Ο Άλμπα νίκησε τον Σαμαρά, νίκη για Σπαρτάκ

Ο Γιώργος Σαμαράς σκόραρε μέσα στο "Καμπ Νόου", αλλά τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα με 2-1 της Σέλτικ από την Μπαρτσελόνα στο τελευταίο λεπτό, για την 3η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League. Πρώτοι βαθμοί για Σπαρτάκ Μόσχας, νίκη 2-1 επί της Μπενφίκα.

Barcelona's midfielder Andres Iniesta celebrates after scoring during the UEFA Champions League football match FC Barcelona vs Celtic CF on October 23, 2012 at the Camp Nou stadium in Barcelona.  AFP PHOTO/ JOSEP LAGO        (Photo credit should read JOSEP LAGO/AFP/Getty Images)
Barcelona's midfielder Andres Iniesta celebrates after scoring during the UEFA Champions League football match FC Barcelona vs Celtic CF on October 23, 2012 at the Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO (Photo credit should read JOSEP LAGO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Μπαρτσελόνα - Σέλτικ 2-1

(45' Ινιέστα, 94' Άλμπα - 18' Σαμαράς)

Οι αριθμοί πριν το παιχνίδι ήταν 970 παιχνίδια στη διοργάνωση για το ρόστερ της Μπαρτσελόνα, 49 γι' αυτό της Σέλτικ. Τα γκολ ήταν 139-2. Τα στατιστικά του ημιχρόνου ήταν τα εξής: σουτ 13-12, στην εστία 3-1, κόρνερ 7-0, κατοχή μπάλας 82%-18%. Κι όμως, το στατιστικό που μετρούσε περισσότερο απ' όλα ήταν το σκορ: 1-1. Κι όχι μόνο αυτό. Ο Γιώργος Σαμαράς σκόραρε πρώτος μέσα στο "Καμπ Νόου" και ανησύχησε τους Καταλανούς. Οι παίκτες του Τίτο Βιλανόβα έχασαν αρκετές ευκαιρίες απέναντι σε μία αμυντικά στημένη Σέλτικ, αλλά το απαύγασμα του tiki-taka στο 45ο λεπτό έδωσε τη δυνατότητα στον Αντρές Ινιέστα να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Άλμπα νίκησε τον Σαμαρά, νίκη για Σπαρτάκ

Τα λεπτά κυλούσαν, οι "μπλαουγκράνα" προσπαθούσαν, οι "Καθολικοί" άντεχαν και το άγχος αύξανε. Ο Βιλανόβα καθυστέρησε χαρακτηριστικά να "φρεσκάρει" την επίθεσή του και όταν πέρασαν στο ματς οι Κρίστιαν Τέγιο και Ντάβιντ Βίγια, Ο τελευταίος είχε σουτ στο δοκάρι στις καθυστερήσεις και δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ο Τζόρντι Άλμπα "λύτρωσε" τους κυπελλούχους Ισπανίας και το 100χρονο μέλος της Μπαρτσελόνα που παρευρέθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα στο "Καμπ Νόου" ως προσκεκλημένος του συλλόγου αποχώρησε με ικανοποίηση από το γήπεδο.

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Αντριάνο, Μπάρτρα, Μαστσεράνο, Άλμπα, Σονγκ, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (76' Τέγιο), Μέσι, Σάντσες (80' Βίγια)

Σέλτικ: Φόρστερ, Λούστιγκ, Γουίλσον, Άμπροουζ, Ισαγκίρε, Λέντλεϊ, Μπράουν (63' Κόμονς), Γουανιάμα, Μάλγκριου (76' Καγιάλ), Σαμαράς (43' Φόρεστ), Χούπερ

Ο Άλμπα νίκησε τον Σαμαρά, νίκη για Σπαρτάκ

Σπαρτάκ Μόσχας - Μπενφίκα 2-1

(3' Καριόκα, 43' αυτ. Ζαρντέλ - 33' Λίμα)

Η Σπαρτάκ Μόσχας ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Μπενφίκα στο παγωμένο "Λουζνίκι" και πήρε μια δίκαιη νίκη με 2-1, που την φέρνει πάνω από τους Πορτογάλους. Εάν υπήρχε ένας τρόπος να ζεσταθούν οι περίπου 60.000 φίλαθλοι της Σπαρτάκ που αψήφησαν τους 0 βαθμούς Κελσίου και πήγαν στο "Λουζνίκι", ήταν ένα γρήγορο γκολ. Ο Ράφαελ Καριόκα προνόησε γι' αυτούς κι άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό, με τους Ρώσους να έχουν ήδη μία πολύ καλή στιγμή και να συνδυάζουν το γκολ με ένα δοκάρι του Άρι λίγο αργότερα. Η Μπενφίκα απουσίαζε από το ματς κατά τα 10/11 της αρχικής σύνθεσης και μόνο ο τερματοφύλακας Αρτούρ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Οι ευκαιρίες που έχασαν οι Ρώσοι θα μπορούσαν να είχαν "κλειδώσει" τη νίκη από νωρίς. Αντ' αυτού, στην πρώτη καλή ευκαιρία τους, οι Λουζιτανοί ισοφάρισαν με κεφαλιά του Λίμα (33').

Η τάξη αποκαταστάθηκε πριν το τέλος του 1ου ημιχρόνου, με το αυτογκόλ του Ζαρντέλ, και το 2ο μέρος κύλησε προς όφελος της Σπαρτάκ. Πιο αμυντικό παιχνίδι, περισσότερος χώρος πίσω από την άμυνα των φιλοξενουμένων. Όσο ο Μπρούνο Σέζαρ δεν κατάφερνε να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του Ζόρζε Ζέσους, η Σπαρτάκ δεν κινδύνευε και εξακολουθούσε να χάνει ευκαιρίες. Η είσοδος των Νικολάς Γκαϊτάν και Όσκαρ Καρντόσο έκαναν πιο επικίνδυνους τους Πορτογάλους, αλλά ο Ουνάι Έμερι με εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές ενίσχυσε την άμυνα της ομάδας του, η οποία κράτησε την πρώτη νίκη της στον όμιλο.

Σπαρτάκ Μόσχας: Ρεμπρόφ, Μακέεφ, Παρέχα, Σούτσι, Ντ. Κομπάροφ, Καριόκα, Σέλστρεμ (79 Μπριζγκάλοφ), Μπιλιαλετντίνοφ (73' Ουέλιτον), Χουράδο, Ανανίτζε (57' Κ. Κομπάροφ), Άρι

Μπενφίκα: Άρτουρ, Περέιρα, Ζαρντέλ, Γκαράι, Μελγκαρέχο, Μάτιτς (89' Τζον), Πέρες, Σέζαρ (65' Γκαϊτάν), Σάλβιο, Ροδρίγο (65' Καρντόσο), Λίμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK