"Με τον μισθό του Ρούνεϊ καλύπτουμε το 90% του μπάτζετ"

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Χούανχο Λορένθο μίλησεστην κορυφαία ισπανική ιστοσελίδα"Marca" και αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού και τις επιτυχίες της ελληνικής ομάδας σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο, ενώ στάθηκε στα οικονομικά δεδομένα του ελληνικού συλλόγου.

"Με τον μισθό του Ρούνεϊ καλύπτουμε το 90% του μπάτζετ"

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"H επιτυχία δεν είναι προσωπική, είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν. Σε εθνικό επίπεδο , όπου είμαστε το φαβορί , οι οπαδοί πάντα περιμένουν να κερδίσουμε και κάνουμε ένα καλό παιχνίδι .Στο Champions League μπαίνει η έκδοση του ονείρου, αυτό που συμβαίνει στους προημιτελικούς . Στην Ευρώπη ο στόχος μας είναι πάντα να είμαστε ανταγωνιστικοί , κάτι που κάνουμε φέτος κάτι που κάναμε την περασμένη σεζόν στη φάση των ομίλων , αλλά όχι στο Europa League εναντίον της Λεβάντε . Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο , αλλά οι αντίπαλοι έχουν βελτιωθεί πολύ και είναι φυσιολογικό ότι στο μέλλον το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό.

Εχουμε φτάσει στην οροφή, αλλά δεν λείπει ο ενθουσιασμός . Είμαστε μια ομάδα που πουλάει. Έχουμε δύο πτυχές: Η μία ανταγωνιστική και μια που δεν μπορεί να κόψει το βήμα παραπάνω για τους παίκτες που ανεβαίνουν στην καριέρα τους . Θέλουμε τους παίκτες που σκέφτονται είναι εδώ είναι μια ευκαιρία για αυτούς. Δεν είναι εύκολο σε κάθε αγορά να έρχονται σημαντικοί παίκτες , αλλά είμαστε στην ιδέα μιας ομάδας που πουλάει ".

Αναλύοντας την τρέχουσα αγορά, ο Χουάνχο Λορένθο υπενθυμίζει ότι " η αγορά μας είναι παγκόσμια, αφού είναι αδύνατο για εμάς να υπογράφεις έναν παίκτη του Παναθηναϊκού ή του ΠΑΟΚ ή όπως είναι το ίδιο αυτός ο παίκτης μας πάει σε αυτές τις ομάδες , έτσι πρέπει να επωφεληθούμε από το γεγονός ότι στο ποδόσφαιρο σήμερα , υπάρχουν παίκτες που θέλουν να φύγουν από την Ισπανία ή τις χώρες τους για να προωθήσουν τη σταδιοδρομία τους . Έχουμε να επωφεληθούμε από μια παγκόσμια αγορά.

Δεν νομίζω ότι η πρόκριση στα προημιτελικά θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τους παίκτες μας , εγώ δεν θα το υποστηρίξω , γιατί τελικά πηγαίνει ενάντια στα συμφέροντα του συλλόγου και τους παίκτες μας. Αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να ανασκευάσουμε την εικόνα του Ολυμπιακού στον κόσμο και ίσως ένας παίκτης να έχει τη δυνατότητα να έρθει στο μέλλον".

"Δεν είναι θέμα του να δει περισσότερα ή λιγότερα παιχνίδια. Εμείς επικεντρωνόμαστε περισσότερο στα πρωταθλήματα που έχουμε πρόσβαση και γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να πείσεις τους κορυφαίους παίκτες να έρθουν παρά το γεγονός ότι υπάρχει και το Champions League , αλλά θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην προσέλκυση σε χαμηλότερα πρωταθλήματα, για ποδοσφαιριστές που βλέπουν μια ευκαιρία να παίξουν στον Ολυμπιακό "

Για τον Μάικλ Ολαϊτάν είπε: "Eίναι ένα παιδί που έχει μόνο δύο χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο . Προσβλέπουμε σε αυτόν και τον κλείσαμε έχοντας κάνει μια μεγάλη σεζόν στη Βέροια και αν και πιστεύαμε ότι θα έπρεπε να δοθεί δανεικός , μας κέρδισε στην προετοιμασία , είναι εδώ και να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο παιχνίδι μας. Στην πραγματικότητα ξεκίνησε κόντρα στην Γιουνάιτεντ και αυτό είναι επακόλουθο ότι θα πάει στο Μουντιάλ .Ζει το όνειρο κάθε παίκτη . Τώρα ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχει μια φυσιολογική ζωή".

Σε προσωπικό επίπεδο: "Για μένα το ότι είμαι να είναι εδώ είναι ένα δώρο , μια φανταστική ευκαιρία . Έχει αντίκτυπο στη δουλειά μου νομίζω και μόνο σκέφτομαι να συνεχίσω να εργάζομαι για τον Ολυμπιακό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK