Οι γηραιότεροι σκόρερ του Champions League (VIDEOS)

Ο Φραντσέσκο Τότι έγραψε ιστορία το βράδυ της Τρίτης (30/9) στο Μάντσεστερ, αφού βρήκε δίχτυα κατά της Σίτι και τρεις ημέρες μετά τα 38α του γενέθλια έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Το Contra.gr σας θυμίζει τους άλλους εννέα που απαρτίζουν το Top10.

Οι γηραιότεροι σκόρερ του Champions League (VIDEOS)

1. Φραντσέσκο Τότι (38 ετών και 3 ημερών)

Ο capitano της Ρόμα βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2010 στο Champions League, αλλά άξιζε τον κόπο γιατί έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

2. Ράιαν Γκιγκς (37 ετών και 289 ημερών)

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 ο Ράιαν Γκιγκς έβαλε το τελευταίο του γκολ στο Champions League σε αναμέτρηση με την Μπενφίκα για τη φάση των ομίλων. Ήταν, μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντικό γιατί χάρισε το βαθμό στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

3. Φίλιπο Ιντζάγκι (37 ετών και 86 ημερών)

Το 70ό γκολ του Φίλιπο Ιντζάγκι έμελλε να γίνει και το πιο ξεχωριστό, αφού -προσωρινά- τον έκανε γηραιότερο σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Σε εκείνο το ματς με την Ρεάλ, μάλιστα, παραβίασε δύο φορές την εστία του Ίκερ Κασίγιας (2-2 το τελικό αποτέλεσμα).

4. Χαβιέρ Σανέτι (37 ετών και 71 ημερών)

Δεκατρείς ημέρες πριν από τα γκολ του Φίλιπο Ιντζάγκι επί της Ρεάλ και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου 2010, ο Χαβιέρ Σανέτι είχε βρει δίχτυα στο αξέχαστο 4-3 επί της Τότεναμ. Ο αμυντικός της Ίντερ είχε ανοίξει το σκορ στο 2ο λεπτό, το ημίχρονο έληξε 4-0 και στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τρία γκολ, χωρίς ωστόσο να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή.

Το γκολ του Σανέτι στο 00:16

5. Λοράν Μπλαν (36 ετών και 338 ημερών)

Ο Λοράν Μπλαν ήταν κεντρικός αμυντικός, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να βρεθεί στο Νο1 της σχετικής λίστας για σχεδόν οκτώ χρόνια. "Θύμα" του, μάλιστα, ήταν ο Ολυμπιακός στο 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί αθηναϊκού εδάφους.

Το γκολ του Μπλαν στο 00:27

6. Πάολο Μαλντίνι (36 ετών και 333 ημερών)

Ακόμα ένας θρύλος της Serie Α που συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό αφιέρωμα. Μετά τους Φραντσέσκο Τότι, Φίλιπο Ιντζάγκι και Χαβιέρ Σανέτι, ο Πάολο Μαλντίνι χρίστηκε σκόρερ σε έναν αγώνα που θέλει να ξεχάσει. Βλέπετε, πρόκειται για τον αλησμόνητο τελικό του 2005 κόντρα στην Λίβερπουλ.

Το γκολ του Μαλντίνι στο 00:07

7. Λι Ντίξον (36 ετών και 222 ημερών)

Δεν είναι λίγοι οι αμυντικοί που βρίσκονται σε ένα αφιέρωμα για... επιθετικούς. Ο Λι Ντίξον είναι ο τρίτος εξ αυτών μετά τους Λοράν Μπλαν και Πάολο Μαλντίνι (σ.σ. ο Σανέτι έπαιζε κατά βάση ως μέσος), αφού σκόραρε κόντρα στην Σπάρτα Πράγας στις 25 Οκτωβρίου 2000.

Το γκολ του Νίξον στο 00:50

8. Ντένις Μπέργκαμπ (36 ετών και 127 ημερών)

Ο Ντένις Μπέργκαμπ ήταν ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών της τελευταίας 20ετίας και, φυσικά, δεν γινόταν να μην βάλει το όνομά του στο συγκεκριμένο αφιέρωμα. Το έκανε στις 14 Σεπτεμβρίου 2005, σώζοντας την Άρσεναλ από ένα εντός έδρας στραπάτσο με την Τουν (2-1 στο 90').

9. Ουλφ Κίρστεν (36 ετών και 127 ημερών)

"Ισόπαλος" με τον Ντένις Μπέργκαμπ αναδείχθηκε ο Ουλφ Κίρστεν, ο οποίος μάλιστα σκόραρε στο τελευταίο του αγώνα με την Άρσεναλ, μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να πανηγυρίσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Champions League μετά από ένα ολόκληρο χρόνο. Για την ιστορία το ματς έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2002.

10. Γκέοργκε Χάτζι (36 ετών και 30 ημερών)

To γεγονός ότι βρισκόταν στη δύση της καριέρας του κάθε άλλο παρά επηρέασε τον Γκέοργκε Χάτζι. Ο τότε άσος της Γαλατάσαραϊ είχε βρει δίχτυα στο ιστορικό 2-0 επί της Μίλαν (στο 20ό λεπτό) του "Αλί Σαμί Γεν" που έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού στη μάχη για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Τότι έγινε ο γηραιότερος σκόρερ του Champions League (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK