκοράρει πρώτη. Δεν το έκανε και το πλήρωσε ακριβά από τον Βραζιλιάνο επιθετικό μετά την ασίστ του Σολδάδο.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε μετά το 1-0. Οι "λιλουά" είχαν την υπεροχή και οι "νυχτερίδες" την ουσία. Οι εξτρέμ Παγέ - Μέντες διέθεταν ιδέες, ανολοκλήρωτες όμως και στο 75' που η σέντρα - σουτ του Ζόνας αιφνιδιάσε τον Λαντρό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όλα τέλειωσαν. Η Βαλένθια πέτυχε την πρώτη νίκη της στον όμιλο και η Λιλ έμεινε στο μηδέν, χάνοντας μάλιστα τον Ντεμπισί που αποβλήθηκε στο 86'.

Βαλένθια: Γκουάιτα, Σισοκό, Μπαραγκάν, Βίκτορ Ρουίς, Ντελγάδο, Γκάγκο, Φεγκουλί (87' Ζοάο Περέιρα), Γουαρδάδο, Τίνο Κόστα, Ζόνας (81' Παρέχο), Σολδάδο (84' Βαλδές)

Λιλ: Λαντρό, Ντεμπισί, Μπεριά, Σετζού (82' Ντιν), Μπάσα, Μπαλμόν, Γκεΐγ, Πεντρετί, Παγέ, Μέντες (73' Ροντλέν), Ρου (64' Ντε Μέλο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK