Μεγάλη γκέλα η Πόρτο, φαβορί η Ζενίτ

Ισόπαλες 1-1 έληξαν και οι δύο αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Πόρτο έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα για τη 2η θέση και τώρα υποχρεούται να νικήσει στη Μαδρίτη για να ελπίζει...

Μεγάλη γκέλα η Πόρτο, φαβορί η Ζενίτ

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

(74' αυτ. Αλντερβάιρελντ / 53' Αντριάν Λόπεθ)

Με συντριπτική (66-34%) κατοχή υπέρ της Ζενίτ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στην Αγία Πετρούπολη, όμως αυτό δεν αντικατόπτριζε με σαφήνεια την εικόνα του αγώνα: μόλις μία ευκαιρία (ένα δυνατό σουτ του Χουλκ στο 14' που απομάκρυνε ο Κουρτουά) είχαν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι, που έλεγχαν το ματς, αλλά τα... "δεύτερα" της Ατλέτικο (που έχει προκριθεί στην επόμενη φάση), είχαν λύσεις για όλα τα δύσκολα που τους έβαζε η Ζενίτ.

Στην επανάληψη το ματς πήρε φωτιά από το ξεκίνημα: δύο ευκαιρίες για τη Ζενίτ στο 48' (Χουλκ) και στο 52' (Κερζάκοβ), αλλά στο 53' ήρθε το γκολ και δεν ήταν για τους Ρώσους. Ο Ραούλ Γκαρσία έβγαλε την ασίστ και ο Αντριάν Λόπεθ βγήκε τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν, πλασάροντας κάτω από τα πόδια του και ανοίγοντας το σκορ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, μάλιστα, ο σκόρερ της Ατλέτικο είχε και δοκάρι με "σκαφτό" πλασέ εκτός περιοχής!

Στη συνέχεια το ματς έγινε γκραν γκινιόλ, με τη μπάλα πάνω-κάτω και εκατέρωθεν ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν τελικά να ισοφαρίσουν με ένα απίστευτο αυτογκόλ: ο Σμολνίκοβ έκανε τη σέντρα, ο Αλντερβάιρελντ προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι, με την μπάλα να παίρνει ύψος και τον Κουρτουά να κάνει εντελώς λανθασμένη εκτίμηση και να τη βλέπει να καταλήγει στο βάθος της εστίας του!

Στο 82' ο Ραούλ Γκαρσία είχε τεράστια ευκαιρία για το 1-2, όμως το ισόπαλο αποτέλεσμα παρέμεινε μέχρι τέλους. Οι Ρώσοι, πλέον, δεν επιθυμούν νίκη της Πόρτο στη Μαδρίτη, ώστε ακόμα και με ήττα στη Βιέννη, να περνούν στην επόμενη φάση!

Οι συνθέσεις:

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Σμολνίκοβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Βιτσέλ, Φαϊζουλίν (64' Αρσάβιν), Σιρόκοβ (64' Μπιστρόβ), Σάτοβ, Χουλκ, Κερζάκοβ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: Κουρτουά, Χουανφράν, Αλντερβάιρελντ, Μιράντα, Ινσούα, Γκιλαβογκί, Γκάμπι, Ροντρίγκες (80' Όλιβερ Τόρες), Γκαρθία, Κόκε, Αντριάν.

Πόρτο - Αούστρια Βιέννης 1-1

(48' Τζάκσον Μαρτίνες / 11' Κίεναστ)

Ένας επιθετικός μονόλογος για την Πόρτο ήταν το παιχνίδι κόντρα στην Αούστρια, ωστόσο οι Αυστριακοί ήταν εκείνοι που αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και άνοιξαν το σκορ στο 11' με τον Κιέναστ. Ήταν μάλιστα, το πρώτο γκολ των Βιεννέζων στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι Πορτογάλοι είχαν 11-1 τελικές και σπουδαίες ευκαιρίες, με πιο χαρακτηριστικές του Τζάκσον Μαρτίνες στο 13' και στο 37' και του Ντεφούρ στο 22'. Όλες βρήκαν τοίχο στο εξαιρετικό Λίντερ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Πόρτο, που ισοφάρισε με κεφαλιά του Τζάκσον Μαρτίνες μέσα από την περιοχή. Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση δημιούργησαν σημαντικές φάσεις, όπως αυτές του Λούτσο Γκονζάλες στο 56' και του σκόρερ του αγώνα στο 83'. Το γκολ, ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ, παρά το εντυπωσιακό 22-3 στις τελικές! Πλέον, η μόνη ελπίδα της Πόρτο για να προκριθεί στην επόμενη φάση, είναι να νικήσει την Ατλέτικο στη Μαδρίτη και να μην νικήσει η Ζενίτ στη Βιέννη. Η Αούστρια από την πλευρά της, τερμάτισε οριστικά στην 4η θέση.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Μάικον, Αλέξ Σάντρο, Φερνάντο, Ντεφούρ (46' Βαρελά), Λούτσο Γκονσάλες, Ζοζουέ (72' Κιντέρο), Λικά (65' Ρικάρντο), Τζάκσον Μαρτίνες.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ: Λίντερ, Κοχ, Ρόγκουλ, Όρτλεχνερ, Σούτνερ (82' Οκότιε), Χόλαντ, Ντίλαβερ (70' Μάντερ), Κίναστ, Ρόιερ, Μουργκ (64' Λέοβατς), Χόζινερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK