Ολική επαναφορά η Γιουνάιτεντ, άντεξε η Κλουζ

Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε από το 0-2 και με δύο γκολ του Ερνάντεζ λύγισε τη γενναία Μπράγκα στο "Ολντ Τράφορντ" για να κάνει το τρία στα τρία στον όμιλο. Πήρε το "Χ" στην Κωνσταντινούπολη από τη Γαλατά η Κλουζ.

Ολική επαναφορά η Γιουνάιτεντ, άντεξε η Κλουζ

Μάντσεστερ Γιουνάινεντ-Μπράγκα 3-2

(25', 75' Ερνάντες, 62' Έβανς - 2', 20' Άλαν)

Η Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε και αυτή τη φορά αφ' υψηλού τον αντίπαλο όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Και το πλήρωσε. Μόλις στο 2' ο Αλαν με κεφαλιά έγραψε το 0-1 ενώ στο 20' (και ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσα να ανεβάσουν την απόδοσή τους) ήρθε το...σοκ του 0-2 με έναν τρόπο ενδεικτικό της χαλαρότητας της αγγλικής άμυνας.

Ο Εντερ εξέθεσε τον κατά συνθήκη Κάρικ στα πλάγια με μία απίθανη ντρίμπλα και έδωσε την ευκαιρία στον Αλαν να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ερνάντες αποκατέστησε ένα μέρος της αξιοπρέπειας της Γιουνάιτεντ κάνοντας με κεφαλιά το 1-2 αλλά το πρώτο μέρος δεν έκρυβε άλλες μεταβολές στο σκορ.

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον επιχείρησε να αλλάξει τα δεδομένα ρίχνοντας γρήγορα στη μάχη τον Νάνι και η Γιουνάιτεντ ανέβασε την πίεσή της πολύ ψηλά. Η άμυνα της Μπράγκα προβληματίστηκε και στο 62' προδόθηκε από μία παιδική αντίδραση σε στημένο που έχρισε σκόρερ τον Εβανς για το 2-2. Από εκεί και πέρα το τρίτο γκολ των γηπεδούχων ήταν θέμα χρόνου. Ηρθε τελικά στο 75' όταν ο Ερνάντεζ τελείωσε με ωραία κεφαλιά την εξαιρετική σέντρα του Κρέβερλι.

Ο προπονητής της Μπράγκα Ζοζέ Πεσέιρο επέλεξε να μην κάνει καμία αλλαγή μέχρι το 75' και πλήρωσε πανάκριβα το μη φρεσκάρισμα της ομάδας του.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβανς, Μπάτνερ, Κάρικ, Κλέβερλι, Φλέτσερ, Καγκάβα (46' Νάνι), Ρούνεϊ, Ερντάντες (79' Γκιγκς), φαν Πέρσι.

Μπράγκα: Μπέτο, Κοέλιο, Ελντερσον, Βινίσιους, Ρούμπεν Μίκαελ (88' Ζε Λουίς), Σαλίνο, Κουστόδιο, Αλαν (86' Μοσορό), Ούγκο Βιάνα, Εντερ, Αμορίμ (80' Μπαρμπόσα)

Ολική επαναφορά η Γιουνάιτεντ, άντεξε η Κλουζ

Γαλατασαράι-Κλουζ 1-1

(77' Γιλμάζ - 19' αυτ. Νουνκό)

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν εφιαλτικό για τους γηπεδούχους της Γαλατά. Πρώτον, η Κλουζ προηγήθηκε στην πρώτη καλή ευκαιρία της στον αγώνα (αυτογκόλ του Νουνκέου στο οποίο έβαλε το...ποδαράκι του και ο Καπετάνος). Δεύτερον ο Φατίχ Τερίμ αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές αφού τόσο ο Αλντιντοπ όσο και ο Ελμάντερ τραυματίστηκαν και έπρεπε να αποχωρήσουν. Τρίτον η Γαλατά έχασε πέναλτι στο 35' με τον Μέλο (απέκρουσε ο Φελγκέιρας). Το μοναδικό παρήγορο σημάδι για τους Τούρκους ήταν η αποβολή του Αγκιρεγκαράι με δύο κίτρινες μέσα σ' ένα λεπτό.

Στην επανάληψη, η Γαλατά εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημά της και πίεσε ασφυκτικά (60-40 η κατοχή, 21-4 οι τελικές προσπάθειες) αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Μπουράκ Γιλμάζ στο 77'. Κάτι ήταν και αυτό σε μία βραδιά συσσωρευμένης ατυχίας (και έντονης βροχόπτωσης σ' όλη τη διάρκεια του ματς).

Γαλατασαράι: Μουσλέρα, Νουνκέου, Σεμίχ Καγιά, Εμπουέ (68' Σαριόγλου), Αλντιντοπ (39' Γιλμάζ), Ινάν, Μέλο, Ριέρα, Αμραμπάτ, Ελμάντερ (42' Τσολάκ), Μπουλούτ.

Κλουζ: Φελγκέιρας, Πίντο, Σέπσι (53' Ράντα), Πίκολο, Καντού, Καμόρα, Μπάστος (72' Νικοάρα), Γκαντεμέτσε, Αλμπέρτο, Αγκιρεγκαράι, Καπετάνος (78' Μουρεσάν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK