Ο Ολυμπιακός είναι η μέρα με τη νύχτα: Τον Χάσι τον ακούν όλοι...

Το Contra.gr συγκρίνει τον Ολυμπιακό του Αυγούστου του 2016 και τον Ολυμπιακό του Αυγούστου του 2017. Με ποια ψυχολογία είχε ταξιδέψει η αποστολή στην Αρούκα και με ποια θ' αντιμετωπίσει το βράδυ της Τρίτης (22/8, 21.45) τη Ριέκα στην Κροατία.

Ο Ολυμπιακός είναι η μέρα με τη νύχτα: Τον Χάσι τον ακούν όλοι...

Η μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό πλησιάζει. Το βράδυ της Τρίτης (22/8, 21.45) καλείται να πετάξει τη Ριέκα έξω από το Champions League και να επιστρέψει εκείνος στα "σαλόνια" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από την οποία έλειψε πέρσι λόγω των πολύ κακών χειρισμών που έγιναν κατά την προετοιμασία για τα παιχνίδια με την Χάποελ Μπερ Σέβα.

Αναπόφευκτα θα γίνουν συγκρίσεις με την περσινή σεζόν. Πώς ήταν η ψυχολογία των "ερυθρολεύκων" πέρυσι τέτοια εποχή μετά τον αποκλεισμό από τους Ισραηλινούς και ενόψει των αγώνων τους με την Αρούκα με... θέα τους ομίλους του Europa League; Πώς είναι τώρα τα πράγματα στα κόκκινα αποδυτήρια;

Το Contra.gr θα σας αποκαλύψει όλα όσα συνέβησαν τότε και συμβαίνουν τώρα στην ομάδα, λίγη ώρα πριν από τη μεγάλη "μάχη"!

ΑΛΛΟ ΠΕΡΥΣΙ

Ο Ολυμπιακός στις 18 Αυγούστου 2016 πάει στην Πορτογαλία για ν' αντιμετωπίσει την πρωτάρα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις Αρούκα. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι... καλό, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί με τον Βίκτορ και τη Χάποελ Μπερ Σέβα.

Ο Πάουλο Μπέντο μόλις είχε αναλάβει τους "ερυθρόλευκους" και είχε κληθεί να περάσει την ομάδα στους ομίλους του Europa League. Στο πρώτο ματς επί πορτογαλικού εδάφους ο Ολυμπιακός τα πήγε μια χαρά. Στο τσάρτερ μάλιστα για την Ιβηρική υπήρχε κατά κάποιο τρόπο μία ανησυχία για το... ταξίδι στο άγνωστο, υπήρχε μία ανησυχία του στιλ "μην την ξαναπατήσουμε" και συνάμα ένα φοβερό άγχος για το ότι ήταν αναγκασμένοι οι πρωταθλητές Ελλάδας να "καθαρίσουν" την πρόκριση από το πρώτο ματς.

Με γκολ του Σεμπά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό. Αμέσως μετά το 1-0 στην Αρούκα άρχισε να βγαίνει ένα άγχος, μία γκρίνια, μία μουρμούρα στα αποδυτήρια. Όχι, δεν είχαν φανεί τότε ακόμα τα... κακά σημάδια του Μπέντο. Απλώς είχαν αρχίσει ορισμένοι παίκτες και πετούσαν στα σύννεφα επειδή είχαν "σκοτώσει" το... μεγαθήριο που λεγόταν Αρούκα. Αντί να συνειδητοποιήσουν ότι έκαναν απλώς το καθήκον τους, εκείνοι νόμιζαν ότι έκαναν κάποιο κατόρθωμα.

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΟΡΙ

Η προετοιμασία για τη ρεβάνς στον Πειραιά κύλησε λες και βρίσκονταν οι παίκτες σε συνθήκες... παιδικής χαράς. Λες και είχαν σβηστεί μονομιάς τα όσα είχαν συμβεί με τον αποκλεισμό από την Χάποελ, λες και δεν υπήρχε επαναληπτικός με την Αρούκα.

Τα αποτελέσματα γνωστά: Ο Ολυμπιακός έχασε στην κανονική διάρκεια (1-0) και το γύρισε στην παράταση χάρη στα γκολ του Τσόρι και του Ιντέγε. Ένας Τσόρι που -για την ιστορία- εκείνη την εποχή υπήρχαν πληροφορίες ότι θα αποχωρούσε από την ομάδα με... εντολή Μπέντο! Τελικά τον ξελάσπωσε ο Αργεντινός, αλλά στη διάρκεια του πρωταθλήματος τον εξαφάνισε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού.

Από νωρίς είχαν αρχίσει τα... όργανα λοιπόν την περσινή σεζόν στο λιμάνι. Αντιμετώπιζαν τα ματς με τις θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες σαν να ήταν... φιλικά, δεν τους έδιναν μεγάλη σημασία και αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο είχε αρχίσει να παρουσιάζει κάποια περίεργα δείγματα στη δουλειά του σε σχέση με τον τρόπο που προετοίμαζε την ομάδα του για τα ματς στην καθημερινότητα του Ρέντη.

ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ Ο ΧΑΣΙ

Και πάμε στο τώρα! Ο Μπέσνικ Χάσι κάθε μέρα είναι... έξαλλος με τους παίκτες του! Κάθε μέρα προσπαθεί να τους "τσιτώνει", να τους "μπριζώνει", να τους τα "χώνει"! Αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 στο Βελιγράδι και τους έλεγε τις ημέρες που ακολούθησαν ενόψει του επαναληπτικού με την Παρτίζαν ότι "μη νομίζετε ότι κάνατε και κάποιο κατόρθωμα, όποιος πιστέψει ότι έχουμε περάσει, είναι πολύ γελασμένος".

Ο Μπέντο μετά το 1-0 επί της Αρούκα είχε αφήσει τους παίκτες του... ελεύθερους να νομίζουν ό,τι θέλουν. Ο Χάσι τους "πιπιλούσε" τα μυαλά κάθε μέρα και να που αποδείχθηκε στην πράξη ότι η Παρτίζαν κατέβηκε στο Καραϊσκάκη για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Το τι άκουσαν οι παίκτες από τον Κοσοβάρο τεχνικό δεν περιγράφεται. Ακολούθησε και το φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για να γίνει ακόμα πιο... τούρμπο ο Χάσι και κάπως έτσι η ομάδα "φτιάχτηκε" ενόψει του πρώτου ματς με τη Ριέκα, στο οποίο όλοι είδαμε έναν Ολυμπιακό καταιγιστικό. Δεν έχει σημασία το ότι έμεινε στο 2-1 το σκορ. Σημασία έχει η διάθεση και η ορμή με την οποία βγήκαν από τα αποδυτήρια.

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

Τώρα, ενόψει της ρεβάνς της Κροατίας, ο 46χρονος τεχνικός δεν τους έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί. Τι τους έχει ζητήσει; Ότι πρέπει να βάλουν οπωσδήποτε γκολ, αφήνει να εννοηθεί στους παίκτες του ότι το πρώτο ματς δεν τέλειωσε 2-1, αλλά... 1-1! Προσπαθεί να τους δώσει να καταλάβουν ότι η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη.

Σε αυτό το ταξίδι στη Ριέκα αποδείχθηκαν πολλά πράγματα. Ότι οι παίκτες δεν κάθονται και χαβαλεδιάζουν, δεν κάθονται και υποτιμούν τον αντίπαλο. Υπάρχει η δίψα για πρόκριση στους ομίλους, υπάρχει η αποφασιστικότητα για την πρόκριση, αλλά... κάτω η μπάλα. Ούτε υπερβολές, ούτε φανφάρες, ούτε μεγάλα λόγια.

Ο Πάρντο είπε ότι "πρέπει να σκοράρουμε πρώτοι". Αυτό είναι το μήνυμα που έχει περάσει ο Χάσι στους παίκτες του. Ότι το 2-1 του πρώτου αγώνα δεν λέει απολύτως τίποτα. Και οι "ερυθρόλευκοι" ανέβηκαν στην Κροατία έχοντας ψυχολογία ότι το πρώτο ματς έληξε 1-1 και όχι όπως πέρσι που πίστευαν ότι νίκησαν 5-0 στην Αρούκα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK