Μίτσελ: "Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι έχουμε πλεονέκτημα"

Τη χαρά του για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ εξέφρασε ο Μίτσελ μετά το τέλος του ματς, στέλνοντας ωστόσο μήνυμα αυτοσυγκράτησης σε όσους νομίζουν ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αποκτήσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Μίτσελ: "Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι έχουμε πλεονέκτημα"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στην κάμερα της Nova:

" Ήταν μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά μένουν ακόμη 90 λεπτά.

Είναι πολύ χαρούμενος για όλα όσα ζω με τον Ολυμπιακό και για το πόσο χαρούμενο κάνουμε το πρόεδρό μας και τους φιλάθλους μας.

Το χειροκρότημα του κόσμου είναι μια πολύ μεγάλη αναγνώριση τόσο για μένα όσο και για το σύλλογο. Πρέπει όμως να αφήνουμε γρήγορα πίσω μας και τις νίκες και τις ήττες. Όποιος νομίζει ότι έχουμε πλεονέκτημα μετά τη σημερινή νίκη, κάνει μεγάλο λάθος".

Αναλυτικά τα όσα ο Μίτσελ είπε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα:

" Το μέγεθος του αντιπάλου είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Εχουμε κάνει πολλά αντίστοιχα παιχνίδια, αλλά να κερδίζεις τη Μάντσεστερ με αυτόν τον τρόπο, δείχνει ότι είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Δεν μπορώ να κρύψω την ευτυχία που νιώθω. Μου φαίνεται κιόλας. Νιώθω περήφανος και ευγνώμων στους παίκτες μου".

Για τον Ντινγκά:

" Ήταν τέλειος ο Ντινγκά. Όμως είναι άδικο να μιλάμε μόνο για τον Ντινγκά, γιατί πιστεύω ότι κανένας δεν υστέρησε. Οι παίκτες ήταν άριστοι, έκαναν περισσότερα από αυτά που ζητήσαμε και για αυτόν τον λόγο είχαμε το αποτέλεσμα που είδατε όλοι".

Πόσο κοντά στην πρόκριση:

" Το παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ το βλέπω με την ίδια απόσταση όση έβλεπα και χθες για το σημερινό παιχνίδι. Όποιος πιστεύει ότι το 2-0 είναι κάτι που μας δίνει περισσότερες πιθανότητες, κάνει λάθος. Ένα 2-0 απέναντι στη Μάντσεστερ δεν είναι τίποτα και ειδικά όταν έχεις να παίξεις μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Αυτό το ξέρουν περισσότερο απ' όλους οι ποδοσφαιριστές. Η ιστορία στο ποδόσφαιρο δεν γράφεται από στιγμές που έχουμε κερδίσει. Πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις για να έχουμε συνέχεια στα κέρδη. Αν μείνουμε σε αυτό το 2-0, απλώς θα μείνουμε στην ιστορία, στις αναμνήσεις και δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα".

Για την εμφάνιση της Μάντσεστερ:

" Αρνούμαι να μιλήσω άσχημα για την Μάντσεστερ. Έκανε το παιχνίδι που της επιτρέψαμε εμείς. Θέλω να μιλήσω καλά για τους δικούς μας παίκτες. Δεν θέλω να μιλήσω για τους παίκτες της Μάντσεστερ γιατί τους σέβομαι σε πολύ μεγάλο βαθμό".

Για τη ρεβάνς:

" Είπα στην κλήρωση του Δεκεμβρίου ότι θα ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός σήμερα, γιατί το πίστευα και εξακολουθώ να το λέω ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν έχει να κάνει με το ποιος μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Εχει να κάνει με το γεγονός ότι ο συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες μου, μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι όποιος μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο έχει ως κύριο μέλημα να παίζει σαν ομάδα".

Είναι αυτή η μεγαλύτερή νίκη του ως προπονητής;

" Θα μπορούσαμε να πούμε «ναι» γιατί ήταν η πιο σημαντική. Είμαι περήφανος όμως για όλες τις νίκες της ομάδας μου. Κάθε φορά που κερδίζουμε, είναι ένας πλούτος που αποκτώ. Αν με ρωτήσετε για το αν ήταν η καλύτερη νίκη στον κόσμο, θεωρώ ότι «ναι», αυτή ήταν!".

Για την πρώτη ήττα της Γιουνάιτεντ με Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι:

" Είναι τεράστιοι παίκτες και είμαστε ικανοποιημένοι που κερδίσαμε σήμερα. Δεν επαναπαυόμαστε καθόλου, γιατί έχουμε να τους αντιμετωπίσουμε ξανά στο γήπεδό τους".

Για το αν ονειρεύεστε μια βραδιά στην Λισσαβώνα όπου γίνεται ο τελικός:

" Είναι λίγο σύντομο. Τα όνειρα γίνονται κάθε βραδιά, όχι για τέσσερις μήνες. Δεν ονειρεύομαι κάτι τέτοιο. Προσπαθώ να έχω τα πόδια μου στη γη, γιατί στο ποδόσφαιρο πρέπει να πηγαίνεις σιγά-σιγά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK