Οι κορυφαίες στιγμές του εφετινού Champions League

Τα πιο σημαντικά γεγονότα του εφετινού Champions League κατέγραψε η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Από τους θριάμβους της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα μέχρι το εκπληκτικό γκολ του Φιλίπ Μεσές και από τον χαρισματικό Γίργκεν Κλοπ στην Γαλατάσαραϊ των ανατροπών.

Οι κορυφαίες στιγμές του εφετινού Champions League

Η ομάδα: Μπάγερν Μονάχου

Μετά το περυσινό πατατράκ του Μονάχου, η Μπάγερν επανήλθε στην κορυφή της Ευρώπης με ένα συγκλονιστικό τρόπο. Η εκπληκτική σεζόν ολοκληρώθηκε με την άνετη κατάκτηση της Bundesliga (στο +25 από την Ντόρτμουντ), την εμφατική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στην προημιτελική φάση και το θρίαμβο του "Γουέμπλεϊ". Ο μοιραίος παίκτης του περυσινού τελικού (Άριεν Ρόμπεν) σκόραρε στο τελευταίο λεπτό του τελικού με την Ντόρτμουντ και χάρισε το Champions League στην ομάδα του.

"Μετά την περυσινή απογοήτευση, το χαμένο τελικό του 2010 και την απώλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κατέκτησα έναν τίτλο. Ήταν τρεις τελικοί, δεν ήθελα να έχω την στάμπα του... loser. Τουλάχιστον ξέχασα λίγο τις προηγούμενες αποτυχίες. Νιώθω την αίσθηση της δικαίωσης", είχε δηλώσει ο Ρόμπεν στην ιστοσελίδα της UEFA.

Το γκολ: Φιλίπ Μεσές (Μίλαν)

Ο Φιλίπ Μεσές δεν είχε σκοράρει από τον Μάρτιο του 2011 πριν από αυτό το εκπληκτικό γκολ επί της Άντερλεχτ την 5η αγωνιστική των ομίλων. Κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος και έχοντας πλάτη γυρισμένη στο τέρμα, ο Γάλλος διεθνής έκανε ένα υπέροχο ανάποδο ψαλίδι που κατέληξε στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας. Καθόλου άσχημη εκτέλεση για έναν κεντρικό αμυντικό.

"Δεν νομίζω ότι ο Μεσές θα ξαναβάλει τέτοιο γκολ στη ζωή του", είχε πει σχετικά ο αμυντικός της Άντερλεχτ Σάσα Κλιέσταν. Και μάλλον δεν έχει άδικο...

Ο προπονητής: Γίργκεν Κλοπ (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Η Ντόρτμουντ μπορεί να έχασε τον τίτλο στις λεπτομέρειες, αλλά εκείνη και ο χαρισματικός τεχνικός της έκλεψαν την παράσταση. Έχοντας υποβιβαστεί με την Μάιντζ στην προηγούμενη του ομάδα, ο Κλοπ οδήγησε την Μπορούσια μια ανάσα από το δεύτερο Champions League της ιστορίας της.

"Τώρα ξεκινάμε από την αρχή. Σε δύο χρόνια ο τελικός θα γίνει στο Βερολίνο και επομένως αυτή θα είναι μία καλή ευκαιρία για να ξαναζήσουμε ένα τόσο σπουδαίο ματς. Ελπίζω ότι την επόμενη σεζόν θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα", επεσήμανε μετά την απώλεια του Champions League ο Κλοπ.

Το αποτέλεσμα: Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-7 (συνολικό σκορ)

Η μεγαλύτερη νίκη (αθροιστικά) σε ημιτελική φάση Champions League, η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα έχασε και τις δύο αναμετρήσεις σε νοκ άουτ φάση τα τελευταία 26 χρόνια και η βαρύτερη ήττα των πρωταθλητών Ισπανίας μετά από σχεδόν έξι χρόνια (4-0 το πρώτο ματς). Θέλετε κάτι άλλο;

"Δεν περιμέναμε τέτοια αποτελέσματα για τον απλούστατο λόγο ότι η Μπαρτσελόνα ήταν η καλύτερη ομάδα του κόσμου τα τελευταία χρόνια", είχε πει ο Χάβι Μαρτίνεθ.

Η στιγμή: Ιβάν Κριστάνοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κινδύνευε να γίνει η τρίτη ομάδα μετά τις Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (2004-05) και Μακάμπι Χάιφα (2009-10) που δεν σκόραρε στη φάση των ομίλων του Champions League, όμως, ο Ιβάν Κριστάνοβιτς ευστόχησε σε πέναλτι στο 95ο λεπτό του τελευταίου αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου. Μετά από 567 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων και των καθυστερήσεων, ο κροατικός σύλλογος έσωσε την παρτίδα.

"Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Θέλαμε όλοι αυτό το γκολ και αυτόν το βαθμό. Ευτυχώς δικαιωθήκαμε στο φινάλε", ήταν τα λόγια του τεχνικού Κρούνοσλαβ Τζούρτσιτς.

Η απόκρουση - εις: Κρίστιαν Αμπιάτι (Μίλαν)

Ο Νταβίδ ντε Χέα ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τζο Χαρτ έκανε τη διαφορά με αντίπαλο την Ντόρτμουντ και ο Φρέιζερ Φόρστερ απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η απόδοση του Κρίστιαν Αμπιάτι, όμως, στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων με την Ζενίτ ήταν το κάτι άλλο. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στις αποκρούσεις των προσπαθειών του Χουλκ και του Αλεκσάντρ Ανιούκοφ.

"Δεν ξέρω τι γίνεται με τη διατροφή του!". Τα είπε όλα ο Ούρμπι Εμάνουελσον.

Η ανατροπή: Γαλατάσαραϊ

Οι ήττες από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπράγκα και η ισοπαλία με την Κλουζ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων, δεν πτόησαν την Γαλάτασαραϊ, η οποία έκανε τρεις συνεχόμενες νίκες και προκρίθηκε πανηγυρικά στη φάση των "16". Εκεί την περίμενε η Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο η "τσιμ μπομ" δεν έπεσε αμαχητί.

"Αξίζουμε το σεβασμό όλου του κόσμου", ήταν η λακωνική δήλωση του Φατίχ Τερίμ.

Ο πρωτάρης: Ίσκο (Μάλαγα)

Ο Ίσκο φανέρωσε το μεγάλο ταλέντο του στην "ουσία του ποδοσφαίρου". Έτσι χαρακτήρισε ο άσος της Μάλαγα το Champions League. Τα συναισθήματα του 21χρονου μέσου είναι ανάμικτα, αφού η ομάδα του μπορεί να αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη της εφετινής διοργάνωσης, αλλά υπέστη αποκλεισμό σοκ από την Ντόρτμουντ στην προημιτελική φάση.

Ο εκκολαπτόμενος άσος, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ισπανίας τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε πει μετά την πρόκριση στους "8": "Ένα τέτοιο κατόρθωμα φαινόταν απίθανο πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για ένα όνειρο!"

Η δήλωση: Σκοτ Μπράουν

"Ναι, παρακολουθούμε το Braveheart και πριν από κάθε παιχνίδι βάζουμε κιλτ και χορεύουμε όλοι μαζί". Τάδε έφη Σκοτ Μπράουν μετά από σχετική ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK