Ακάθεκτη η Ατλέτικο, διπλό η Ζενίτ

Ενα ακόμη βήμα πρόκρισης στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Ατλέτικο που νίκησε στη Βιέννη με 3-0 την Αούστρια και διατήρησε το απόλυτο. Διπλό της Ζενίτ στην Πορτογαλία επί της Πόρτο των 10 παικτών.

Ακάθεκτη η Ατλέτικο, διπλό η Ζενίτ

Αούστρια Βιέννης - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3

(8' Γκαρθία, 20', 53' Κόστα)

Πολύ χαμηλό για την Ατλέτικο αποδείχθηκε η Αούστρια. Χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έφτασε στο ξεκούραστο 3-0 αποδεικνύοντας μέσα στο γήπεδο την ανωτερότητά της.

Το 4-2-3-1 των Μαδριλένων δούλεψε εξαιρετικά από την αρχή του ματς και μόλις στο 8' η άμυνα της Αούστρια παραδόθηκε στις ορέξεις του Φελίπε Λουίς και του Κόκε. Η μπαλιά του δεύτερου έβγαλε μόνο τον πρώτο ο οποίος προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον Γκαρθία.

Με το 0-1 στον πίνακα, η Ατλέτικο αισθάνθηκε ακόμη πιο ασφαλής και στο 20' ουσιαστικά εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς της νίκης με το προσωπικό γκολ του "καυτού" Ντιέγκο Κόστα. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε απλώς το κερασάκι στην τούρτα και πάλι από τον Κόστα στο 53'. Η Αούστρια; Αφού δέχθηκε το πρώτο γκολ στο 8', έχασε και τον Στάνκοβιτς με τραυματισμό στο 14'. Βράδυ-καταστροφή για τους Αυστριακούς.

Αούστρια Βιέννης: Λίντνερ, Ρογκούλι, Ορτλέτσνερ, Σούτνερ, Μάντερ, Χόλαντ, Ντίλαβερ, Ρόγερ (85' Λεόβατς), Χουν (75' Σπιριντόνοβιτς), Χόσινερ, Στάνκοβιτς (14' Κιέναστ)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Φελίπε Λουίς (46' Ινσούα), Αλντενβάιρελντ, Χουανφράν, Μιράντα, Τιάγκο, Κόκε, Γκαρθία (81' Λόπεθ), Τουράν, Γκάμπι, Ντιέγκο Κόστα (60' Ροντρίγκεθ).

Ακάθεκτη η Ατλέτικο, διπλό η Ζενίτ

Πόρτο - Ζενίτ 0-1

(86' Κερζάκοφ)

Η Πόρτο βίωσε από πρώτο χέρι την Τρίτη το βράδυ πως είναι να σου πηγαίνει ένα ματς στραβά από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας είδαν μόλις στο 6' τον Ερέρα να αποβάλλεται με δύο κίτρινες κάρτες (αποβολή-ρεκόρ για τα δεδομένα του Τσάμπιονς Λιγκ) ενώ στη συνέχεια είδαν την πίεσή τους να μην μεταφράζεται σε γκολ.

Στο 20' χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Λούτσο σούταρε και η μπάλα χτύπησε με τέτοια δύναμη στο δοκάρι που τράνταξε όλη την εστία. Η Ζενίτ από την πλευρά της περίμενε, είχε τις στιγμές της με το Χουλκ αλλά χρειάστηκε μία ακόμη ισχυρή δόση τύχης για να φτάσει στην επιτυχία.

Στο 79' το σουτ του Βαρέλα κατέληξε και πάλι στο δοκάρι για την Πόρτο και επτά λεπτά αργότερα ο Κερζάκοφ, αλλαγή του Σπαλέτι από το 73', βρήκε την ευκαιρία και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο Γιούρι Λοντίγκιν ο οποίος με καταπληκτικές αποκρούσεις και αυτοθυσία (στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκε με επίδεσμο στο κεφάλι) απέτρεψε πολλάκις την ισοφάριση.

Πόρτο: Χέλτον, Ερέρα, Ντανίλο, Μανγκαλά, Αλεξ Σάντρο, Οταμέντι, Λούτσο (86' Τσίλας), Ζόσουε (75' Ντεφούρ), Λίκα (53' Bαρέλα), Φερνάντο, Τζάκσον.

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανσάλντι, Λόμπαερτς, Λουίς Νέτο, Σμολνίκοφ (80' Κρισίτο), Σάτοφ, Φαϊζούλιν, Σιρόκοφ (73' Κερζακόφ), Χουλκ, Ντάνι, Αρσάβιν (65' Ζιριανόφ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK