Κινδυνεύει με βαριά τιμωρία η Λέγκια

Ένα αντισημιτικό σύνθημα που ακούστηκε την Τετάρτη στο γήπεδο της Λέγκια είναι ικανό να επιφέρει μεγάλη τιμωρία. Τι απάντησαν οι Πολωνοί που παραδέχθηκαν πως σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην κερκίδα.

Κινδυνεύει με βαριά τιμωρία η Λέγκια

Η Λέγκια επέστρεψε στο Champions League μετά από 20 χρόνια και την εποχή που έπαιζε στους ομίλους με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό! Βέβαια η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν έδειξε κανένα... σεβασμό κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 6-0.

Στο ημίχρονο είχαμε σοβαρά επεισόδια στις κερκίδες με τους Πολωνούς οπαδούς να συγκρούονται με την Αστυνομία, στην προσπάθεια τους να επιτεθούν στους Γερμανούς φιλάθλους. Το χειρότερο για την Λέγκια, ωστόσο, είναι ένα σύνθημα που ακούστηκε από την πλευρά των Ultras.

"Jude Jude BVB", ακούστηκε κάποια στιγμή. Το σύνθημα θεωρείται αντισημιτικό λόγω της στενής σχέσης που έχει η Ντόρτμουντ με την Εβραϊκή κοινότητα. Ποια ήταν η απάντηση της Λέγκια;

1) Οι οπαδοί δεν φώναξαν "Jude Jude BVB", αλλά "Nutte Nutte BVB", που δεν είναι μεν ρατσιστικό, αλλά απλά... υβριστικό προς την Μπορούσια και τους οπαδούς της!

2) Για όσους δημιούργησαν προβλήματα στην εξέδρα κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, θα γίνουν έρευνες με σκοπό να μην ξαναεμφανιστούν στο γήπεδο.

Το θέμα είναι τι θα πει η UEFA και πόσο θα το τραβήξουν οι Γερμανοί. Στην Πολωνία πάντως υπάρχει φόβος για μεγάλη τιμωρία.

Αφιερώματα ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όταν τα ελληνικά μουσεία έσωζαν τις αρχαιότητες μας από τους Ναζί. Αδημοσίευτες φωτογραφίες

Το news247 παρουσιάζει αδημοσίευτο υλικό από την τιτάνια προσπάθεια των Ελλήνων αρχαιολόγων να "εξαφανίσουν" τους θησαυρούς των μουσείων λίγο πριν την είσοδο των Γερμανών κατακτητών

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Επιλογές