Ζενίτ - Πόρτο 3-1

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό, η Ζενίτ αντέδρασε και εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα του δευτέρου ημιχρόνου έφτασε σε μία σπουδαία νίκη επί της Πόρτο.

Ζενίτ - Πόρτο 3-1

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τους Πορτογάλους να ξεκινούν πιο δυναμικά και τους Ρώσους να απαντούν άμεσα.

Στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν, στο 10ο λεπτό, οι “δράκοι” άνοιξαν το σκορ με κοντινή προβολή του -ευρισκόμενου σε οριακή θέση οφ σάιντ- Χάμες Ροντρίγκες, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μπελούστσι στον Χουλκ και παράλληλη μπαλιά του τελευταίου από τα δεξιά.

Ομοίως έπραξαν και οι γηπεδούχοι δέκα λεπτά αργότερα. Στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, κι έπειτα από φαλτσαριστή σέντρα του Ανιούκοφ από τα δεξιά, ο Έλτον απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Σιρόκοφ ισοφάρισε με κοντινό σουτ, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο πόδι του Φουτσίλε.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Ζενίτ είχε την ελαφριά υπεροχή, απειλώντας κατά κύριο λόγο με τα στημένα του Φαϊζούλιν και τις κούρσες του Ντάνι από την αριστερή πτέρυγα. Στο 33' αποχώρησε τραυματίας ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό, Κλέμπερ και τη θέση του πήρε ο Βαρέλα.

Οι ισορροπίες άλλαξαν όταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Φουτσίλε ακούμπησε την μπάλα με το χέρι και ο Χάουαρντ Γουέμπ τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό από το πρώτο. Η Ζενίτ εκμεταλλεύθηκε κατά κράτος το αριθμητικό πλεονέκτημα και με την έναρξή του είχε δοκάρι με τον Κερζακόφ. Λίγο αργότερα, της ακυρώθηκε κανονικό γκολ (ο βοηθός υποστήριξε πως ο Κερζακόφ βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ), δεν έγινε το ίδιο, όμως, στο 63' όταν το βολέ του Σιρόκοφ "καρφώθηκε" στα δίχτυα του Έλτον.

Η πλάστιγγα είχε γείρει για τα καλά υπέρ των Ρώσων κι όταν ο κορυφαίος του γηπέδου, Ντάνι έκανε το 3-1 στο 72' τα πάντα είχα κριθεί. Έτσι, συνεχίστηκε η... παράδοση του 7ου ομίλου που θέλει τους φιλοξενούμενους να προηγούνται και τους γηπεδούχους να ανατρέπουν τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε γίνει στο Πόρτο-Σαχτάρ και στο ΑΠΟΕΛ-Ζενίτ, τα παιχνίδια δηλαδή της 1ης αγωνιστικής του ομίλου.

Παράλληλα, η Ζενίτ έφτασε στην 8η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της στο Champions League και έβαλε τέλος στην ιδιαίτερα θετική παράδοση που είχε η Πόρτο επί ρωσικού εδάφους (τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς).

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η ανόητη αποβολή του Χόρχε Φουτσίλε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν και η Ζενίτ έφτασε σε μία εύκολη νίκη.

MVP

Ο Ντάνι. Μπορεί ο Σιρόκοφ να έβαλε δύο γκολ, όμως ο Πορτογάλος δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, έκανε άνω-κάτω την δεξιά πτέρυγα της Πόρτο και σκόραρε κατά των συμπατριωτών του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ποιος άλλος; Ο Φουτσίλε αποβλήθηκε σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο χρονικό σημείο (στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους) γιατί ακούμπησε την μπάλα με το χέρι και διαμαρτυρήθηκε. Ο δρόμος για την ολική ανατροπή της Ζενίτ άνοιξε διάπλατα, όπως και έγινε.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λόμπερτς, Χουμπότσαν, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ (86' Χούζτι), Φαϊζούλιν, Ντενίσοφ, Ντάνι, Κερζακόφ (90' Μπουκάροφ).

Πόρτο: Έλτον, Άλβαρο Περέιρα, Φουτσίλε, Ρολάντο, Οταμέντι, Μπελούστσι (72' Ντεφούρ), Ζοάο Μουτίνιο, Χάμες Ροντρίγκες (46' Σόουζα), Φερνάντο, Κλέμπερ (33' Βαρέλα), Χουλκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK