Πάλεψε αλλά ηττήθηκε ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα στην Κρακοβία, ωστόσο έχει αρκετές ελπίδες για την ανατροπή του εις βάρους του σκορ (0-1) στον επαναληπτικό του "ΓΣΠ".

Πάλεψε αλλά ηττήθηκε ο ΑΠΟΕΛ

Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, οι πρωταθλητές Κύπρου κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή του Χιώτη τους αντιπάλους τους, οι οποίοι απείλησαν μόλις σε δύο περιπτώσεις. Στο 22' ο Μαλέσκι πλάσαρε προ κενής εστίας αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια και στο 45 ο Νούνιες βρέθηκε μόνος στην πλάτη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια.

Η πολωνική ομάδα έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 53', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέλικσον, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς είχαν δύο καλές ευκαιρίες με τα σουτ των Σολωμού και Άιλτον, όμως η Βίσλα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ και μάλιστα στην αντεπίθεση.

Έπειτα από ωραία μπαλιά του Νούνιες, η οποία άνοιξε την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, ο Μαλέσκι με σουτ-κεραυνό από διαγώνια θέση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χιώτη. Το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε παρά το επιθετικό φρεσκάρισμα που έκανε ο Γιοβάνοβιτς (πέρασε Γιάχιτς και Σολάρι).

Ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τη Μακάμπι για να αποκτήσει ισχνό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της "Κρίσταλ Αρένα". Η ομάδα της Χάιφα άνοιξε το σκορ μόλις στο 8' με τον Αμάσα και είκοσι λεπτά αργότερα, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των παικτών της, ο Ντβαλισβίλι δεν δυσκολεύτηκε με κοντινή προβολή να γράψει το 2-0. Η Γκενκ μείωσε στο 61' με κοντινό σουτ του Βάρντα προ κενής εστίας και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 72' (πάλι με τον Βάρντα), όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Η Μπάγερν άργησε να "κλειδώσει" τη νίκη κόντρα στη Ζυρίχη, σημασία όμως έχει το γεγονός ότι ο πρώτος λόγος για την πρόκριση ανήκει σε εκείνην. Η ομάδα του Μονάχου άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με κεφαλιά του Σβάινσταϊγκερ, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να διευρύνει το προβάδισμά της. Στις αρχές του δευτέρου μέρους, οι Βαυαροί έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Γκόμες, Λαμ και Ριμπερί (η τελευταία κατέληξε στο δοκάρι του Λεόνι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ), μέχρι να φτάσουν στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ με το πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ του Ρόμπεν στο 72'.

Με το ένα πόδι στο Champions League βρίσκεται η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που επιβλήθηκε με 4-1 της Μάλμε. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Κροάτες ήταν ο Χόρχε Σαμίρ Κρους, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (στο 4' και στο 60' με πέναλτι) και έφτιαξε άλλο ένα. Η σουηδική ομάδα είχε ισοφαρίσε προσωρινά με κοντινό πλασέ του Μεχμέτι, έπειτα από μπαλιά-τρύπα του Άντερσον, πριν ο Άντε Ρουκάβινα βάλει και πάλι μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Το τελικό αποτέλεσμα έγραψε στο 84' ο Μπετσιράι με δεξί διαγώνιο πλασέ, έπειτα από έξυπνη πάσα του Σαμίρ.

"Μαγική" εικόνα ήταν το ματς της Οντένσε με την Βιγιαρεάλ. Τα "κίτρινα υποβρύχια" είχαν τριπλάσιες τελικές προσπάθειες και πολύ μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, όμως οι ακούραστοι Δανοί κράτησαν το "μηδέν" στην άμυνά τους και "χτύπησαν" στα τελευταία λεπτά. Έπειτα από τραγικό λάθος του Ζαπάτα στο 84', ο Αντρέασεν έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα της ισπανικής ομάδας.

Τι έγινε στα παιχνίδια της Τρίτης (16/08)

Στο Λονδίνο η -χωρίς επίσημα ματς- Ουντινέζε μπήκε φοβισμένα και το πλήρωσε, καθώς η Άρσεναλ με τον Ουόλκοτ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Η συνέχεια του αγώνα ήταν μια διαφορετική ιστορία, μια και η ιταλική ομάδα κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε δοκάρι με τον ντι Νατάλε και χαμένο τετ α τετ με τον Αρμέρο στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και οι "κανονιέρηδες" του Αρσέν Βενγκερ, που στο φινάλε έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, απέκτησαν ελαφρύ πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού στο Ούντινε την ερχόμενη εβδομάδα.

Εντυπωσιακή τροπή είχε το ματς στο "Ζερλάν". Η Ρούμπιν στην πρώτη ουσιαστικά επίθεσή της προηγήθηκε με προβολή του Ντιάντιουν στο 3' μετά από κόρνερ. Η Λιόν ωστόσο είχε... Γκομίς στη σύνθεσή της. Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε στο 10' και ανάγκασε τον Κβερκβέλια σε αυτογκόλ στο 40' φέρνοντας τα πάνω κάτω σ' ένα ματς που δεν κυλούσε πολύ καλά για την ομάδα του Ρεμί Γκαρντ. Πάντως από τη στιγμή που ο Μπριάν στο 71' έκανε το τελικό 3-1 η ρεβάνς είναι στα χέρια των "γκον", οι οποίοι στο 81' με Γκομίς και Μπάστος έχασαν την ευκαιρία του αγώνα.

Τέσσερα γκολ αλλά μοιρασμένες εντυπώσεις είχε και το πρώτο παιχνίδι μεταξύ της Τβέντε και της Μπενφίκα στο Ένσεντε. Οι δευτεραθλητές Ολλανδίας έκαναν ιδανικό ξεκίνημα, όταν στο 6' ο ντε Γιονγκ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο στο τέταρτο μεταξύ 20' και 35' η Μπενφίκα ήταν σαρωτική, πέτυχε δύο γκολ με Καρντόσο - Νολίτο και έκλεισε το ημίχρονο σε θέση οδηγού (1-2). Η Τβέντε ήθελε ένα γκολ για να ελπίζει πριν από το ταξίδι στη Λισαβόνα, πάλεψε και στο 80' κατάφερε τουλάχιστον να σώσει την ισοπαλία με σκόρερ τον Ρουίς.

Σαν έτοιμη από καιρό ήταν η πρωτάρα Πλζεν στην "Πάρκεν", εκεί όπου απέναντι στην περυσινή έκπληξη των ομίλων, την Κοπεγχάγη, έκανε επίδειξη δύναμης. Έφερε εξ αρχής το ματς στα μέτρα της, πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου () και δεν έχασε τον προσανατολισμό της όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 στο 69'. Συνέχισε επιθετικά και στο 79' ολοκλήρωσε το θρίαμβό της (3-1), ο οποίος και προφανώς την στέλνει στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ανοικτή είναι η μάχη της ΜΠΑΤΕ με τη Στουρμ. Οι πρωταθλητές Αυστρίας πέτυχαν πάντως αυτό που ήθελαν, με τον Βέμπερ στο 12', παρόλο που στο φινάλε δεν νίκησαν. Ο Σίμιτς έσωσε την παρτίδα για τους Λευκορώσους (1-1) που στο Γκρατς θα πρέπει να κυνηγήσουν είτε το διπλό είτε ισοπαλία με πολλά γκολ.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των πλέι οφ:

Ταμπλό πρωταθλητών

Κοπεγχάγη - Πλζεν 1-3
(69' Ότεσεν / 52' Κόλαρ, 59' Πίλαρ, 79' Φίλιο)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Στουρμ Γκατς 1-1
(59' Σίμιτς / 12' Βέμπερ)

Βίσλα Κρακοβίας - ΑΠΟΕΛ 1-0

(71' Μαλέσκι)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μάλμε 4-1

(4' 60' πεν. Σαμίρ, 56' Ρουκάβινα, 84' Μπετσιράι / 17' Μεχμέτι)

Μακάμπι Χάιφα - Γκενκ 2-1

(8' Αμάσα, 28' Ντβαλισβίλι / 61' Βάρντα)

Ταμπλο μη πρωταθλητών

Άρσεναλ - Ουντινέζε 1-0
(4' Ουόλκοτ)

Τβέντε - Μπενφίκα 2-2
(6' ντε Γιονγκ, 80' Ρουίς / 21' Καρντόσο, 35' Νολίτο)

Λιόν - Ρούμπιν 3-1
(10' Γκομίς, 40' αυτ. Κβερκβέλια, 71' Μπριάν / 3' Ντιάντιουν)

Οντένσε - Βιγιαρεάλ 1-0

(84' Αντρέασεν)

Μπάγερν Μονάχου - Ζυρίχη 2-0

(8' Σβάινσταϊγκερ, 72' Ρόμπεν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK