Πέρασε με Σαμαρά η Σέλτικ, σοκ με Μέσι

Με μία ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι, ο Γιώργος Σαμαράς οδήγησε τη Σέλτικ στη νίκη 2-1 επί της Σπαρτάκ Μόσχας και στην πρόκριση από τη φάση των ομίλων του Champions League. Ισόπαλη με Μπενφίκα στο "Καμπ Νόου" η Μπαρτσελόνα, που έχασε λόγω τραυματισμού (πιθανόν σοβατού) το Λιονέλ Μέσι.

Πέρασε με Σαμαρά η Σέλτικ, σοκ με Μέσι

Σέλτικ - Σπαρτάκ Μόσχας 2-1

(21' Χούπερ, 81' πέν. Κόμονς - 39' Άρι)

Η Σέλτικ ήθελε μόνο νίκη για να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης είχε. Η Σπαρτάκ Μόσχας ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, αλλά έψαχνε νίκη γοήτρου. Οι παίκτες του Νιλ Λένον δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Μπήκαν αποφασισμένοι να φτάσουν στο γρήγορο γκολ και με όμορφη ασίστ του Γιώργου Σαμαρά στον Γκάρι Χούπερ, το βρήκαν στο 21ο λεπτό. Οι Ρώσοι απάντησαν στο 39' σε αντεπίθεση, με όμορφη λόμπα του Άρι, αλλά οι Σκοτσέζοι ήταν θέμα χρόνου να ανακτήσουν το προβάδισμα.

Σε καλύτερη κατάσταση, τόσο από φυσική, όσο και ψυχολογική, είχαν περισσότερες ευκαιρίες, με τον Έλληνα διεθνή επιθετικό να έχει σουτ στο δοκάρι. Όσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο το άγχος αύξανε για τους πρωταθλητές Σκοτίας, που έψαχναν τη 2η πρόκρισή τους από τη φάση των ομίλων. Στο 81ο λεπτό ο Σαμαράς ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων που αγωνίστηκαν με τον υπηρεσιακό αντικαταστάτη του Ουνάι Έμερι, Βαλερί Καρπίν, στον πάγκο. Ο Κρις Κόμονς ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης, ευστόχησε και οι Καθολικοί πανηγύρισαν την πρόκριση στη συνέχεια.

Σέλτικ: Φόρστερ, Λούστιγκ (71' Μάθιους), Γουίλσον, Άμπροουζ, Ισαγκίρε, Καγιάλ (73' Νουιουί), Μπράουν (85' Λέντλεϊ), Μάλγκριου, Κόμονς, Σαμαράς, Χούπερ

Σπαρτάκ Μόσχας: Πεσιακόφ, Κ. Κομπάροφ, Ινσαουράλδε, Σούχι, Ντ. Κομπάροφ, Καριόκα, Σέλστρεμ, Χουράδο, Άρι (61' Μακγκίντι), Τζιούμπα, Εμενίκε

Πέρασε με Σαμαρά η Σέλτικ, σοκ με Μέσι

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0

Όταν στο 1ο ημίχρονο αγώνα της Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" η μία ομάδα έχει 9 προσπάθειες και η αντίπαλη 2, τα κόρνερ είναι 8-0 και τα φάουλ 2-10, όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει. Εκτός από αυτούς που παρακολούθησαν την αναμέτρηση με την Μπενφίκα, όπου οι Λουζιτανοί είχαν την απόλυτη κυριαρχία και έχασαν τα... άχαστα, στο κυνήγι του Europa League. Με τους Τσάβι, Αντρές Ινιέστα, Ντάνι Άλβες, Αντριάνο και Τσεσκ Φάμπρεγας στην εξέδρα και το Λιονέλ Μέσι στον πάγκο, ο Χοσέ Πίντο στο τέρμα ήταν ο MVP των Καταλανών και κρατούσε το αποτέλεσμα.

Το κοινό άρχισε να φωνάζει το όνομα του Μέσι και ο Τίτο Βιλανόβα εισάκουσε τις εκκλήσεις της εξέδρας στο 58ο λεπτό. Ουδείς θα έπραττε αναλόγως, εάν γνώριζε τι θα ακολουθούσε. Η Μπαρτσελόνα βρήκε εν μέρει την ταυτότητά της, είχε ακόμα μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και ευκαιρίες, περιόρισε τους Πορτογάλους, ωστόσο στο 85ο λεπτό, όταν ο Αργεντινός έχασε μία διπλή, σπουδαία ευκαιρίες, τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο κι έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο. Το παιχνίδι έληξε με αυτό το αποτέλεσμα, παρά τη σπουδαία ευκαιρία των φιλοξενουμένων στην τελευταία φάση του αγώνα, που θα μπορούσε να τους δώσει το "εισιτήριο" για τη συνέχεια.

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Μοντόγια, Πουγιόλ, Αντριάνο (66' Πικέ), Πλάνας, Σονγκ, Τιάγκο, Σέρχι Ρομπέρτο, Τέγιο (78' Ντεουλοφέου), Ραφίνια (58' Μέσι), Βίγια

Μπενφίκα: Αρτούρ, Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Μελγκαρέχο, Μάτιτς, Αντρέ Γκόμες, Νολίτο (63' Σέζαρ), Τζον, Ροδρίγο (74' Αλμέιδα), Λίμα (74' Καρδόσο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK