Διαμαντάκος: "Να φτάσουμε στα προημιτελικά του Champions League"

Το βήμα παραπάνω από την περσινή σεζόν αναζητάει ο Ολυμπιακός, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Διαμαντάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο RedPlanet.gr.

Διαμαντάκος: "Να φτάσουμε στα προημιτελικά του Champions League"
INTIME SPORTS

Ο νεαρός επιθετικός των πρωταθλητών Ελλάδας σχολίασε τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και την ήττα από τη Μάλμε, ενώ ανέλυσε την προσεχή αντίπαλο, Γιουβέντους, και την επιρροή του Μίτσελ στον σύλλογο.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη

Ας μιλήσουμε πρώτα για την Ευρώπη. Πλέον, ο όμιλος είναι πιο ανοιχτός από ποτέ με τις τέσσερις ομάδες να έχουν από τρεις βαθμούς ύστερα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ποιος είναι ο στόχος του Ολυμπιακού στο Champions League;

"Να περάσει στην επόμενη φάση. Αυτό είναι το κυρίαρχο. Για αυτό παλεύουμε και αυτό θέλουμε. Το έχει κάνει και πέρυσι και θέλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο: να περάσουμε στην επόμενη φάση και μετά να πάμε ένα βήμα παραπέρα".

Είδαμε τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του φετινού Champions League να κερδίζει την περυσινή φιναλίστ και την Πρωταθλήτρια Ισπανίας, αλλά τη 2η αγωνιστική ήρθε μία ήττα εκτός προγράμματος από τη Μάλμε. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε στη Σουηδία;

"Ξεκινήσαμε με ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μας. Πήγαμε έξω και έγιναν όλα μαζί. Δεν μας βοήθησε η τύχη. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, κάναμε τα πάντα, αλλά δεν ήθελε να έρθει η νίκη και δεν ήρθε. Συνεχίζουμε, όμως, και κοιτάμε το δύσκολο ματς με τη Γιουβέντους και ευελπιστούμε να το κερδίσουμε".

Δεν ξέρω αν συμφωνείς, αλλά κόντρα στη Μάλμε ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες του και δεν έπαιξε τόσο άσχημα όπως λέγεται, και παρά τα διαιτητικά λάθη, μπορούσε κάλλιστα να σκοράρει. Πιστεύεις ότι η διαφορά σε σχέση με την πρεμιέρα έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός;

"Δεν γίνεται σε κάθε αγώνα να μπαίνει γκολ με δύο και τρεις φάσεις. Με την Ατλέτικο το κάναμε και καταφέραμε και κερδίσαμε. Με τη Μάλμε είχαμε τρεις ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο γκολ και έτσι δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Διαμαντάκος: "Να φτάσουμε στα προημιτελικά του Champions League"

Έχεις δει τη φετινή Γιουβέντους; Τη φοβάσαι;

"Την έχω δει, είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή ομάδα. Την παρακολούθησα και στο παιχνίδι με τη Ρόμα. Παίζει πολύ οργανωμένα, βγαίνει σε αντεπιθέσεις. Παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο και είναι μία δύσκολη ομάδα. Στο ιταλικό Πρωτάθλημα παίζει πιο κλειστά και είναι δύσκολο να σκοράρεις εις βάρος της. Θα διαβάσουμε, όμως, καλά τον αντίπαλο και δεν θα έχουμε πρόβλημα".

Δημήτρη, θέλω να μου πεις πώς βίωσες ολόκληρη την περιπέτεια του φετινού καλοκαιριού. Πήρες μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, έπαιξες στο τουρνουά της Αμερικής, που αποτέλεσε ουσιαστικά το "διαβατήριό" σου για μία θέση στην ομάδα. Κλήθηκες για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας και έκανες το ντεμπούτο σου. Πώς βίωσες όλη αυτήν την εμπειρία;

"Να πω την αλήθεια, ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, μετά κατευθείαν η Εθνική... Ήρθαν όλα πολύ μαζεμένα, αλλά συνεχίζω να δουλεύω. Ήταν πραγματικά το καλύτερο μου καλοκαίρι, όμως θέλω να συνεχιστεί όλο αυτό το πράγμα. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά για να ανταμειφθώ: να πηγαίνω και στην Εθνική, πρώτα ο Θεός, αλλά και να είμαι εδώ στον Ολυμπιακό".

Διαμαντάκος: "Να φτάσουμε στα προημιτελικά του Champions League"

Φοβήθηκες όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν ότι το όνομά σου θα μπει στη λίστα με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον Ολυμπιακό, αλλά ουδέποτε πήραν την ευκαιρία στην ομάδα του Πειραιά;

"Να σας πω την αλήθεια, όχι. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου και σου δοθεί η ευκαιρία να παίξεις και να δείξεις ότι αξίζεις, νομίζω πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Όσα παιδιά έχουν πάει δανεικοί και έχουν δείξει ότι αξίζουν και μπορούν να παίξουν, ανήκουν εδώ στον Ολυμπιακό. Έτσι έγινε και με μένα, αλλά υπάρχουν και άλλα παραδείγματα. Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι και ο Ανδρέας ο Μπουχαλάκης, είναι και άλλα παραδείγματα".

Τι άνθρωπος είναι αλήθεια ο προπονητής του Ολυμπιακού;

"Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Βοηθάει πάρα πολύ, όχι μόνο τα νέα παιδιά. Μιλάει με όλους. Αυτό το έχω ξαναδεί άλλη μία φορά με τον κύριο Βαλβέρδε. Μας προσέχει, μας λέει τα λάθη μας. Λίγοι άνθρωποι θα σου πουν τα λάθη σου για να βελτιωθείς. Μας έχει από κοντά συνέχεια. Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους ποδοσφαιριστές. Να είσαι, δηλαδή, κοντά με τον προπονητή και να έχεις αμεσότητα. Έχει παίξει κι εκείνος μπάλα σε μεγάλες ομάδες. Έχει κάνει μία πολύ καλή καριέρα. Είναι μπολιασμένος με τη νοοτροπία του νικητή, μία νοοτροπία που έχει περάσει και στον Ολυμπιακό".

Διαβάστε εδώ όλη την απολαυστική συνέντευξη του Δημήτρη Διαμαντάκου στο RedPlanet.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK