ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Πίλζεν 0-1

Το τέρμα του Μάρεκ Μπάκος έφερε τα πάνω-κάτω όσον αφορά στην 3η θέση του 8ου ομίλου, με την Πίλζεν να περνάει νικηφόρα μέσα από τη Λευκορωσία κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 1-0 και να αποκτά το πλεονέκτημα εν όψει του φινάλε για το "εισιτήριο" του Europa League.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Πίλζεν 0-1

Εικόνα αγώνα

Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ άρχισε υποτονικά στο παιχνίδι, αν και είχε το εφόδιο της έδρας. Οι Τσέχοι παρατάχθηκαν με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και τον Μπάκος στην κορυφή να περιμένει να ξεχυθεί στην αντεπίθεση. Όσο περνούσε ο χρόνος και οι γηπεδούχοι δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτερο, τόσο οι επιθέσεις των φιλοξενουμένων αυξάνονταν. Ο τερματοφύλακας των Λευκορώσων, Αλεκσάντρ Γκούτορ, δεν ήταν πια θεατής και κλήθηκε να επέμβει ουκ ολίγες φορές. Στο πρώτο μέρος, μάλιστα, η Πίλζεν κέρδισε 9 κόρνερ έναντι μόλις 1 των γηπεδούχων. Στο 42ο λεπτό ο Μπάκος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, που πλέον είχαν τα πάντα με το μέρος τους.

Οι φωνές του Βίκτορ Γκοτσαρένκο στα αποδυτήρια δεν άλλαξαν κάτι για την ΜΠΑΤΕ. Εξίσου νωθρή και στο δεύτερο μέρος, με τη διαφορά ότι σε αντίθεση με το πρώτο, δεν δημιούργησε αξιόλογες ευκαιρίες. Αντιθέτως, οι Φράντισεκ Ράιτοραλ και Ντάνιελ Κόλαρ ήταν αυτοί που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ, για λογαριασμό της Πίλζεν, αλλά ο Γκούταρ τους είπε "στοπ". Η είσοδος του Ματέγια Κέζμαν στο 77ο λεπτό αποδείχθηκε καθυστερημένη για την ΜΠΑΤΕ, η οποία δεν απέφυγε την εντός έδρας ήττα. Η Πίλζεν κατέγραψε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στον θεσμό και πλέον πήρε το πλεονέκτημα για το "εισιτήριο" του Europa League.

Κλειδί

Η Πίλζεν φρόντισε να εξουδετερώσει τα ατού των γηπεδούχων, με συνέπεια να μην πιεστεί αρκετά και η αμυντική προσέγγισή της στον αγώνα να κυλήσει δίχως προβλήματα.

MVP

Ο προπονητής των Τσέχων, Πάβελ Βέρμπα, είχε προειδοποιήσει πως ο Μπάκος βρίσκεται σε "οργιώδη φόρμα", ωστόσο οι Λευκορώσοι τον πήραν αψήφιστα και ο Σλοβάκος επιθετικός απάντησε με το 6ο γκολ στα τελευταία 7 παιχνίδια του.

Αδύναμος κρίκος

Το κέντρο της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ όχι μόνο δεν κατάφερε να συγκρατήσει τις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων, αλλά απέτυχε και στο κομμάτι όπου έριξε το μεγαλύτερο βάρος, το επιθετικό. Καμία φαντασία, καμία δημιουργία, κανένα γκολ.

Οι συνθέσεις

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Γκούτορ, Γιούρεβιτς, Μπορντάτσεφ, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Κοντσεβόι (75' Ρούντικ), Α. Βολόντκο, Μπρέσαν, Παβλόφ (69' Γκόρντεγτσουκ), Μπάγκα, Σκάβις (77' Κέζμαν)

Πίλζεν: Μ. Τσεχ, Λιμπέρσκι, Σεβίνσκι, Μπίστρον, Πίλαρ (90' Ρέζνικ), Χόρβατ, Πέτρζελα (83' Φίλο), Γίρατσεκ, Κόλαρ, Ράιτοραλ, Μπάκος (79' Ντούρις)

News 24/7

24MEDIA NETWORK