ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ 0-2

Αν και ηττήθηκε 2-0 από τη Σαχτάρ στο ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στους 16 ως πρώτος και καλύτερος από τον 7ο όμιλο.

ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ 0-2

Εικόνα του αγώνα

Ο ΑΠΟΕΛ δικαιούται ένα κακό παιχνίδι σ' αυτήν την ονειρεμένη πορεία. Πόσω μάλλον όταν αυτό είναι αδιάφορο βαθμολογικά, ενώ ακολουθεί και το ντέρμπι στο πρωτάθλημα με την Ομόνοια. Όχι ότι οι πρωταθλητές Κύπρου είχαν αποκλειστικά εκεί το μυαλό τους, απλώς είναι από τις βραδιές που τίποτα δεν λειτούργησε σωστά.

Η Σαχτάρ αυτό εκμεταλλεύτηκε και με δεδομένη την επιθυμία της να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση, ήταν το αφεντικό του αγώνα. Ο... κέρβερος Πάρντο μέχρι και πέναλτι απέκρουσε, στο 11', όμως ήταν αδύνατο να κρατήσει ανέπαφη την εστία του από τη στιγμή που η αμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερνε να φρενάρει τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων που μέχρι να φτάσουν στο 0-1 με τον Λουίζ Αντριάνο στο 61' έχασαν πολλές ευκαιρίες.

Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, στον οποίο η Σαχτάρ είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να ισορροπήσει την κατάσταση και από τη στιγμή που ο Σελέζνιοφ στο 78' πέτυχε το δεύτερο γκολ, μετά από νέα δύσκολη απόκρουση του Πάρντο, η ουκρανική ομάδα εξασφάλισε οριστικά πια την πρώτη νίκη της στον όμιλο. Η ήττα πάντως δεν σταμάτησε το πάρτι στις κερκίδες του ΓΣΠ, αφού η πρωτιά δεν χάθηκε.

Κλειδί του αγώνα

Η απουσία του Έλιο Πίντο από τη μεσαία γραμμή του ΑΠΟΕΛ δούλεψε ανασταλτικά στην προσπάθεια για ακόμη ένα θρίαμβο. Το κέντρο χάθηκε εξ αρχής και η Σαχτάρ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

MVP

Ο Λουίς Αντριάνο ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Έχασε το πέναλτι, αλλά ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ και έδειξε το δρόμο για τη νίκη της Σαχτάρ. Εξαιρετικός και ο Ουίλιαμ.

Αδύναμος κρίκος

Χάθηκαν τα χαφ του ΑΠΟΕΛ και δεν βοήθησαν ούτε ανασταλτικά ούτε δημιουργικά.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Πουρσαϊτίδης, Ζόρζε, Ολιβέιρα, Αλεξάνδρου, Μοράις, Γιάχιτς, Μαρσίνιο (60' Μπελαΐντ), Χαραλαμπίδης (77' Αντόρνο), Μαντούκα (68' Σολάρι), Τριστσόφσκι

Σαχτάρ: Ρίμπκα, Χούμπτσμαν, Κούτσερ, Φερναντίνιο, Λουίζ Αντριάνο (73' Σελέζνιοφ), Ουίλιαν (84' Μορένο), Σέφτσουκ, Ντλαγκλας Κόστα (78' Εντουάρντο), Μκχιταριάν, Σρνα, Ρακίτσκι

News 24/7

24MEDIA NETWORK