"Καθάρισε" η Γιούβε, "ζωντανή" η Λέστερ

Η Γιουβέντους με δύο γκολ σε δύο λεπτά από τις δύο αλλαγές της, έφυγε με καθαρό σκορ από την Πορτογαλία, επικρατώντας με 2-0 της Πόρτο και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στη φάση των "16" του Champions League. Ελπίζει η Λέστερ που μείωσε και έφυγε με... αναστρέψιμη ήττα (2-1) από τη Σεβίλλη (VIDEO).

"Καθάρισε" η Γιούβε, "ζωντανή" η Λέστερ

Το υπερθέαμα της Τρίτης με τα 14 γκολ (αριθμός ρεκόρ) δεν είχε ανάλογη συνέχεια την Τετάρτη, παρόλα αυτά οι δύο αναμετρήσεις στην Ιβηρική χερσόνησο κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού με την εξέλιξή τους.

Η Σεβίλλη προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" όμως η Λέστερ αποδείχτηκε επτάψυχη αφού σκόραρε με τον Βάρντι και διατηρεί ακέραιες ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς ενώ στο "Ντραγκάο" η Γιουβέντους εκμεταλλεύτηκε απόλυτα το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 27' και με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο έγινε το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά έναντι της Πόρτο.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ "ΓΙΟΥΒΕ" ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Γιουβέντους ήταν η μοναδική ομάδα στο φετινό Champions League που είχε μόνο νίκες και στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια της στη φάση των ομίλων και απέδειξε και στο "Ντραγκάο" πως μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός αυτό αφού νίκησε 2-0 την Πόρτο και έκανε το "4 στα 4", αγκαλιάζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Άλεξ Τέλες "κρέμασε" ουσιαστικά τους "δράκους" με τις δύο κίτρινες κάρτες που πήρε από το 25' μέχρι το 27' και η "βέκια σινιόρα" ανέλαβε από εκείνο το σημείο τα ηνία της αναμέτρησης και δεν τα άφησε ποτέ.

"Καθάρισε" η Γιούβε, "ζωντανή" η Λέστερ

Στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισε τους Πορτογάλους στα καρέ τους και έφτασε στη νίκη χάρη στις δύο χρυσές αλλαγές του Μάσιμιλιάνο Αλέγκρι: ο Πιάτσα πέρασε στο ματς στο 67' αντί του Κουαδράδο και στο 72' νίκησε τον Ίκερ Κασίγιας (ρέκορντμαν συμμετοχών στην Ευρώπη με 174 ματς, όσα και ο Πάολο Μαλντίνι) με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ενώ ο Ντάνι Άλβες μπήκε στο 73' στη θέση του Λίχτσταϊνερ και στο 74' έγραψε το τελικό 2-0 με αριστερό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Με αυτή την επιτυχία η Γιουβέντους έγινε μάλιστα μόλις η δεύτερη ομάδα που νίκησε την Πόρτο στο γήπεδό της σε νοκ-άουτ ματς του Champions League, μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που το είχε κάνει το 2009 με σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Αλέξ Τέλες, Ντανίλο Περέιρα, Ρούμπεν Νέβες (61' Χεσούς Κορόνα), Έκτορ Ερέρα, Μπραχιμί (73' Ντιόγκο Ζότα), Αντρέ Σίλβα (30' Λαγιούν), Σοάρες

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ (73' Ντάνι Άλβες), Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (67' Πιάτσα), Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (85' Μαρκίζιο), Ιγκουαΐν

ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΡΕΒΑΝΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΤΙ

Η Σεβίλλη ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με την Λέστερ στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" και πέρα από τα δύο της γκολ είχε χαμένο πέναλτι και αρκετές ευκαιρίες όμως η Λέστερ έμεινε όρθια στην Ανδαλουσία χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Ο Κάσπερ Σμάιχελ νίκησε στ 14' τον Κορέα πιάνοντας πέναλτι όμως στο 25' δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν, με τον Εσκουδέρο να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Σαράμπια με καρφωτή κεφαλιά να γράφει το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

"Καθάρισε" η Γιούβε, "ζωντανή" η Λέστερ

Στο 62' οι γηπεδούχοι πήραν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα όταν ο Κορέα σκόραρε με υπέροχο πλασέ μετά από εκπληκτική ενέργεια του Γιόβετιτς και ασίστ, με τον Τζέιμι Βάρντι να "μιλάει" ωστόσο στο 73' και με το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League (κοντινό σουτ μετά από γύρισμα του Ντρίνκγουοτερ από τα αριστερά) να επιτρέπει στους πρωταθλητές Αγγλίας -που δίνουν φέτος μάχη για την παραμονή- να ελπίζουν σε ιστορική πρόκριση στους "8".

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Μαριάνο, Ραμί, Λενγκλέ (55' Ντανιέλ Καρίσο), Σέρχιο Εσκουδέρο, Εν'Ζονζί, Νασρί, Πάμπλο Σαράμπια, Βιτόλο, Κορέα, Γιόβετιτς

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντρινκγουότερ, Ντίντι, Μαχρέζ, Ολμπράιτον, Μούσα (58' Ντιμάρεϊ Γκρέι), Βάρντι

TO LIVE CHAT ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK