Βαλένθια και Μπάγερν έπιασαν την ΜΠΑΤΕ

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο Σολδάδο που πέτυχε χατ τρικ η Βαλένθια διέκοψε την ξέφρενη πορεία της ΜΠΑΤΕ και χάρη στο 3-0 την έπιασε στην κορυφή του 6ου ομίλου. Μαζί τους και η Μπάγερν, η οποία πέρασε νικηφόρα από το γαλλικό βορρά, 1-0 την ουραγό Λιλ.

Βαλένθια και Μπάγερν έπιασαν την ΜΠΑΤΕ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Βαλένθια 0-3

(45'πεν. 55', 69' Σολδάδο)

Ο Ρομπέρτο Σολδάδο έμεινε στο γήπεδο 77 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να καθορίσει στον απόλυτο βαθμό τη μοίρα του αγώνα στο Μινσκ, να φτάσει τα 15 γκολ σε 18 παιχνίδια και να γίνει ο ποδοσφαιριστής με την καλύτερη αναλογία γκολ - λεπτών συμμετοχής στην ιστορία του Champions League. Όλα αυτά από το 45' που άνοιξε το σκορ με πέναλτι έως το 69', όταν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα αποτέλεσμα άδικο για την προσπάθεια που κατέβαλε η ΜΠΑΤΕ στη διάρκεια του ματς. Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι πρωταθλητές Λευκορωσίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν πρώτοι και να θέσουν τις βάσεις για την τρίτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια. Ούτε όμως στο 31' οι Παβλόφ, Λιχτάροβιτς ούτε ο Ροντιόνοφ στο 36' και στο 39' βρήκαν στόχο.

Ο γκολκίπερ Ντιέγκο Άλβες ήταν απροσπέλαστος και στο 55', στην επίθεση πριν ακριβώς το 2-0 των "νυχτερίδων", είπε ξανά "όχι" στο Ροντιόνοφ κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Αφού ο Σολδάδο, με το μονοκόμματο βολέ του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκομπούνοφ για δεύτερη φορά, όλα τέλειωσαν.

ΜΠΑΤΕ: Γκορμπούνοφ, Πολιάκοφ, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Μπορντάτσεφ, Βολόντκο (75' Ρενάν Μπρεσάν), Λιχτάροβιτς (53' Σίβακοφ), Αλέχνοβιτς, Πάβλοφ (66' Μοζολέφσκι), Χλεμπ, Ροντιόνοφ

Βαλένθια: Άλβες, Περέιρα, Ραμί, Ρ. Κόστα, Σισοκό, Γκάγκο, Αλμπέλδα (72' Μπανέγκα), Φεγκουλί (82' Μπαραγκάν), Τ. Κόστα, Γκουαρδάδο, Σολδάδο (77' Ζόνας)

Βαλένθια και Μπάγερν έπιασαν την ΜΠΑΤΕ

Λιλ - Μπάγερν 0-1

(20'πεν. Μίλερ)

Στο "Γκραν Μετροπόλ" η Μπάγερν έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να μην πάθει ό,τι στο Μινσκ. Παίζοντας πολύ από τις πτέρυγες, πίεσε στο πρώτο κομμάτι την ευάλωτη άμυνα της Λιλ και κερδίζοντας πέναλτι από το μαρκάρισμα του Ντιν στον Λαμ προηγήθηκε 1-0 στο 20' με την εύστοχη εκτέλεση του Μίλερ. Η συνέχεια ήταν μάλλον άγευστη, άνοστη, ανούσια. Η ομάδα του Χάινκες ήλεγξε απόλυτα την κατάσταση και δεν άφησε τη Λιλ να γίνει επικίνδυνη. Αν και η κατοχή της μπάλας μοιράστηκε, οι πρωταθλητές Γερμανίας αισθάνονταν σαφώς πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν η ομάδα που έβγαζε σιγουριά στο παιχνίδι της.

Αντιθέτως η Λιλ δυσκολευόταν αφάνταστα να δημιουργήσει. Ο Ντιν έκανε κούρσες από την αριστερή πλευρά, αλλά οι επιθετικοί (Ντε Μέλο, Ρου) δεν τροφοδοτήθηκαν για να γίνουν επικίνδυνοι και το παιχνίδι του συνόλου του Γκαρσιά ήταν πολύ προβλέψιμο και εύκολα αντιμετωπίσιμο. Όταν μάλιστα ο Χάινκες "θωράκισε" τα μετόπισθεν διαδοχικά με Αλάμπα και Λουίς Γκουστάβο, η Μπάγερν εκμηδένισε κάθε πιθανότητα των γηπεδούχων να φτάσουν στο γκολ και έφυγε με το διπλό από το γαλλικό βορρά.

Λιλ: Λαντρό, Σιντιμπέ, Σετζού, Μπεριά, Ντιν, Μπαλμόν, Πεντρετί (90' Ρόζεναλ), Μαρτέν, Καλού (56' Παγέ), Ρου (75' Μέντες), Ντε Μέλο

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Μπάντστουμπερ, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (84' Αλάμπα), Κροος (81' Λουις Γκουστάβο), Ριμπερί (46' Σακίρι), Μάντζουκιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK