Με Μπάγερν η Γιουνάιτεντ, με Ατλέτικο η Μπαρτσελόνα

Την Μπάγερν Μονάχου απέφυγε ο... Ολυμπιακός και πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κλήρωση των προημιτελικών του Champions League. Ισπανικός "εμφύλιος" μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι τα υπόλοιπα ζευγάρια των προημιτελικών.

Με Μπάγερν η Γιουνάιτεντ, με Ατλέτικο η Μπαρτσελόνα

Αρχικά βγήκε ο ισπανικός "εμφύλιος" μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, των δύο ομάδων που σχημάτισαν και το ζευγάρι του supercopa το καλοκαίρι του 2013. Σε τρεις αναμετρήσεις φέτος δεν αναδείχθηκε νικητής (3 ισοπαλίες), αν και το θερινό τρόπαιο το κατέκτησαν οι Καταλανοί χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

Σε αντίθεση με τους έτερους συνδιεκδικητές της Primera Division που θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στην Ευρώπη, Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ έχουν μία πολύ πρόσφατη κοινή εμπειρία, τον περσινό ημιτελικό του θεσμού. Το καρέ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έμεινε στην ιστορία και οδήγησε τους Βεστφαλούς σε επική πρόκριση επί της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο, που τώρα ψάχνει εκδίκηση με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε δαιμονιώδη φόρμα.

Ο Special One από την πλευρά του θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν δεδηλωμένο θαυμαστή του, τον δεύτερο πιο φορμαρισμένο παίκτη της σεζόν, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Συνεργάστηκαν στην Ίντερ, τέθηκαν αντιμέτωποι στην Μπαρτσελόνα, έχουν πει τα καλύτερα ο ένας για τον άλλον και τώρα ήρθε η ώρα να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό τρόπαιο.

Μετά από την κλήρωση των τριών πρώτων ζευγαριών, απέμειναν δύο ομάδες. Η πρώτη εκ των δύο που βγήκε από την κληρωτίδα ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου Μπάγερν Μονάχου, σε ακόμα μία προσπάθεια να επαναλάβει τον θρίαμβο του 1999. Από τον αλησμόνητο τελικό της Βαρκελόνης, οι "κόκκινοι διάβολοι" μετρούν μόλις μία νίκη σε 6 παιχνίδια με τους Βαυαρούς, η οποία προήλθε στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων, στα προημιτελικά του 2009-2010, αλλά δεν είχε αντίκρισμα, αφού προκρίθηκαν οι Γερμανοί.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Πρώτοι αγώνες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

21:45 Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης

21:45 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν Μονάχου

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

21:45 Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ

21:45 Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι

Επαναληπτικοί

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

21:45 Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης

21:45 Τσέλσι - Παρί Σεν Ζερμέν

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

21:45 Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα

21:45 Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

* Στις 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για να διευκρινιστεί ο γηπεδούχος των ημιτελικών και του τελικού.

* Οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών θα διεξαχθούν 22 και 23 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 29 και 30 του ίδιου μήνα.

* Ο τελικός θα διεξαχθεί στο "Ντα Λουζ" της Λισαβόνας στις 24 Μαΐου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK